82

Таня

преди 15 години

Това казвам и аз, това е напълно безумен проектозакон. Ще започнат междусъседски войни, но може би това целят и ***, които ни управляват; да отклонят вниманието на хората от мафиотските разправии между самите тях.

81

tan4etonet

преди 15 години

Коментара на 78 е до 64

80

преди 15 години

Номер 77, а замислял/а ли си се, че има съседи, на които животното не пречи, но не се разбирате с тях, и те нарочно няма да "се подпишат"? Защото аз имам такива съседи. Тези, които живеят под мен. Кучето ми не лае, не скимти, нико не се е оплакал - нито съседите отляво, нито тези отдясно - но ми е пределно яясно, че ако закона се приеме, колкото и свидетели от входа да твърдят, че кучето ми не пречи, аз ще трябва да се разделя с него само защото на дебелия чичко от долния апартамент ще му е кеф да ми напраеи мръсно заради някаква си разправия отпреди 5 години?? Защо заради простаци и *** трябва да страдам и аз, че и кучето ми и то да страда??

79

Таня

преди 15 години

Е, какво, ако се приеме този закон, ще започнат едни събрания на кооперациите ли, дали собствениците да си изхвърлят животните или да ги приспят? Що за безумие? Какво, съседът от първия етаж, който не обича не само животни, ами и хората, а сигурно и себе си, ще ми каже дали да имам котарак или не, като живея на горен етаж, и изобщо не разбира имам ли животно или не. Но ще гласува естествено против, поради типично българската черта : "Я не сакам на мен да ми е добре, сакам на Вуте да е зле". Може би след това ще трябва да се приеме закон, в който да се узаконят хайките по апартаментите и да се отстрелват домашните любимци, тъй като и на тези смотани депутати, дето нямат по-важни икономически проектозакони за приемане, им е ясно, че няма да има собственик на домашен любимец, който да си го изхвърли, понеже някакви вечно пияни, биещи се и слушащи чалга, а и стрелящи с пистолети от балконите /имам такъв съсед полицай, но смее ли някой да му направи заблежка/ ще кажат да нямам котарак.

78

tan4etonet

преди 15 години

ПРАВИЛНО !!! Обаче създадения изкуствено конфликт си остава ! И не напразно...задават се избори !А риба се лови в мътна вода...Така този проектозакон има няколко Цел-и:да отклони вниманието на масите от мафиотските игри на правителството;да смени многопартийната с-*** с двуполюсна-обичащи и мразещи животните;да съкрати процеса на изтребване на нацията чрез по-крути мерки-изкуствено създаване на предпоставка за гражданска война.

77

Jutoo

преди 15 години

До 74 - защо ти трябва да страдаш? Ако твоята котка не пречи на съседите ти, те ще се подпишат.

76

svetlana

преди 15 години

хайде сега отговорете на въпроса/КЪДЕ 6ТЕ ОТИДАТ ВСИ4КИ ЖИВОТНИ КОИТО ВА6ИТЕ СЪСЕДИ НЕ ЖЕЛАЯТ/НА УЛИЦАТА ЛИ,КОЙ 6ТЕ ГИ ХРАНИ,КОЙ 6ТЕ ГИ ВАКСИНИРА,КАДЕ 6ТЕ ЖИВЕЯТ.НЕКА ДА СИ КАЖЕМ 4Е ТОЗИ ЗАКОН Е ГЛУПОСТ ГОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯМА!МОСЛЕНО НЕДОМИСЛЕНО.ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ЖЕЛАЕ В СОБСТВЕНОТО ЖИЛИ6ТЕ.АЙДЕ НЕ СЕ ДЖАФКАЙТЕ/ОТ ТОЗИ ЗАКОН НИ6ТО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ

75

до Крис

преди 15 години

Криси написа, че кучето било дори и нещо повече от домашен любимец. Това може да си е така. Прасето също може да е домашен любимец. Ако решиш да си превърнеш апартамента в кочинка и да живеете заедно в мир и любов - нямам нищо напротив, стига да не пречите на околните и на мен...

74

преди 15 години

Аз пък отглеждам 1 котка вкъщи, тя си има място където да се изхожда (в банята си има тоалетна) и въобще не мирише, още повече, че и повечето съседи дори и не предполагат затова, че имам котка. Сори ама затова, че ти имаш такава съседка, защо и аз трябва да страдам от това?

73

Jutoo

преди 15 години

Ами на следващия ден отиваш в полицията и подаваш жалба лично. Ако и на друг комшия са пречели, казваш му и той да отиде да подаде - като се съберат няколко жалби - дори и само твои - при всеки купон отивай да подаваш - те са длъжни да ги извикат в полицията, правят им първо предупреждение, после актове с парична глоба - подавала съм и знам.

72

преди 15 години

mojesh da gledash jivotni v apartamenta si, ako si chovek, no ya gi vijte - mutra do mutra, bandit do bandit, gamen do gamen - ima jivotno i to jivee kato gospodarya si... chovek jivotno s jivotno, tova e u nas. nishto protiv domashen lubimets, no badi tsivilizovan, a ne ***!

71

преди 15 години

Коментариите против отглеждането на кучета при наличието на съседи, издават един голям страх в тези хора от кучетата. Едно само мога да ги посъветвам, за да се излекувате от този панически ужас от кучетата вземето си едно малко куче от едра порода, за да разберете някои прости истини, които сте пропуснали да научите в детсвото ви, когато или сте расли на село или родителите ви са израснали на село и са ви насадили този страх от кучетата, защото на село кучетата е трябвало да пазят нещо и не са били особено дружелюбни. Страхът от кучетата е типичен за селяните, така че пресметнете сами от колко поколения живеете в града без да сте отглеждали куче в къщи.

