347

Бай Дрън

преди 10 месеца

Тия машини, дето им пращаме, ще са ковчези за стотици украински момчета! Замисляме ли се за това?

346

Lina

преди 10 месеца

Само??? Малко е още какво можете дадете? Каквото наредят от EmbassyTO

345

Бай Дрън

преди 10 месеца

Абе аз гледах не украинци, а руснаци :) Но то важи и за едните и за другите. Нали говорим за съветска техника. Едър танкист няма, в армията всичко се подбира според ръста. Аз понеже съм доста висок, ме взеха във ВВС :P ИНаче в тия ковчези на колела, едър пехотинец не може да влезе. Още повче, че се влиза с мешка, автомат, пълно снаряжение. Само като ги гледах как не могат да влязат и излязат...стана ми жал за момчетата. Аз не съм противник на украинците, жал ми е за всички, пратени да ***.

344

Загрижен

преди 10 месеца

Пладнешки обир на народа. Окрадоха пенсиите, фондовете, здравеопазването и т.н. и т.н. та стигнаха до бтр- ите. Господа управляващи, вече изпразнихте ли складовете, пометохте ли хамбарите, та да се кротнете? Подсигурихте ли челядтта до 10то коляно? Човешкото око не се напълва, особено вашите!!!

343

Анонимен

преди 10 месеца

Добре, де, аз нещо не схващам. Как така Русия хем супер смешна, слаба и некомпетентна, пък същевременно великата украинска армия, спонсорирана със СТОТИЦИ МИЛИАРДИ от 2014 г. насам нещо не смогва да ги изгони и да си защити държавата? Нещо не се връзва тука. И смятейте колко е зле Украйна, щом има нужда от нашите БТР-и, дето са по-стари от бабите ни. Нали знаете, някой като съвсем го закъса, вземе че дойде в България. Като Ван Дам, Сегал и други такива. Та и кокаиновия Зеленски така...

342

Анонимен

преди 10 месеца

А защо не ги дадоха на гражданска защита...

341

Анонимен

преди 10 месеца

До 373... Само че летящите крави, на които им викаш "джавелини", заминаха в историята.. Заедно с байрактарите, пантерите, брадлитата...

340

Бай Дрън

преди 10 месеца

Джавелините са пунтта мара, по-опасни са други оръжия, които пробиват купола на танка отгоре - NLAW. Руските корнети пък спряха всякаква бронирана западна техника, затова укрите закъсаха, вардят малкото техника като очите си и не я пускат в бой, че заминава за часове. Тая война ни отрезви и показа едно - аналоговата техника е с предимство в боя. Колкото по-опростена, толкова по-ефективна. Кой си е представял, че война ще се води с малки атакуващи групички и артилерия от шейсетте :)

339

Лаврентий Берия

преди 10 месеца

До Бай Дрън - минал си бате покрай "познанията". Нерде БТР, нерде - БМП. Едното е верижна машина, другото - 8 х 8 колесна база. И двете са слабо бронирани. РПК 74 с бронебойни ги дупчи. Но украинците ще им сложат вероятно пасивна балистична защита. За помощни цели ще станат. Отделно - украинците не са дребни хора. Со оборудването и бронежилетката - 60 кг?! Ти да не си гледал Kinder TV?

338

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 359 - само дето "модерните руски танкове" срещнаха Мр.Джавалин преди време и останаха в историята. Година и половина - 8% от Украйна! Това равно ли е на - до Киев за 3 дни?

337

Инфо нет

преди 10 месеца

Непоправима грешка. Който Бтр вади от Бтр умира са казали хората !

336

Лаврентий Берия

преди 10 месеца

До Анонимен 366 - два ГАЗ-кови двигателя. Допълни още - никаква бронезащита по сегашните стандарти, никакво клематично оборудване - навремето с БТР-те на БНА - на тея жеги като днес и отделение кашимерия вътре ставаше 50 градуса човек. Добави мешката, РПК 74, каска и други благини и ще разбереш какво е Ад в Грудово. Такиви работи.

335

Бай Дрън

преди 10 месеца

Тия дни гледах един курс за пехотиници, дето ги возят в подобни БТР/БМП. Знаете ли как инструктора наричаше тия машини - ковчези :) Направо ги подготвяше войничетата, че ще се мре. Обучение как да се спасят евентуално. Те ония БМП имат по две врати за кашиците, че ако не се отвори едната врата, другите да я отворят отвън, хаха. Онова войниче 60 кила с напиканите ***, не може да отвори вратата на БМП ни отвън, ни отвътре, та ги учиха как да отварят вратите :)

334

Анонимен

преди 10 месеца

Бре то стана десет пъти по зле от турско бракя падишаха но излушваше даваше права тия йок за всичко божеее

333

Мдаа

преди 10 месеца

Мирчев да кара пьрвият на фронта в чест на баща си комсомолският секретар-да покаже решимоста на синьото-бкп да раздаде всичко платено от народа

332

Itso

преди 10 месеца

Щом така са наредили от посолството наще меки китки нищо не могат да сторят.

331

Анонимен

преди 10 месеца

Като видя български полицай да подкара БТР от 60те години (с по 2 двигателя са май тия. Смазване, удряне с чук, дърпане. Естествено Ц категория). Тоя човек го назначавам за куратор във Военно Историческия и аз отивам да лягам на жълтите павета да ме гази военната техника заминаваща на собствен ход за Украйна.

330

Анонимен

преди 10 месеца

Три синджира робеее на Зеленски млади българчеета

329

Анонимен

преди 10 месеца

Колелото на историята се върти айде по три синджира робе българе към Украйна

328

искам те нервен

преди 10 месеца

До Скоро и кръвен данъкоще някоя простотия ще напишеш ли ? :D