136

Анонимен

преди 4 месеца

"Капитализмът ви даде свободата да изявите собствените си възможности и умения, някои хора се справят добре, други не," - Гръмни се! Честно! Спести ни мъките! Пред 96-а си загубихме малкия смеенбизнес, зщаото мутренските такси бяха непоносими. 2007-***, уж бяхме в ЕС, каквото изкарвахем от земеделие се срина, защото имаше една джипка с брадата чукундури, дето ни казваха, накъде да отиваме и да си продаваме продукцията. 2012-а един "общинар" ми каза, че или преписвам 50% или ... БГ капитализъм!

135

Сори

преди 4 месеца

До Христо, я си дай егн-то бе ***, че не познавам такъв индивид в нашата компания?

134

Анонимен

преди 4 месеца

До икономист - Извън София, дори и програмисите не правят сериозни пари с малки изключения. Ако нямаш дохдои от поне 2500 лева (в софия поне 3500), да тръгнеш да инвестираш в активи е ... Ами не върви. Какво ще инвестираш? Ще живееш като пор 10 години ли, че да има нещо насреща ли? Това, че си паднал на някоя добре платена работа, не те прави чак таква голяма разбирачка.

133

Forever

преди 4 месеца

Капитализмът ви даде свободата да изявите собствените си възможности и умения, някои хора се справят добре, други не, тези които разчитат само на заплата се нуждаят от добра финансова култура и правилно разпределяне на доходите. Радвайте се че все пак имате покрив над главите си.

132

Aнонимен

преди 4 месеца

От какво и от къде ще отделяш да пестиш и инвестираш при минимална заплата или пенсия, бе изумен. Те не искали, не разбирали - не ти не си наясно, с много и баба и дядо знае.Пфу

131

Христо

преди 4 месеца

Само биткойни, който иска да прави истински пари. 17 милиона долара спечелих 2022 година. Сега имам някъде около 30 милиона долара инвестирани в биткойни. Иначе имам и имоти оценени на 750 милиона долара. Само на 29 години съм. Очаквам след 30 годишна възраст да направя 2 милиарда долара и да се пенсионирам. Софтуерен инженер съм бай дъ уей ако се чудите какво работя и защо съм толкова прозорлив.

130

123

преди 4 месеца

Бяхте наглата статия!!!

129

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 129 Са задавиш и да се гътнеш дано, но както и да е. Писах на 105 (ама изтриха няколкокоментара) ... Ама и ти не си прав. Живели в Бъглария по-добре от всякога. ЖИвее се, както се живееше и с 2010-а. Само дето боядисаха няколко блокчета.

128

морски

преди 4 месеца

Цени народни: Две за лев и едно бакшиш ти дават! Кеф!! Догодина ще живем по-добре, а след години ще сме в рая под небето.

127

комунист

преди 4 месеца

Капиталистически упадък и морално разложение.

126

Анонимен

преди 4 месеца

До мижи да те лАжем, ти прочете ли предходното или тенденционно извади само това?

125

Анонимен

преди 4 месеца

Това ви е отредено от господарите, така, че и да се пените няма да има полза, роби

124

банани и WC хартия

преди 4 месеца

Тоалетната хартия ще ви трябва все по-рядко по предназначение. Нали "комунизма си отива" ? Изиграхте ли "последен валс" ? Все пак "времето е наше"... или ... ???

123

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 121, май не разбираш много от цифри, а? Къде си живял и колко си получавал изобщо не е засегнато в моето писание. Опитай да мислиш и после коментирай! Става въпрос за разпределение на парите в обществото и процент в различните класи. Твоите пари и без друго са смешни. Не бих се хвалил с работа в Макдоналдс :)

122

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 122 - Беше до преди 6-7 години. И преди това даваше леко назаде, ама не се усещаше. Само дето заплатите скочиха с 20%, а разходите с по 50%, а ЖИЛАЩТА са поне 3 пъти по-скъпи, спрямо преди 10 години.

121

Анонимен

преди 4 месеца

Подмамиха ви с бананите да станете капиталисти, а и до ден днешен 95% от вас не знает какво е капитализъм, наистина жалка работа не сте лоши хора, но много глупавички и наивни

120

мижи да те лАжем

преди 4 месеца

"ще се окаже, че бедни в България са 1%" .... скоро, като им поскъпнат ток, вода и др. пак ще говорим за истинските процентИ бедни!

119

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 112 - Значи, това че имам странични доходи ме прави "нечетен" автоматично?

118

Анонимен

преди 4 месеца

До 111 що бе в чужбина нали бяхте баровци ;)

117

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 115 - Сори пич, ама като заминах да уча в Дания, преди това бях работил в Макдоналдс, в България. В Пловдив ми даваха 380 лева, в Дания ми даваха 28 лева на час. Да, данъците големи, разходите и те голема, ама друго си беше.