68

Троян

преди 9 месеца

До до МорскиАз на море не ходя защото имам басейн. Но да обиждаш непознати хора е признак на ниско възпитание.

67

Анонимен

преди 9 месеца

Всичко хубаво, но като го тръшне Гюнтер инфаркта, докато стигне до болницата в БГ и ще е опънал петалата. Колкото повече напредва възрастта, толкова по зависим ставаш от здравеопазването в държавата, в която живееш. И Гюнтер накрая ще го разбере, но по трудния начин

66

До 73

преди 9 месеца

Наеми от рода на 1500 евро има само в Мадрид и Барселона. Няма как 40 години наемът да ти е бил 200 евро и изведнъж да стане 1500 евро. Наемите растат спрямо ръста на цените на имотите. А 200 евро наем в Испания има само по селата. Освен това то сума си българи, които живеят постоянно в Испания си купиха апартаменти с ипотеки, пък какво ли остава за испанците.

65

Анонимен

преди 9 месеца

На всякъде проблемът са наемите. Ако имаш собствено жилище с 2000 евро ще живеете сносно и в Германия, В Испания има много хора които цял живот са били под наем и не са очаквали че точно като ще се пенсионират наемът от 200 ще скочи на 1000-1500 евра,

64

Анонимен

преди 9 месеца

Сърди се на украинците,те говорят руски във Варна .

63

Анонимен

преди 9 месеца

И от българските пенсионери има които живеят добре. Мои роднини вземат около 1300-400 общо, живеят в собствен апартамент, не пушат, нямат автомобил за който да харчат хилядолетие всяка година и им остават за някоя почивка в България и чужбина

62

Морски

преди 9 месеца

Отново глуповато насочване на вниманието в друга посока. Защо не напишете, че по Черноморието почти не е останал не нает имот от рускоговорящи. Морските алеи са озвучени от писклива руска реч на хора с посредствено възпитание, които приемат емоционалното си поведение за изтънчен маниер. А какво се случва в МОЛовете е без коментар, вече не е възможно да се пазарува спокойно.

61

Анонимен

преди 9 месеца

Гюнтер е безпомощен, та се налага да му помогне преводач. Води ли си преводач, плаща ли му или някой тyeзeмен-добряк-бедняк с радост го обслужва безплатно?

60

Троян

преди 9 месеца

До АнонименХарчат си пенсиите тук. Както правя и аз. Даже съм и проводител за забавление. Със немска пенсия. Съседите ми са приятелско семейство със три деца, които откараха 17 години във Англия. Аз имам само едно. Във балкана не е зле да знаете. След цялата робия дме си го заслужили.

59

Анонимен

преди 9 месеца

В Гърция също е пълно с немци пенсионери,ама явно са с по-високи пенсии там.Има и франсета,и ингилизи.Затова цените станаха високи на имотите.Български пенсионер няма как да купи там с мизерната пенсийка.Комунистите тук пари не дават!!!!

58

Български германец

преди 9 месеца

Германия пенсиите не са това което бяха. Също вземете в предвид, че емигрирайки там вие ще бъдете с поне 10 или 20 години назад спрямо трудовия стаж. Ако отивате като нормално семейство, първите 5 години ще бъдат много трудни, след това ще имате що-годе среден за страната живот, докато работите. Разбира се ще трябва да плащате ипотека, защото нямате наследство в Германия. Всичко това коства много, а пенсията вероятно няма да ви стига напълно.

57

Анонимен

преди 9 месеца

Влизали пари в България! Ами да ги обложим с данък общ доход. Поне наистина да има някаква полза, освен ценови балони

56

Анонимен

преди 9 месеца

Това е част от съвременното робство, на немските пенсионери сме длъжни да предлагаме немски цени така както техните вериги ни продават по-скъпо от колкот в Германия!

55

Ходил в Мюнхен

преди 9 месеца

Само 2 месеца стоях там. Не за работа, а на гости. Не ми харесва. Много ограничения - от толкова до толкова да не се вдига шум, това да не се прави, онова да не се прави, нямаш право на мнение различно от масовката, задължително трябва да си ПРО-геей, ПРО-лиибераст и ПРО-джеендераст. А също и ПРО-исляямист. Ако не споделяш тия "ценности" си Путиниист, русофил и не принадлежиш към тях. Построили са комунизмо-фашизма. В модерната му форма.

54

Анонимен

преди 9 месеца

Дойдат римляните, разбият му къщата, гепят му всичко и ще има пак обратно в Германиистан.

53

Български германец

преди 9 месеца

И аз го мисля към пенсия някъде да си се прибера. Докато човек е активен и има свободно врме в България е по-добре за живот.

52

Анонимен

преди 9 месеца

Смотани германски старци, да си живеят в Германия.

51

До 86

преди 9 месеца

И колко мислиш, че са немските пенсии ? Над 1000 евро вземат само тези с над 40 години трудов стаж и то с големи заплати дето са получавали .

50

Анонимен

преди 9 месеца

ама с немски пенсии :)))

49

Ф.С.В.

преди 9 месеца

Още преди 20г Ердоган направи вилни селища на Дарданелите- Те са почти безплатни -за пенсионери от Германия (всъщност турци с германско гражданство) И така Ердоган "дръпна' доста % от Пенсионният фонд на Германия))