63

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 61 - Би ли ми обянсил, какво е "реалният сектор"?

62

Анонимен

преди 6 месеца

Доста хора не могат да си осигурят добра храна и топло зимата, въпреки че работят! Да ви светна само това дори на робите е било осигурено, ЧЕСТИТА ПРОМЯНА!

61

Анонимен

преди 6 месеца

Бърка се реалност с фантазии. От 34 години образованите в България са мнозинството сред работещите бедни.

60

Анонимен

преди 6 месеца

"Ако работникът подаде сигнал, налагат глоба на частника, плаща си я и продължава." - Много ми се иска, да беше вярно, но ако работникът подаде сигнал в малка община, вече няма да е работник, а може и да го пребият.

59

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 42 Тези, които се хвалят с големи заплати тук и твърдят, че в Бг доходите били високи са от ИТ. Стоят си по офисите или хоум офис към чужди компании, никога не са работили в реалния сектор, нямат контакти с реалния свят, живеят в някаква илюзорна своя нереалност.

58

Анонимен

преди 6 месеца

След 1989 година по-образованите първи загубиха работата си или ги сложиха на минимална заплата. Това промени нагласите я България за много години напред. Учиш или не учиш, ако не си мутра няма да сполучиш.

57

Анонимен

преди 6 месеца

Кое е това учебно заведение, дето ти дава квалификация и умения в БГ ? :)) Нали ги видех на студентския празник студентите чалгари, бъдещето на БГ :)))

56

Анонимен

преди 6 месеца

До оф 45 На работещите в дълбоката провинция никой не плаща на ръка. Престанете с тази лъжа! Плащането на ръка е било някога и то предимно в строителството. Днес не искат даже извънреден труд да платят. Ако работникът подаде сигнал, налагат глоба на частника, плаща си я и продължава. Преценил е, че е на печалба дори след плащане на глобата. Смятай за каква к р ажба на труд става въпрос!

55

Анонимен

преди 6 месеца

"...18 пъти е по-висок рискът за един човек, ако няма образование, да влезе в капана на т.нар. работещите бедни" --- Да де, но сега пенсионерите в България са на 12-то място в света по ниво на образованост сред хората на тяхната възраст от 120 по-развити държави , а младежите ни са на 89-то място в света сред младежите.

54

Анонимен

преди 6 месеца

Ами избирателите ни като си избират все същите. То и *** да е, като го биеш 10 години ще избере нещо по-различно, само българинът си ги преизбира.

53

Анонимен

преди 6 месеца

То пък в Софето е различно, пълно е и там с комсомолци капиталисти :)))

52

Анонимен

преди 6 месеца

Зеления преход е кафяв преход. Всичко което сега се представя като зелено, след около 10г. ще се отчете, че реално е ос ра ло положението. Никой не казва какво ще стане с панелите като спрат да произвеждат ток, какво става с батериите на ел.автомобили и др. "зелени" неща. Нито пък колко се замърсява при производството им.

51

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 48 В дълбоката провинция квалификация и умения не значат нищо, ако не си партийно обвързан или нямаш чичо владика. Всичкото е връзкар до връзкаря. Без връзки можеш да станеш само куриер, сервитьор, складов работник, продавачка или шивачка.

50

Анонимен

преди 6 месеца

Квалификация къде ще получиш, в смешните учебни заведения ли :))) Иначе си прав, трябва да го имаш вътре в себе си, и некой да ти даде шанс, което в БГ е почти невъзможно, пълно е с комсомолци капиталисти :)))

49

Анонимен

преди 6 месеца

В капана на работещите бедни влизат и хора с образование, но БЕЗ ВРЪЗКИ. Друг е въпросът, че МРЗ отдавна трябваше да е поне 1300-1500 лв. Бизнесът в Бг не е беден, а е алчен. Бизнесът в Бг иска да краде и експлоатира, така както беше в зората на демокрацията.

48

Анонимен

преди 6 месеца

Като нямаш квалификация и умения как ще получават по-високо възнаграждение?

47

Анонимен

преди 6 месеца

Всеки див селянин вече си е взел диплама за висше, това прави ли го интелигентен и образован ? :)))

46

Анонимен

преди 6 месеца

"Bulgaria ON AIR е първата телевизия у нас, която започва да работи с аватари от изкуствен интелект" - Чета тази статия от "партньорската медия" и направо - как да не се кефи човек. Няма да има истински хора, ами ще са все "аватари". ТО не, че не го правиха с магарета и не знам си какво, преди 15. години, но както и. да е. Ако някой се издъни или него. харесват, ще го сменят. След време, ще направят аватар, който ще е персонален за всеки, така че по-есно да ни лъжат.

45

оф

преди 6 месеца

Не, че няма бедни, но положението не е толкова лошо колкото се показва официално. Реално доходите са много по - високи. На работещите са плаща на ръка. А 99% от майстори, бакшиши, фризьори, маникюри и др. изобщо не отчитат доходи.

44

Анонимен

преди 6 месеца

Стига бе?! Еврочленството не помогна ли поне малко? Дори и с 0,000001% пак е нещо