36

Митев

преди 1 година

До Анонимен Това говоря и аз. Явно Министърът не е свалял болен от 10 - тия етаж без асансьор / защото не са го платили/ Аз съм свалял и то не един път. Но, г-н Министре, в длъжностната ми характеристика пише :"Оказване на СПЕШНА медицинска помощ" ! Това означава и наблюдение на болния ПО ВРЕМЕ на транспорта. Не и хамалски услуги!!! Колкото и да звучи "еретично" ще си пазя първо МОЕТО здраве!!! Сигурен съм, че 100 % от колегите мислят така!!!

35

до 38

преди 1 година

Ти си пълен некадърник.Шефа ще подкрепи персонала.Защото е 63годишен - да мъкне той бе за 1000лв. Мъкни ти бе отворен.Отиди в спешното и кажи че за 1000 лв заплата ше шофираш линейка и ще мъкнеш дебели и миризливи хора а в същото време роднините се чудят как да те набият.И шефа те успокоява че щял да ти сложи паник бутон.Като си толкова смел - ела ти влез в гетото.Щял да ме намери.Да не те намеря аз

34

Анонимен

преди 1 година

Нека министъра и Тошко Йорданов да отидат да поработят един месец в спешен екип да свалят болни по стълбите да покажат как се прави. През това време медиците от спешния екип може да отидат единия министър, другия депутат - сигурен съм че ще се справят добре.

33

Анонимен

преди 1 година

Най-добре е да се създаде организация по пренасянето и преди да дойде линейката да се пита дали болния може да се качи сам в линейката и ако не може да се отива с екип от хора които да занесат болния в линейката.

32

много се краде

преди 1 година

Важно е, че синагогата във Видин глътна едни 10 милиона евро за ремонт, а ви се спасявайте кой как може ! Може и да се опрачете на равина Моше Капон !!

31

Анонимен

преди 1 година

До МитевТрудно се носи тежко болен отпуснат пациент независимо от килограмите.Аз преди години помагах да се носи дядо ми но го носехме общо 4-*** иначе нямаше кой.

30

до 26

преди 1 година

Аааааааааааа това е съвсем друго нещо. Когато извадиш няколко банкноти и помолиш учтиво съседи или койтмо мине по улицата да помогне - нещата коренно се променят.Искам да кажа нещо много много важно:Богатите или умните не чакат линейка.При проблем транспортират сами на секундата.Времето е ценно. Линейка обикновенно ходи за стари хора за ***.. а там обиконвенно проблеми.Къв хамалин в линейка бре-то не дават пари на фелшера и шофьора вие за допълнителни кадри говорите? Абсурд

29

Анонимен

преди 1 година

Това зависи от длъжностната характеристика. Ако не е указано в длъжностните характеристики на персонала в линейката че трябва да носят пациента то това не е тяхно задължение.

28

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 29 Парамедика няма какво толкова да прави освен да окаже първа помощ, в САЩ това го правят дори полицаи и пожарникари, дори в някои щати пожарникарите вършат работа като парамедици. Парамедика има за задача да закара пациента по най-бързия възможен начин. Лекарите в линейките трябва да бъдат разкарани от там и да работят в болниците след като са лекари а не да си губят времето в линейки с нищоправене.

27

:)

преди 1 година

Даже в Турция линейките са добре оборудвани и спокойно могат да се справят шофьорите с това, ама тук се краде. Само две годишни заплати на шефа на Пирогов ще стигнат да се оборудват и нашите, ама той помага за политически атаки, затова трябва да има голяма заплата.

26

Митев

преди 1 година

Значи така : пациентът е 100-120 кг., отпуснат тежи още повече. Аз съм 85 кг. Като как си го представя министъра, че ще го нося? Да не говорим, че 80% от колегите са с много заболявания и на пенсионна или пред пенсионна възраст. "Загрижените " роднини ще кършат пръсти отстрани?! Съжалявам, г-н Министре, но никой не си е намерил здравето на пътя!!!

25

123

преди 1 година

А долу всички само се карате. И едните и другите викат-няма да стане. За това не можем да се оправим. Вместо да се направи организация за пренасяне на болните ние се дрънкаме помежду си, а управляващите ни се подиграват. Платена линейка и двама хамала си делят парите. Като пренесеш трима тая нощ и си направил 300лв. Дали няма да се намерят желаещи?

24

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 27Защото не винаги парамедикът е достатъчно квалифициран за да знае какво да прави.

23

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 20 По света няма лекари в линейките а има парамедици които носят хората в линейката, това им е работата. За какво е тоя лекар в линейката операция ли ще прави на място? Това е една комунистическа глупост.

22

Анонимен

преди 1 година

Вие им плащайте по 700-800 лева на месец карайте ги да работят на двойни смени и ги чакайте да носят напикани и поакани старци докато близките надуват чалгата или налитат на бой с тояги и брадви. И на мен ми се е случвало да ми откажат да носят старият ми дядо който беше "взел-дал" преди 15 години. Няколко банкноти смениха собственикът си няколко учтиви думи бяха казани. Хората веднага помогнаха дори шофьорът помагаше. Защо ги мъчат хората да бачкат без заплащане?Това е робство.Горките хора.

21

Спешна

преди 1 година

Разбира се че ще мъкнете, това са вашите близки, да не мислите че само вие имате дискови хернии и подобни заболявания. Как смятате че ежедневно медицинския екип ще вдига по 150 килограмови пациенти?

20

Анонимен

преди 1 година

Да се потърси помощ от съседните входове! Егати каква наглост. Този който го е казал това заслужава да го уволнят!

19

до анонимен 17

преди 1 година

Ко плащаш ве отворен?На кого плащаш?Като му плащаш що не му кажеш да си го мъкне а?Плащал бил - твойте мизерни вноски ги лапат бюрократите.Тези които наистина плащат не викат линейка-Те директно товарят болния и го карат - на секундата! а не разчитат на линейки и хора на заплата по 1000 лв... Плащал бил... гашник

18

123

преди 1 година

Ето точно с този въпрос трябва да се заемат много сериозно. Това е масово. Ако не искат да носят хората, да наемат хамали в линейката. Като нямат пари за заплати да направят повикването на линейка платено и да се приключи тая пародия със спешната помощ. Мисля, че всеки би бил готов да плати 200лв. като се стигне до такъв сериозен проблем, но трябва да се направи организация от спешната помощ, а не да карате хората разревани и притеснени да търчат по комшиите и чуждите входове и да се молят.

17

Анонимен

преди 1 година

1. Никой за нищо не Ви е длъжен другари българи.2. Лекаря със сигурност е учил много (но не за хамалин), докато този който трябвало да го носят може и буквите да не познава.3. Отидете по света и накарайте лекаря да ви носи като хамалин...да видите пък какво става...?