19

Анонимен

преди 3 месеца

Уникредит Булбанк АД -излезе с официален анализ на пазара на имоти -БАЛОН обясни главния им икономист Кристофор Павлов,това е !Понеже човека работи в банка на финала даже каза че и той търсел имот и е склонен да изчака няколко тримесечия .Въпроса е защо да чака ?Ами човека работи в най-голямата наша банка и прекрасно знае че лихвите ще изхвърчат и това ще удари и пазара и цените

18

Анонимен

преди 3 месеца

Тихомир Тошев в интервю 2008 година ,6 месеца преди да се пукне балона с имотите -има го качен в YOU TUBE клипа ,с едно костюмче и го питат -г-н Тошев как ще коментирате имотния пазар и Тошев обяснява как въпреки имотната криза в ЦЕЛИЯ СВЯТ ,у нас пазара на имоти и на кредити БИЛ СТАБИЛЕН !Само 6 месеца след това негово изказване цените на имотите в България започнаха да се сриват и масово фалираха фирми ,хората останах без жилища и банките им взеха всичко .Това е човека от снимката по горе

17

Анонимен

преди 3 месеца

В момента най ниските лихви са около 3%,това е преди да се увеличат ,банкерите казват 0.5-1% до края на годината но без да смятаме и ГПР годишен процент на разходите ,на финала ще имаме лихви от порядъка на 4%-5% ,което е по ДВЕ на сегашните до края на 2024 година ,а тоя Тошев има БИЗНЕС С КРЕДИТИ-Кредит Център му е фирмата която посредничи за кредити с всички банки ,Тошев като чуе за охлаждане на кредитирането и спад в цените на имотите му става лошо

16

до 15

преди 3 месеца

Както по-надолу написах- Перспектива. 4% фиксирана доходност на година. С този си изказ за европейските банки си ясен, че имаш влог, равняващ се на 3-4 нормални заплати за София. Не се прави на имащ, не си.

15

Анонимен

преди 3 месеца

Сложете си парите в която си искате европейска банка - 3% лихва по разплащателна сметка, по депозитите са още по-нагоре. Няма да плащам масрафа на всички сельовци набълбукани с кредити до козирката. Това е комунизъм!

14

Анонимен

преди 3 месеца

В Китай комунистите така помпеха балона години ,при спадащо население построиха цели призрачни градове с цел изкуствено да си помпат икономиката и растежа ,сега балона се спука ,и се видя че всичко е било изкуствено и в Китай така са говорели на хората как имало пари по банките как растежа искал още и още жилища да се строят ,как нямало достатъчно ,как имота бил номер 1 актив,и видяхме какво стана в Китай ,всичко гръмна ,в Германия също маса фирми фалираха

13

Анонимен

преди 3 месеца

Никога вноска по ипотека не е надскачала 10-12% от семейния ни доход. Нещо повече- имахме доста ипотеки. Около 30. Всичко изплатихме и забравихме. Купихме сума ти имоти на дупка и продадохме на тройна цена някои, които избиха останалите. В момента остана 1 ипотека на луксозна къща. Няма смисъл при лихва 1.8% и доходност от първия фонд с нисък риск 5% да я погасявам. В момента имоти НЕ купувайте. Който купил, купил. Фондове, Перспектива+ (хубава доходност сигурна), П2П, крипто. Инвестирайте умно.

12

До 4

преди 3 месеца

Сделките в Бургас за четвъртото тримесечие на 2023 са - 6 пр, Несебър -16 пр годишно, Варна -12

11

Няма смисъл

преди 3 месеца

Добре де, ниски лихви за ипотеки, а за другите видове кредити са нагоре. Защо го помпат тоя балон, хората какво ще ги правят всички тези имоти, това е обричане на икономиката на провал. Никой не инвестира в производство, търговия или развиване на друг бизнес, само и единствено в тухли и бетон. Имотите не генерират добавена стойност след като са построени, при нашата демография тези жилища нямат никаква икономическа полза. Това е тотална схема и както винаги става ще изгори последния.

10

Никола Стефанов

преди 3 месеца

Нда, както беше казал един от персонажите - банкер - в "Да правиш пари" на Тери Пратчет: единстевния начин да изкараш пари от бедните е да ги държиш бедни.

9

Аз Кочо

преди 3 месеца

Тошев, един имот с кредит се изплаща 10, 20, 30 г. Така че все някога лихвите ще се повишат, а заплатите не изпреварват инфлацията. Лихвите в бг са плаващи месечни.Продължавате да.подковавате народа , за да може вие да се облажите!

8

Анонимен

преди 3 месеца

Докато не влезнем в еврозоната ще е така, после лихвите ще се изравнят като на запад. Не виждате ли, че това изкуствено се подържа. Номера е да се обезценят парите на хората и да се раздават повече кредите. Банките имат безплатен ресурс, който не е техен и гледат да зарибят повече хора с кредити. После ще си вземат лихвите. Накрая все някой плаща сметката.

7

Анонимен

преди 3 месеца

В Европа лихвата по депозите е 2,5-3 %,а тук банките продължават да крадат от хората,до ког бе?

6

Анонимен

преди 3 месеца

Хора ,теглете парите си от банките,поне няма да губите от тях

5

Кире

преди 3 месеца

Няма да има повишение ако минем в ЕУРИБОР!?! Е как няма да има като лихвата по кредитите се определя като сбор от базисен % плюс фиксирана надбавка(2%). Базисния (в момента) е 0,2 а ЕУРИБОР е 5. Хайде да сметнем с проста математика колко прави като добавим и 2% надбавка за банката:) Няма да има разлика...

4

Анонимен

преди 3 месеца

Бе, не знам, но в Бургас и Созопол, продължава да се купува яко, не, че цените са паднали. Имат си кинти хората, в Созопол пак се строи, като за последно. Търсих за едни познати, баси лудите оферти, а и почти няма.

3

Анонимен

преди 3 месеца

Докога ще давате трибуна на Тихомир Тошев,собственика на Кредит Център ?Лафа му в офиса пред служители е.." за банките или добро или нищо,те ни хранят "!Бизнеса му е да се храни с кредити те го дават съвети да пропагандира за кредитите .Тоя мишок 2008 година говореше как пазара на имоти у нас нямало да падне ,България била стабилна ,после цените на имотите се сринаха ..Докога ще давате трибуна на такива лъжци

2

Анонимен

преди 3 месеца

Тази плоча не се ли изтърка вече?

1

Анонимен

преди 3 месеца

И при Бай Тоша имаше лихви по депозитите. При демокрацията няма. А сега кажете кой ни ограбва повече? Че и пари ми вземат дето имам сметка.