19

преди 15 години

виж какво глупава жено, и на теб ще кажа - не съм лекар, не съм и мед.сестра, ама вие все искате друг да ви носи отговорността, е няма да стане, а като не ви интересува кой как се разпорежда с парите жи за здраве, ами много ви здраве тогава

18

преди 15 години

Majnata ti!

17

преди 15 години

Виж кво 11, информирана съм за правата си мнооооооого по-добре от теб, положила съм това усилие. Ти си в грешка, много дълбока заблуда, поради която много хора си отиват всеки ден!!!!!!Разбира се че децата са си мои, но на мен ли ще плащат данъци един ден или на държавата?В тоя смисъл се изразих, но ако не си разбрал(а), проблемът си е твой. Ако бичаш, не се изказвай неподготвен(а). Озлобено човече, което не обича да стои в кабинета си и пациентите му пречат на почивката през работно време-ей това си ти!

16

преди 15 години

До 9 - все ми е едно чия е вината, ти ще кажеш на кого да се сърдим! Обясни го на жената, която е писала преди теб! И моето дете е изписвано неизлекувано, после я лекувах месец и половина вкъщи, даже ни приеха пак, но настоях за домашен стационар защото нямаше легла и предния път съм спала с детето 5 нощи в бебешка кошара, а гърба и опрян са външна стена през зимата. И преди да ми се разпенявиш си помисли ти как ще реагираш на тази ситуация. Разбира се, има и свестни лекари и болници. Обаче в по-малките градове като моя( Сливен) е кошмар!!!!!!!!!!

15

преди 15 години

аз не съм медик, мога да мисля и без да съм лекар, а ти можеш само да правиш глупави изводи

14

софиянец

преди 15 години

е доста плътна и гъста в медицината ни. не го казвам защото съм от сферата но имам познати с които си бъбрим ...ниски заплати на медицински сестри, санитари а и на доста лекари по болниците и един интересен парадокс - не можеш да се оплачеш, т.е. ако се оплачеш на ръководството на болницата успешно в скоро време оставаш без работа, а ако някоя медия се заинтересува от болницата няма право никой лекар да дава обяснения или мнения - затова си имало специално определен човек който обяснявал как стоели нещата ... - "яснота и прозрачност"!не подозирах но се оказа че медицинските работни са доста добре вързани за болниците ако искат да работят в България, разбира се. почудих се колко чудесни хора са медиците за да издържат на тия условия, пари и натиск само заради желанието да лекуват сънародниците си и желанието да останат в родината си.за съжаление е лесно да се обвинява но както се казва в поговората - "рибата се вмирисва откъм главата!" със сигурност има и доста лични лекари злоупотребяващи с положението си но затова също според мен е виновно ръководството в лицето на МЗ и НЗОК.отговорността да сме здрави е наша, но в случай че се разболеем отговорността да бъдем пак здрави е на здравната структура, а дали тя е работоспособна и ефективна ... опасявам се, че пак някой не си е свършил работата!

13

преди 15 години

"отговорността за здравето е отговорност лична, а не на лекарите"Какво да говорим повече за медиците ни?

12

mnb

преди 15 години

ако се загледаш поне малко ще видиш че мед. сестрите са изпълнители на манипулации. те не решават кой кога да бъде изписан, вземат направо мизерни заплати за разлика от лекарите, а като си в болница и се зачудиш защо мед. сестрата не ти се усмихва, първо попитай на колко болни колко мед.сестри се падат и по колко работа има на смяна. (не говоря за по леките отделения. за сърдечно-съдовите и други такива, говоря). да не говорим кой взема подкупи като има такива, мед. сестри или лекари. вярно че лекаря трябва да взема по добри пари, но и той носи отговорността за решението за лекуване. също отговорността за това кой кога ще изпише и т.н. затова не е правилно да се подхожда така "всички в кюпа"

