173

Анонимен

преди 2 месеца

Големите заплати ги взимат големите шефове в големите фирми, а те са предимно в София и затова идва заблудата, че в София заплатите са много по-високи. По-високи са, но между много. Масовата заплата в София е 1000-2200 лева.

172

Анонимен

преди 2 месеца

Аз работя от в къщи. Жена ми с име Сийка преде на Хурка вълна, а аз с една кука плета вълнени Терлици и всеки петък ходя на пазара да ги продавам и живея спокойно. Само вечерно време си пийвам по 50 грама ракийка за да заспя спокойно със мойта женичка Сийка, която от време на време захвърля Хурката и сяда на моя и започвам да пея: "Сийче, седни на моя!"

171

Анонимен

преди 2 месеца

Образованите и богати хора не си задават въпроса, от къде идват всички неща. Не идват от вас, има различни професии и дейности които се упражняват от така наречените от вас "изпаднали", хиляди неща. Машините които вие образованите сте измислили и и очаквате да станат автономни, също се произвеждат от най-различни хора. ИЗПАДНАЛИ.., и от къде са изпаднали. Не се подигравайте на хората които имат по-малко пари от вас, има голяма вероятност да имат нещо повече, което вие нямате.

170

Анонимен

преди 2 месеца

Тия програмисти умеят ли да правят интерфейс за връзка между хардуера - силиконовия чип съдържащ логични схеми от диоди, транзистори, кондензатори, съпротивления и визшите програмни езици на които ги обучават сега? А знаят ли как се казва този фундаментален език за програмиране? Не! Никой не ги е даже и учил! Това е езика на 1 - единицата и 0 - нулата - на "ДА" и "НЕ" - Програмиране в "МНЕМОНИК КОД"

169

Анонимен

преди 2 месеца

Мръднеш 100км от София и познай - само директорите вземат толкова. Обикновените работници се радват на 1000лв. Хората даже ти завиждат ако изобщо имаш работа щото повечето са безработни.

168

Глупости!

преди 2 месеца

До лапайте програмисти, заплатите се вдигат. Както писах и преди в друг коментар, в момента по интервютата ми искат 12К и ми отказват офертите заради контраоферти с по-високи заплати. Както при всяка криза страдат най-слабите. В нашия случай всички, които искат да дойдат от други сектори заради яките кинти. В момента черноработници не се търсят. Пренареждат се пластовете. След около година пак ще ни трябват начинаещи. Съкращават се нека дърни ците. Оздравителен процес има след подем.

167

Анонимен

преди 2 месеца

До Иван_да де ама има хора, които и там където са родени нямат жилище, така че... не всички са наследили каквото и да е

166

Иван

преди 2 месеца

Да, ама един бургер е 20 лева, наемите за прилични апартаменти гонят 1000 лева и тн. Стойте си по родните места.

165

До 162

преди 2 месеца

Явно не си викал плочкаджия скоро, да видиш дали наистина умните и образованите получават повече. Реални 100 лв. на кв. Една баня е около 30 кв. общо със стените. Тез 3 бинки за 4 до 5 дена ги прави. Тоз месец кат опъне 4 бани и 12 хилки цъкат в джоба. Няма данъци няма осигуровки бай Иван и се води от бедните. Образование я има я няма, че и важности обаче си дава големи. И не лепенето на плочки не ядрена физика за да си мисли че е нещо. После от нашите данъци на него социалки.

164

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен_хо хо хо много си отворен, ще поживеем, ще видим... нищо не е вечно и колелото се върти, ще минеш и отдолу и ще си получиш дори и незаслуженото

163

Анонимен

преди 2 месеца

Анкетата ако е била в Бизнес парка, възможно е и 4000 лева да я изкарат! Ама тези цифри определено не са меродавни!

162

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен164_дори личния ти лекар взема под тази заплата, но е учил мин 7 години, не мисля, че изпадналите само вземат под 3к, има работещи, интелигентни хора, които са работещи бедни!

161

Анонимен

преди 2 месеца

а наемите са вдигнати със 100% от миналата година, тая заплата е средна за ITсектора, не покрива инфлацията

160

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 158, предстои рецесия за тези, които не изпозлват ИИ. Не и за тези, които го създават. Ончи ден гледах машина, която шпаклова. До 2-3 години ще е и автономна. Вместо да точите лиги кой ще има работа и кой не... започвайте да учите... защото нищоставащите и нищоможещите ще бъдат изхвърлени от индустриите първи :)

159

Анонимен

преди 2 месеца

Само много изпаднали хора могат да се хванат на работа под 3.5 - 4.5 к.

158

Анонимен

преди 2 месеца

Това му харесвам на капитализма - всеки получава според приноса си. Сега образованите и квалифицирани хора получават много повече от бачкерите, точно обратното на соца. Не ви харесва нали? Ами образовайте се, квалифицирайте се и ще получавате и вие. Сега не струвате и 50 стотинки, колко искате да взимате?

157

до 160

преди 2 месеца

Окей де, няма лошо. Ще си живея царски в палата в планината, който имам, така и така си гледам сам храната, ИИ ще ми слугува, защото аз ще го създам, а не ти :) А ти ще мизерстваш вече, това ясно.

156

Анонимен

преди 2 месеца

До 160: не си хич наясно какво се случва в света. Всичко, за което се сетиш ще бъде заменено от изкуствен интелект. Кое не разбра? Дали ще стане след 5 или 10 или 20 години няма значение - натам отива всичко, а ние ще преизпълним нормата. Тези бизнесчета, за които говориш, са точно бачкаторски бизнесчета и ще приключат. И уебсайт чета няма да може да се правят и да печелиш пари от тях или приложения, защото изкуствения интелект ще ги прави. Кое не разбра?

155

до 158

преди 2 месеца

Драги ми смехурко, един мислещ и адаптивен образован човек не разчита само на заплата. ИТ спецовете получават толкова много пари, защото са адаптивни към всякакъв тип труд. Отделно инвестират в какво ли не, отделно имат сума ти странични занимания и бизнеси, носещи доход. А бачкотещите бачкери цял живот са дъно и се чудят как да зяпат в чуждата паница, затъвайки все повече и повече и хранейки се с мечти как един интелигентен човек няма да има хубав доход. Ще има, бачкер, ще има :)

154

Анонимен

преди 2 месеца

Скоро това ще приключи. Предстои сериозна рецесия заради изкуствения интелект. Само най-сложните професии ще останат на първо време. Всички останали, които прехвърлят от пусти в празно, но се пишат ИТ ще приключат. По-нататък и по-сложните професии, ще имат същата съдба. Така че не остава още много ИТтата да се наслаждават на заплатите си. Тенденцията е в целия свят, но ние разбира се ще преизпълним нормата, както правим напоследък под егидата на пепетата и дебетата.