147

Цените в чужбина

преди 6 месеца

са още по-безумни. Тук се оплакваме от качеството, но само който не е живял в големи и богати градове, в хубави на външен вид къщи за средната класа, той не знае как се чува през стените от пресован картон, как с не много силен ритник можеш да пробиеш красива интериорна врата, направена така, че да изглежда старинна и от масивно дърво. Зе цените и за наемите не питайте, защото ще ви се стъжни.

146

Анонимен

преди 6 месеца

161- моля обясни как 60 год панела е инвестиция изобщо след като асаньорните уредби се скапват, сменят се наемателите и става страшно- висока музика, алкохол, наркотици и ето панелката само за няколко години е превърната в гето и някой ще даде такива високи цени за гетоизирани панелни магали- да бе да.....

145

До Анонимен 154

преди 6 месеца

Ти все си пееш за този балон, но не това трябва да се желае, а увеличение на доходите. Ако цените се сринат, какво ще стане? Паралии от чужбина ще купуват тук жилища на едро и ще ти тръснат такива наеми, че свитки ще ти излязат.

144

Не съобщават:

преди 6 месеца

С каква приблизителна квадратура са жилищата, купувани за по около 132 800 евро, каквато била средната цена за купуване на жилища днес в София? Това е важно.

143

Анонимен

преди 6 месеца

заплатите извън държавния сектор са в застой от пандемията, цените обаче растат, жилищата станаха мечта за обикновените хора, данъците на недвижимите имоти също трябва да се вдигнат с 40%!

142

@@@

преди 6 месеца

В Германия апартаментите поскъпват по-бавно от нашите, защото немците си бяха задлъжнели и преди 10 години, сега още повече.Българчетата за тези 10 години отидоха в Европа и донесоха кинтите тука и поради липса на друг вид инвестиционни инструменти, набиват всичко в имоти в голям град или по морето.Отделно другите , които останаха тук, поради факта че живеят в къщи си и заплатите криво ляво растяха, успяха да спестят някой лев депозит и в комбинация с инфлация , страх и алчност се включиха и те-

141

Анонимен

преди 6 месеца

Апартаментите в София са поскъпнали с 40% за три години, заплатите са се увеличили с 40%, а инфлацията е 32%. Който може да смята, да смята, но се съмнявам, че можете.

140

Анонимен

преди 6 месеца

Апартаментите в София са поскъпнали с 40% за три години а продажбите са се увеличили двойно за тези три години.

139

Анонимен

преди 6 месеца

Те хубаво са поскъпнали с 40%, ама парите са се обезценили с 60%. Тоест, купил си със "скъпи пари" и в номинална стойност си на печалба, но в реална, покупателна стойност си на загуба, защото с парите, които си дал тогава, е можело да си купиш повече неща с парите, които ще вземеш днес от имота. Няма лошо, ако не знаеш какво да си правиш парите и просто искаш да им съхраниш по-голяма част от стойността в инфлацията, ама да се хвалиш, че си спечелил...

138

Анонимен

преди 6 месеца

И луковиците на лалетата в Холандия много са поскъпвали. В един момент някой е продал една луковица за 1/4 от къща, няколко месеца по-късно друг продал същата тази луковица за един етаж от къща, а след още няколко месеца, същата тази луковица била продадена за цяла къща. Края всички го знаем.

137

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен . . .Ами те и от Москва даваха някакви дронове забили се по етажите, ама не им пречи да искат по 5 хиляди долара за квадрат. Страна в която минималната заплата е 200 долара

136

Анонимен

преди 6 месеца

Балона скоро ще се спука.Няма как тази измама с цените на имотите да продължи вечно.Не е нормално печалбата при стрителството да е 300 %

135

Реалист

преди 6 месеца

След 10 години цените на недвижимите имоти в София ще са три пъти по-високи от сега, а някои все така от над 40 години ще чакат балона да се спука.

134

Анонимен

преди 6 месеца

Да, даваха един тризонет по телевизиите, 21 етажно ЕПК, среден етаж, с френски прозорци, обединен от 6 апартамента с ракета земя-въздух.

133

мнение

преди 6 месеца

има още един фактор, който ще засили тенденцията към спад на цените на НИ: безработицата. IT секторът има всички признаци на балон: много често нереално високи заплати за хора, работата на които е със съмнителна добавена стойност. определено ще се види корекция.

132

Анонимен

преди 6 месеца

Ти вземи се поинтересувай колко в момента вървят апартаментите в Киев след две години война. Знаеш ли , че там искат по 100 хиляди долара за двустаен. Около 1500 долара на квадрат на място където се води война, не е зле май. Дори и в момента за по-малко от тези пари може да си купиш нов апартамент на 20км от София в Перник без никакъв проблем.

131

Анонимен

преди 6 месеца

Апартаментите в София са поскъпнали с 40% за три годиниА продажбите са паднали с 30 процента за 1 година!

130

Анонимен

преди 6 месеца

Сигурно и в Украйна е имало много такива статийки до преди 2 години. Вероятно и в Газа до скоро са се качвали цените с лимит - небето. Инвестира се на локация със стабилност, стабилно правителство, положителен прираст (поне в града в който ще се инвестира), предвидима данъчна политика и т.н. Ако БГ не беше в така мразените от мнозина (и съвсем основателно) съюзи - тук да е гражданска война в момента. Така, че ЕС и НАТО са малкия дявол според мен.

129

Анонимен

преди 6 месеца

Добре, ти няма да се прецакаш , а аз ще се прецакам. Не ми се вярва да плачеш много за мен, напротив , ще се радваш. Тези с пукането на балона ги слушам от 7-8 години , когато също се говореше, че нямало кой да купува, а пък цените двойни , заплатите също двойни, цените в магазините тройни ... само лихвите по депозитите 1% при инфлация над 10%Ако с тези 100К не бях си купил апартамент, а бях ги държал в банката сега щях да имам 105 хиляди евро, а още утре ако го пусна на 150 с акт16 заминава

128

Анонимен

преди 6 месеца

През 2014 купих апартамент в нов блок за 66000 евро. През 2019 апартамента под мен го продадоха за 220000 евро, а миналата година (2022) продадоха друг апартамент два етажа под мен за 320000 евро. Та така с цените ....