25

Анонимен

преди 9 месеца

Нормално е. Квалифицирани кадри няма. 7% интелигенция. Всичко живо шофьор или склададжия. В ИТ сектора работим на по 3 места вече конкуренция 0. Търсим хора с по над 20к заплати и няма. Често наемаме фрийлансъри от чужбина.

24

Факт

преди 9 месеца

А защо не дадете на българите достойно заплащане задави работят.Чужденците идват и като видят за какви пари става дума бягат към Европа....

23

Анонимен

преди 9 месеца

Добре че имаме право на свободно придвижване и работа в ЕС. Иначе щяхме да сме по зле от Северна Корея или Сомалия.

22

обективен

преди 9 месеца

Искате африканци и азиатци да ви работят за 200 долара ,ама те са по умни и от нашите роби и няма да дойдат !!

21

Ужас

преди 9 месеца

33години този бизнес лъжеше и се подиграваше с работниците си и служителите си а сега пищи че няма кой да работи?!палячовци.

20

Анонимен

преди 9 месеца

Гледах филм за град Воркута в Русия. Младите са безработни. Няма предприятия, няма дори хипермаркети а само големи панелни блокове в социалистически стил. Единствената работа в града е в рудници къдетонпесто се случват злополуки. Младите бягат в Москва или на Запад. Да дойдат у нас но да обещаят, че няма да обявят народна република и после Путин да ги "освобождава" и тук да стане като Воркута.

19

Рендету

преди 9 месеца

Работници от Нигер, Судан, Сомалия и Либерия ли ще "внасяме"!? -))))

18

ъц

преди 9 месеца

И от коя "чужбина", бе, полуграмотна Мутро ще вкараш работници!? Първото условие е: Жизненият стандарт на хората, които ще изявят желане да работят в Бг да е по нисък от нашия! Второ: Езика. В кои държави населението криво-ляво разбира и говори български, и е по-бедно от нас? И Трето: Как ще задържиш работниците от чужбина като ще ги третирате като роби и ще им заплащате мизерни суми, при условие, че ще им им плащате редовно!

17

Анонимен

преди 9 месеца

Какъв "бизнес" сте бе ?

16

Бгг

преди 9 месеца

У бре, нямат повече будали да им работят за без пари. То тогава и армията и полицията да поискат да вземат хора от чужбина. Че и политиците , на тях народа най много им пречи.

15

Анонимен

преди 9 месеца

изгониха квалифицираната работна ръка ей такива като този. Може ли да ни запознаете с интелектуалните му възможности

14

Анонимен

преди 9 месеца

Нашичките ше събират квалифицирана работна ръка на склад споре думите на горния празнословец. Не че им трябва ами така - да има. Ако някой чуждестранен инвеститор се реяи и вадят от склада замразени.

13

Анонимен

преди 9 месеца

Ние не искаме, искаме заплати които да ни накарат да ходим на работа, 4 дневна работна седмица и минмална 2 хиляди Евро за целия ЕС не само за Германистан!

12

Анонимен

преди 9 месеца

До 5221. Всички плямпат за квалификацирана работна ръка, но това стана като "руските интереси" и "еврпейските ценности".

11

Анонимен

преди 9 месеца

Основната липса на инвестиции у нас е бруталната корупция бе плямпало. И каква по-конкретно квалиуфицирана работна ръка ще внасяте та чак когато се уверят че има такава потенциалните инвеститори нуждаещи се от точно такава квалификация ще дойдат у нас а дотогава квалифицираните ше седят ше дремят и ше клепат с уши нали така ? Тия невероятни глупости защо си позволявате въобще да ги говорите ?

10

морски

преди 9 месеца

Тук дойдоха работници в ресторант, оп страни извън ЕС. Проблема, е че престоя им е ф разрешен само за 3 месеца. А работата продължава и след това.

9

5221

преди 9 месеца

Каква квалификация е нужна, че само украински мъжаги, вместо да са на фронта ми продават бира на плажа Каракум?

8

Анонимен

преди 9 месеца

Само професори и лекари нали ?

7

Анонимен

преди 9 месеца

бизнесо сака роби...бой и работа, мое малко еванье

6

Анонимен

преди 9 месеца

Те да не са ненормални. Ако искаха досега и със затрудненията щяха да са тука.