423

Анонимен

преди 10 месеца

Браво, браво -- виждаме, че гърци говорят и пишат много добре на български. Даже имаме един и същи поглед върху исторически теми. На кой ден е националния празник на Гърция? -- има ли нещо общо с освобождението от т. нар. туркократия?

422

Една колония

преди 10 месеца

Няма нужда от Памет! По лесно се управлява!

421

Ега ти

преди 10 месеца

повече от 13 века история и да нямаме нито един ден дето българи да са направили нещо та все взимаме на хората дето са направила!!! Къде руснаци, къде византийци...

420

Анонимен

преди 10 месеца

Ако нещо славянско има в четириизмерния свят на времето и пространството, то е само СЛАВЯНАКИЯ ЕЗИК НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ! Няма славянска култура. Няма славянска душевност. Няма славянски гени. Няма славвянска религия. Няма славянско самосъзнание. Няма славянска солидарност. Няма славянска нация Няма славянски царе...... Има само славянски език. И литература на този език. И богослужение на този език.

419

Ставрос Неархос

преди 10 месеца

24 МАЙ Е всъщност ::: 11 МАЙ ..ГРЪЦКАТА ЦЪРКВА ПРАЗНУВА ПО СТАР СТИЛ (ЮЛИЙСКИЯ КАЛЕНДУС на Гай Юлиус Каисар)..ВСЪЩНОСТ 11 МАЙ Е ОГРОМЕН И ВАЖЕН ЦЪРКОВЕН И СВЕТСКИ ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАЗНИК В ГЪРЦИЯ---ТОГАВА СЕ ПРАЗНУВАТ в цяла Гърция и особенно в Тессалоники -- КИРИЛОС и МЕТОДИАС = ДВАМАТА ГРЪЦКИ УЧИТЕЛИ НА СКЛАВЯНИТЕ, И ХРИСТИЯНИЗАТОРИТЕ НА СЛАВЯНСКИТЕ ПЛЕМЕНА.....А 24 МАЙ Е НИКАКВА ДАТА В ГЪРЦИЯ ........Българите сте си сменили календара на 10 юли 1916 година .

418

Аууу нямаме ли си

преди 10 месеца

История, че Посолството ще ни мисли нова? Да не сме Македония или Украйна? 13 столетия съществуваме бе глобалисти де *** ли!!

417

Утре

преди 10 месеца

A може ли този, "органичния", да обясни какво точно е станало на 24 май? Една свободно измислена дата? Да не би тогава да е измислена азбуката, или писменноста или княз Борис е приел учениците....? Дръжки! Хората имат дати за национални празници, на които е станало нещо съществено за държавата. А ние....

416

Анонимен

преди 10 месеца

"Отвъд този дебат, за всички нас 24 май е най-органичният, най-българският празник." -- тези "всички вас" очевидно са националните изменници, крадци и фалшификатори на историята за да се харесат на някой отвън. Тази статийка, ако не беше толкова фалшива нямаше да бъде публикувана тук. И постоянно ни трият, много са подплашени от истината.

415

Детайли

преди 10 месеца

не виждам нищо геройско в това да се над упиш на византийците и да наложиш с кръв и меч на народа си религия и азбука, която те поставя в зависимост от една империя - Византийса, Русийска или Американска и им дава свобода да промиват мозъците на народа ти.

414

Анонимен

преди 10 месеца

В този смисъл манипулациите на политиците от Скопие са продиктувани от пълна липса на своя история и държавност. Атрибутите за определението на един народ са държавност и писменост. Повече от явно е, че са оревали орталъка с претенциите си за тази писменостц, която в основата си е тракийака.

413

Анонимен

преди 10 месеца

един папагал е по-умен от това ***. Кое е органичното -- че ни лъжат и подменят историята ?

412

Анонимен

преди 10 месеца

Абуката е създадена от Климент, който е БЪЛГАРИН роден в Добруджа! Когато през 58г от н.е. Свети Павел е ръкоположил за епидкоп Свети Ерм на първата християнска община в Европа в Филипополис, този град според написаното в посланието на Свети Павел е бил столицата на провинция Македония. Съответно на Токсичния му е трудно да вдене, че неговото Скопие е бил в Тракия, или нашият Пловдив е бил столица на Македония. За историците това е отражение на историята, а за политиците - предмет на манипулация

411

Анонимен

преди 10 месеца

По пет на нож!

410

4 july

преди 10 месеца

денят на независимостта - обявяване на независимост от Британия на американските колонии. Турска губерния обявява независимост. Доста държави имат нац празнк на подобна дата, та кй е най-български или най удобен на някое посолсвтво в момента ?

409

На кого

преди 10 месеца

Пречат българските празници??

408

24 ти май

преди 10 месеца

Но после и него ще сменят..щото Русия също ползва кирилица..и така..ще ни изтрият цялата история на славянски православен народ! Както правят в Украйна..

407

Защо на Посолството

преди 10 месеца

Не му харесва 3 ти март?

406

Колкото повече

преди 10 месеца

Обедняваме и скача инфлацията, толкова повече самотни ботове на САЩ ще ни наричат русофили ***!

405

Колкото повече

преди 10 месеца

Обедняваме и скача инфлацията, толкова повече паметници и празници ще сменяме! Прах в очите! Да не виждаме истинските проблеми..като физическото ни оцеляване!

404

Анонимен

преди 10 месеца

Към кого са адресирани безсмислените ви коментари русофили нeвмeняеми ? Ха-ха-ха! Никой освен нас, евроатлантиците не ви обръща внимание...., а ние пък го правим единствено за да се гаврим с вас за абсурдите и лъжите които съчинявате... Ха-ха-ха!