52

Анонимен

преди 6 месеца

За да купиш двустаен в София трябват 300 000 с обзавеждането. Наема е 700 лв на месец или 7000 на година след данъците. 300 000 : 7000 = 43г. *** инвестицията

51

От 48

преди 6 месеца

Така е, прав си, риск мениджмънта и диверсификацията им куцат сериозно. Наивни и донякъде алчни, подлъгани от брокери и банкери с преференциални условия и обещания за бързо забогатяване. Защо да заделяш 10к месечно в банката (при 9% инфлация), като можеш да изплащаш 2-3 ипотеки с тези пари на 2.3% лихвичка. Да, но не им е обяснил, какво би станало, ако кранчето се затвори.А както е казал някой с повечко опит от мен - най-сигурното нещо е, че няма нищо сигурно.

50

Анонимен

преди 6 месеца

Цените падат

49

От 48

преди 6 месеца

Реален пример-семейство QA на средна възраст, запознали се в офиса преди 15-16 години, гаджосали се,оженили се,родили им се деца.Изплащащи кредити за новата огромна къща в покрайнините на града,за двата автомобила.Какво му плащаш:4-5 хилядарки месечна вноска,при семеен доход от около 15к лв плюс разни допълнителни благинки. И изведнъж и двамата на улицата, едновременно.Отиват на интервюта с 22-23 годишни младежи студенти,без заеми и деца,нахъсани да започнат на всяка цена плюс бивши колеги.

48

До 48

преди 6 месеца

Този човек с 6-те ипотеки му бях чел коментар в бгработодател за vmware. Ако е истина писаното наистина лошо се очертава. Но от друга страна защо му е трябвало да се набълбука с толкова имоти? Хората са казали, алчен г ъ з кр ъв с е ре.

47

Лекар

преди 6 месеца

ИТтата обраха народа, кой'т за кво е учил бе пич! Ти, докато си обикалял по заведенията и си харчил парите на баща ти, други са влагали в образование

46

СОФИЯНЕЦ

преди 6 месеца

Презастрояването унищожи София. Прииждащите тълпи влошиха още повече качеството на живота в София. За преодоляването на 3 км сутрин до работното място особено в понеделник са нужни около час и половина. Задръстванията отнемат всеки ден по два -три часа от смисления ни живот. Всички малки паркове в квартала ни в централната част на София се превърнаха в паркинги. Независимо на каква цена се продават имотите всъщност това са гета.

45

До 46

преди 6 месеца

Не се надявам, колега. За да го пиша тук, може би знам нещо повече от теб.Само да вметна - при масови съкращения, работодателят е задължен да информира синдикатите и излъчи представители на компанията, които да представляват служителите поне 45 дни преди началото на уволненията.За да говоря за началото на 2025, процедурата вече е задействана. Имам колеги с по 6 ипотеки, които остават на улицата. Имам колеги - семейства с деца и кредити - и те остават в ръцете на ЧСИ.

44

Анонимен

преди 6 месеца

Скъо квартал, а дали в на 100 къщи, една ще има слуги. Соц-а и "демокряцията", объркаха много мшади хора, *** за всели имало място и равенството е поатижимо ... Ха ха ха ха

43

Анонимен

преди 6 месеца

"в началото на следващата година на ИТ-та " - Надявай се ...

42

Анонимен

преди 6 месеца

"Второто не е лошо, ако имаш собствено жилище, което отдаваш под наем и с него погасяваш другия наем." - Предпочитам си дома и да не пискам други хора там.

41

До 42

преди 6 месеца

Да, това беше хубаво решение през социализма. Завършваш образованието си и започваш да работиш по специалността си в предприятието Х. 30 години по-късно, все още работиш там, след което се пенсионираш. В днешната динамична среда - да живееш до работното си място, означава или да работиш от вкъщи или да живееш под наем. Второто не е лошо, ако имаш собствено жилище, което отдаваш под наем и с него погасяваш другия наем.

40

Анонимен

преди 6 месеца

най добре човек да живее близо до работа. Защото иначе опцията му е да шофира всеки ден с ***.

39

Анонимен

преди 6 месеца

Ако трябва да сравня Изток с Надежда, вторият квартал печели. Надежда е много зелен квартал, има много дървета, в близост има Северен парк, който вече е най-хубавият и поддържан парк в София. Има и по-малки паркове, които бяха реновирани. Кварталът има открит и закрит многоетажен паркинг. През летните месеци тревните площи се поддържат, косят се редовно... Изток е едно безумно скъпо сиво петно, което през лятото е обрасло в бурени и треви и дори не можеш да излезеш на разходка

38

Анонимен

преди 6 месеца

Ох, сбърках статияга. За Хосе Карерас говорех

37

Анонимен

преди 6 месеца

Аре стига лъгали. Не му пука за нас

36

Лекар

преди 6 месеца

Казва се " бях НА София"

35

Лекар

преди 6 месеца

Верно си е, харчете парите, дали за имоти, дали за злато, дали за спомени, няма значение! Не ги дръжте в банка

34

ББ

преди 6 месеца

Четвърта година вече карам живот в София по принуда. Лошото е, че всички хубави фирми и професии са концентрирани тук. Но вече обмислям начин как да се откъсна от този начин на живот. Не са виновни хората задето търсят препитание, нека не се обиждаме един друг.

33

До 32

преди 6 месеца

Нас няма нужда да ни убеждаваш.