153

сватята

преди 3 месеца

До На дърти не вярвам:Така е.Затова не щем еврото.Ако се въведе как ще обменим натъпканите дюшеци,възглавници и буркани с левове?Затова -никакво евро!

152

popa ot razgrad

преди 3 месеца

До "На дърти не вярвам": и ти ще одъртееш...или може би нямаш такова намерение...

151

Вуйчо.

преди 3 месеца

До Статистика-Каква е дефиницията за пенсионер?Всички които по някакъв начин са се добрали до НОИ,ли са действително пенсионери?Пенсионери са тези по стаж и възраст!Всички други да се прехвърлят към социалното министерство.Не е красива някои да се оплакват от ниски пенсии,при положение ,че нямат участие в пенсионната система и в момента я източват.А това,че цели села са трудоустроени с ТЕЛК,не го споменавам.Айде,по живо,по здраво!

150

Заместник директор..

преди 3 месеца

Как точно заместник директор ще взема пенсия 720 лева с 46 години стаж... Това са долни лъжи - ако е работила 1-2 месеца като зм. директор, а преди това като чистачка, пак трудно да взема такава пенсия... Майка ми е с 46 години стаж, като детска учителка и взема почти 1000 лева - само това е работила! Тая като зам. Директорка 720 никакъв шанс!!!!

149

На дърти не вярвам

преди 3 месеца

Пенсионер да се оплаче че няма пари, значи че има поне 40-50 хиляди скътани под дюшека... Цял живот кътат и ги раздават на ало бандити.... Ама няма да извадят 200-300 лева зимата да се отоплят..... Цял живот ги събират и приказват че нямат пари, те тея били за черни дни.... Ей сега като минем на ЕВРО ще се изкарат наяве всички пари на пенсионерите....

148

Анонимен

преди 3 месеца

Всеки месец се губят 1,5 милиарда лева от осигуровките за пенсии, най-вече заради укриването на доходи, но и заради изключително ниската максимална осигурителна сума (МОС). Тази МОС беше 10 минимални заплати, когато я въведоха преди 24 години и така беше няколко години. После я замразяваха за дълги периоди от време и МОС вече стана 4 минимални заплати през 2024 година, а трябва да е 9330 лева - 10 минимални заплати.

147

Кирчо и Хасен

преди 3 месеца

Нали има за Укрите.

146

Анонимен

преди 3 месеца

Ще сте бедни само още 15 години, сега ни трябват 80 милиарда за нови ядрени реактори. След това обаче ще имате "евтин ядрен ток" ...ама друг път. Ваш Богомил Манчев.

145

На някои все още

преди 3 месеца

Комунистите им виновни. 34 години държавата се управлява "демократично". А комунистите сега служат за оправдание на некадърността на управляващите!

144

ОСТАВКА!

преди 3 месеца

На НЕКОМПЕТЕНТНОТО и КОРУМПИРАНО правителство!

143

Анонимен

преди 3 месеца

Прекрасния евроатлантизъм и капитализъм греят хората!Народеее още ли ще спиш ами не хванеш сопата!

142

аз

преди 3 месеца

Цял живот слугувахме на комунистите за мизерни заплати, сега получаваме мизерни пенсии.

141

ПП ДБ

преди 3 месеца

евроатлантици сте ще мръзнете че няма пари и за концлагери вече заради това в домашни услови гибел а ако ще теглим поредният заем Българите са да го плащат а парите за урките и краварите те да са добре

140

Христо Христов

преди 3 месеца

До 235 " газа е по-евтин от преди началото на войната, ..." - данните от НСИ показват, че това е лъжа. Като целия ЕС и евроатлантизъм.

139

Анонимен

преди 3 месеца

До 1989 имахме нормални доходи и имаше и за нормални пенсии за пенсионерите, както и социални помощи от 30 лева за земеделските стопани, които не се осигуряваха за пенсия. Тези 30 лева тогава , отговарят приблизително на 500 лева сега, а нормалните пенсии тогава, отговарят на пенсия от 2000-6000 лева сега. След 1989 сменихме нормалните си доходи за банани и тоалетна хартия

138

Така ще бъде докато

преди 3 месеца

Не прегазим Парламента

137

Подрипвайте пак

преди 3 месеца

Сегашните пенсионери преди 34 години бяха млади хора и подрипваха и ревяха като мага рета по площадите за банани и тоалетна хартия. Е, получиха си ги, а покрай тях и всички останали, заедно с мизерните заплати и пенсии.

136

Реалист

преди 3 месеца

Десетки години след 1989 укривал доходи, т.е. крал от парите на пенсионерите по времето, когато е работил. Сега се пенсионира с минимална пенсия и реве, че пенсията му била малка. Ами крал си десетки години, а сега други крадат като теб и затова ти е малка пенсията.

135

r3v0lv3r

преди 3 месеца

Гледам, че руските пропагандисти пак са налазили темата. В момента газа е по-евтин от преди началото на войната, цените се качват изкуствено, за да има по-големи печалби.

134

Статистика

преди 3 месеца

Хората работили трета категория труд и достигнали изискваната възраст и стаж за пенсия през 2023 година, ако са осигурявали се на минимума , получават минималната пенсия от 523 лева, а ако са се осигурявали на максимума са с 2600-2700 лева пенсия. Пенсиониращите се през 2024 година ще получават почти същите пенсии.