70

Tamplier

преди 15 години

то това жилища ли са? Егати катакомбите! То там какво не пречи?

69

Крис

преди 15 години

съгласна съм с теб, че полиция трябва да се вика, но има хора на които не им дреме. Викала съм заради купони в съседен блок - освен,че отиваш лично с полицаите и става разправията, след това си навличаш и куп неприятности когато те вече са си тръгнали. За малко и до бой да се стигне и то в друг ден, просто защото виждаш ли си си позволила лукса да извикаш ченгетата. Така че и това не помага на 100%. Приятелката ми съседи под нея наркоманчета за малко да я пребият когато на няколко пъти е викала полиция заради тях /има малко дете което не може да спи от среднощните им изпълнения/....и какво правим в случая?! както казах закон тогава трябва и за съседите.

68

преди 15 години

Номер 63, звъняла съм. :) След 3-тото обаждане знаеш ли какво ми казват - "Ама пак ли вие се обаждате???", все едно аз съм тази, която трябва да бъде смъмрена - сигурно щото притеснявам полицията, или не знам и аз защо... Досега никой съсед не се е оплакал от кучето ми, или от начина, по който го гледам, а аз съм се оплаквала буквално стотици пъти от съседи, които вдигат шум и т.н. - имала съм случай, в който инспектора при подаването на жалбата ми казва "Ами ако ви пречат, сменете си жилищата тия, които се оплаквате!" (оплакващите са повече от един ) - това нормално ли е според вас?

67

Един от Надежда

преди 15 години

Задължително трябва да съществува такава норма ! Моя съседка отглежда в дома си четири котки. Те не излизат от апартамента, но смрадта им се носи в целия вход. Дори при затворени врати вонята им се усеща и в нашия апартамент. Имам две малки деца и не мога да си позволя те да растат в такава отврат. Когато помолих съседката ми да вземе някакви мерки, тя каза, че котките са си нейни, апартамента си е неин и ще прави каквото си иска. И как си представяте, че ще й позволя да прави каквото си иска ??!! Затова по-добре да има законова уредба, отколкото саморазправа.

66

hahahahah

преди 15 години

aide be kvo prai6 o6te tuka?otivai na selo . vy6livcite i bylharite sa vsi4ki selqnduri deto sa do6li v sofiq i si mislqt 4e sa hvanali gospod za 6lifera. ako ne si naqsno (i nqma kak ne znae6 kvo e da gleda6 ku4e ili kotka) ima vaksini i mazila za vyn6no obezparazitqvane. vseki koito gleda ku4e ima vsi4ki neobhodimi vaksini , mazila , hap4eta i tn i tn. vie horata moje mn pove4e da pre4ite ot edin doma6en liubimec. ku4eto ili kotkata ne se 4uva kogato stypva , no kohgato nqkoi re6i da podumka malko na glavata na sysedite ili da izprobva kak li se 4uvat tok4etata po parketa i dali moje da se zabiqt v nego stava ad! Horata sa po-vredni ot jivotnite

65

преди 15 години

Повече от кучетата ме дразнят съседите под нас които си позволяват да пушат в банята. И щом реша да вляза в банята, се налага да им дишам дима.

64

Само минавам:)

преди 15 години

Кой може да докаже че гледането на куче в апартамент е безумие? Аз отглеждам 2 кучета в 200кв. апартамент и още 2 на вилата си,където живеят родителите ми.Тези кучета са моите приятели,аз спя с тях,храня се с тях че и ходя на почивки с тях.Как смятате че бих позволила някои керлив съсед да определя това дали ще имам кучета или няма да имам? Писна ми да слушам скандалите от долния етаж,денонощна метъл музика от съседския апартамент и да не забравям рева на бебето от последния етаж,как е възможно това бебе почти постоянно да плаче.Съседите ми разбраха че имам кучета някъде около полувин година след като ги бях взела и то случайно,разбиваха съседския апартамент и тогава кучетата ми се разлаяха.Вярно е че има много хора които не разбират от кучета и не знаят как да се отнасят с тях,но пък има и много родители които не заслужават да имат деца,какво е това куцо и сакато чуло че трябва да се размножава и следователно резултата е че непрекъснато наблюдавам някакви гаменчета по улиците.Смятам че държавата първо би трябвало да се погрижи за проблемните деца и не само за тях,знаете още колко неуредици има в милата ни родина,пък чак след това да започне да се занимава с домашните любимци.Не бих искала да ми замазват очите с някакви скапани закони,при положение че България загуби една камара пари от еврофондовете и точно сега когато вниманието на политиците ни би трябвало да бъде насочено в тази насока,те ще се мешат в личния ми живот.Всеки е чувал лафа "Дай на хората хляб и зрелища",т.е.нека отклоним вниманието на хората от важните дела,пък ние ще си правим каквото на нас ни е удобно,нали всеки избирател ще бъде зает да води собствена война с някои си съсед.

63

преди 15 години

Еми на мен пък купоните ми пречат, да направят нещо по въпроса! На някои им пречат купоните, а не животните, на други обратното - и що само закон срещу животните приемат? Ми ние дето животните не ни пречат, ами само купоните ни пречат - закона няма ли да приемят някакъв, та да сме доволни и ние, а?????