66

Анонимен

преди 11 месеца

.... Интересува ме и какви са тези неясни "семейни причини", поради които филанкишията не работи? Да не би да са свързани с прословутите неевропейски традиции, според които кадъната трябва да си стои у дома, за да не я ощипе случайно някой по дебелото 4-буквие? И затова да ни карат да се чувстваме длъжни да й даваме соц.помощи?

65

Продължение на От...

преди 11 месеца

...От писаното разбрах - Значи около 6 милиона се оправдават с това, че се грижат за някого или имат не-знам-каква семейна причина да не работят. Затова ме интересува колко от тях са по майчинство и дали това "майчинство" не трае толкова десетилетия, през колкото са способни да забпеменяват. Защото в най-богатите държави майчинството е от 3-4 седмици до 2-3 месеца, само такива като нас развъждат еди-какви-си чрез безкрайни отпуски по майчинство, които се броят за трудов стаж. Интересува ме и ...

64

Анонимен

преди 11 месеца

Значи са излезли от "матрицата". Дай Боже всекиму!

63

Анонимен

преди 11 месеца

Като се появят роботите съвсем ще бъде трудно да накараш човек да работи.Даже ще звучи тъжно да казваш, че си работил от 9 до 5. Просто ще ти се смеят.Това време не е далеч.

62

От писаното разбрах

преди 11 месеца

44 милиона от хората в ЕС (на възраст 15-64 г.) нито учат, нито работят. Само че от всички тези 44 милиона, 41.7% са вече пенсионери или са с увреждания.Това е много важно уточнение. Значи говорим не за 44, а за около 26 милиона нищоправци, 18% от които се опитват да сеоправдаят с някакви неясни семейни причини или затова, че се грижат за някого. Но онези, които се грижат за някого са или в отпуска по майчинство, или са социални асистенти на инвалиди и е редно да се каже колко точно са тези хора

61

Анонимен

преди 11 месеца

В БГ пишем по форумите като Днес, нито учим, нито работим, само се забавляваме и гледаме сеира на другит, това 1/5 за нас 1/2, нищо работа еврогейци :)))

60

Анонимен

преди 11 месеца

Какво да работят?? РОби на имигрантите??

59

Анонимен

преди 11 месеца

СЕГРЕГАЦИЯТА И МАРГИНАЛИЗАЦИЯТА НА ЕС ОПРОВЕРГАВА "ЕДИННИ В МНОГООБРАЗИЕТО" и "СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО"!!!...

58

До Анонимен 38

преди 11 месеца

Имам доходи от имоти и с тях мога да живея тук, в София, ако не в лукс, то поне прилично. Но и през ум не ми е минало да спра да уча преди да взема диплома за висше. След това започнах работа. Когато имаш осигурен страничен доход, можеш да избираш къде да започнеш работа. Но от своя личен опит направих извод, че е по-добре да започнеш работа, макар и на не най-желаното място, защото така трупаш и професионален, и житейски опит. Ако си неук рентиер, хем мухлясваш, хем може да загубиш имането си

57

Анонимен

преди 11 месеца

Пазара, бизнеса, фирмите ще ражда деца и ще ги хранат и обучат. Нали това искаме.

56

Анонимен

преди 11 месеца

Държавата е обявила война Българският народ. Избиват ни. Унищожават ни. Прогонват ни в чужбина.

55

Браво бе, мислител!

преди 11 месеца

До Днес - Значи според теб при капитализма не се работи?! Помниш ли стария майтап - човек може да избира дали да купи трактор или да му работят 1000 китайци. Значи според теб прогресът се дължи на онзи, който ще избере второто, а не на този, който е изобретил трактор?

54

Анонимен

преди 11 месеца

Всеки сам разполага с живота си."Свободата Санчо е най -висшето благо".Големите крадци и престъпници не са сред тях.Само дребни мошеници

53

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 54 Вместо да дращиш по форумите врели некипели, седни напиши един том спомени за социализма. Ако излезе от печат такава книга, ще има и отзиви за нея, може да възникнат и дискусии. Тогава ще се изясни кой от пишещите тук казва истината и кой вижда миналото през розови очила.

52

Христо Христов

преди 11 месеца

Някой Прайд би бил по-добра илюстрация по темата. Или някоя цветна революция/протест на ДБ.

51

Дайте разбивка:

преди 11 месеца

По етноси; по това, дали произхождат от коренното население на Европа; какъв процент от тези неучещи и неработещи вече ударно създават деца; какъв процент от нищоправците папат свое наследство или са на издръжка на родител или съпруг и какъв процент разчитат на социал? Едва след тези уточнения картинката ще се изясни.

50

Анонимен

преди 11 месеца

От тези 20 % половината са кримиконтингент, а останалите са просяци и маргинали чакащи все още на мама и тати . Рентиерите не са толкова глупави и все са се писали някъде на работа.

49

Анонимен

преди 11 месеца

Работят хората за да теглят кредити и да купуват скъпи имоти , които никога няма да станат техни .През гадния социализъм всички имаха всичко и накрая пенсия на 54 години . Не ви хареса , сега гледате като зомбита

48

Анонимен

преди 11 месеца

Синът на Башар Асад получи магистърска степен по математика от Московския държавен университет. Баща му и майка му за завършили английски университети. Единственото качествено и не-педерастическо образование може да се получи в Русия. Всяко друго образование на запад е педерастическо, и в бъдеще световните елити ще изпращат децата си да учат в Русия, защото елитите не искат педерастическо образовение за децата си.

47

Шопрони

преди 11 месеца

Ако под работа разбирате да работя за някой друг, а не за себе си и 40% от заплатата да ми ги взима принудително т.нар. държава с обещанието, че в замяна ще получа здравна и социалма защита, че и пенсия.... тогава да, аз не работя :)) Поздрави на всички офисни кълвачи :))