11

преди 15 години

децата Ви не са на държавата а Ваши,личният Ви лекар не работи 24 часа,защото и той е човек и си има личен живот,всеки личен лекар е сложил на вратата си информация към кого да се обърнете, когато той не е на работа, това, че Вие не сте си направили труда да се информирате си е Ваш личен проблем, отговорността за здравето е отговорност лична, а не на лекарите

10

преди 15 години

Да не си родител в тая държава...Възмутена съм от здравното обслужване и грозното отношение към децата ми и мен самата, когато сме търсили медицинска помощ, недай Боже да е нощно време, гонили са ни като кучета. И оттам - на частно. А личния никога не мога да го открия в извънработно време. Много е трудно да отглеждаш деца на тая държава. Тя не ги заслужава!!!

9

преди 15 години

касата да отговори на хората по всяка клинична пътека по колко време има право пациентът да лежи в болница, те са определени от тях, като ви изписват неизлекувани, сърдете се на тях, ако не им се спазват предписанията глибите са големи и ги плащат лекари и сестри

8

вдовица

преди 15 години

На 01.09. тази година почина съпругът ми. На 01.07. влезе с диагноза десностранна бронхопневмония. И се започна-съгласие за лечение с не проверни лекарства, съгласие за процедури. Лекуваха ли го и ли му искаха съгласието !?!?В началото всичко беще невинно и щеше да се оправи. После взе да става късно и то за всичко! Коя е истината не узнах. Дойде края и всички лекари казаха в един глас Нали знаете че вече беше късно за всичко! Така за 2 месеца. Ако има съдник да ги съди и тези които са сгрешили или проявили немарливост как ли се чувстват! Изобщо имат ли чувства! Или това е пореден тежък случай? Нека го прочетат и се помъчат на себе си да отговорят.Ако намерят сили за отговор.

7

преди 15 години

Само кат видях темата ми се отсхтя да чета, камо ли да пиша...Все пак - отдавна разбрах, че трябва да си ходя в частни болници, така че си плащам. И все пак дори и там много често не получавам коректността, която се дължи на един пациент...

6

12345

преди 15 години

Миналата седмица звънях на този телефон. Два пъти се опитвах да задам въпрос, и двата пъти отреща ми затвориха без да чуят какво искам да питам.

5

puh

преди 15 години

Здравноосигурителната ни система е като правителствен заговор срещу народа ни-отиваш на лекар и уж все нищо сериозно не е и следващия път се озоваваш в мизерна болница,от където те изписват по-зле отколкото си постъпил..А ако настояваш да си получиш лечението,за което всъщност плащаш осигуровките се оказва,че трябва да се заплащат допълнителни такси за изследвания,манипулации и какво ли не и накрая ти предписват лекарства,който не са включени в никоя пътека,защото касата не може да си го позволи и се разоряваш токато си ги набавяш.Парадокс.

4

преди 15 години

Не ги е срам тея да лъжат. Никой не отговаря на този телефон. От 20 минути им звъня непрекъснато. Преди поне се пускаше запис, че всички "експерти" били заети, след което те пуска на изчакване и след малко почва да дава заето. В момента дава само свободно мръсниците.

3

wania

преди 15 години

меко казано е ужасно ако ти се наложи да ползваш здравни услуги, омагьосан кръг някакъв. повече болни и повече ограничения за направления,пациентите не боледуват по план,пътеки в болниците едно поема касата и още толкова не поема.в малките градове не останаха по отделенията акушерки и мед.сестри ,защото заплатите са мизерни.и разбира се господа управници като коне с капаци.не могат или не исдкат да разберат че здравеопазването е много,много зле.

2

преди 15 години

това всъщност е истинска национална катастрофазаради калпаво здравеопазване за 20 години преход си отидоха огромен брой хорасамо заради това-заради геноцида над собствения си народ-нашите политици заслужават разстрел

1

maqgeorgieva

преди 15 години

Трагично е нашето здравеопазване е неговата система от правила, по които не може да се лекува, просто защото пациентите не са машини....