188

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 198Останаха ли селяни да отглеждат нещо, щото имам чувството, че те преселиха в големите градове :))

187

Анонимен

преди 10 месеца

до 197- ходя до производители , за чиста и хубава храна , а не от супершита , където се продават всякви буламачи, но пък позволени от ЕС за тровене.

186

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 196 : Да си чувал за доставка до дома? Аз го правя и без ковид.

185

Анонимен

преди 10 месеца

Сега сте против Кеша, ама като ви обединят цифровата карта с цифров паспорт , ще пеете друга песен ! Да не можеш да излезнеш да си купиш храна, по далеч от кварталния магазин, щот примерно има грип навън ! Или си с ковид и не трябва да излизаш, но пък кой да ти купи храна ?

184

следят ,следят !

преди 10 месеца

За България е сигурно ,че заради демографията пенсионната възраст ще се вдига и след като всичко е на солидарен принцип, а не на натрупване и даване парите на роднини във случай ,че не доживееш пенсия -- големия зор да се осигуряваш е манипулация и до огромна степен измама -- особено голям ужас е ако си самосигуряващ се занаятчия или някоя не толкова доходна професия ! Тука ще се върви до увеличаване на пенсионата възраст до там докато не стане куриоз !

183

Анонимен

преди 10 месеца

Винаги трябва да има кеш , за черни дни ! Няма да го държа в банката я и като ми потрябва да платя за да си го взема ! Ай , сиктир !

182

Анонимен

преди 10 месеца

Бакшиш е друго, заплата е друго :)) Ако имаш предвид такситата, некои работят и с карти, освен ако не са некакви изкопаеми от село :)) Аз също предпочитам в кеш, обаче ме дразни това, че като ми ги дават в плик, гледам физиономията на робовладелеца, все едно съм му длъжен, че ми дава пари на ръка :)))

181

Такса

преди 10 месеца

До 183. Ами не тегли парите, а просто плащай с банкова карта в магазина, в бензиностацията и т.н.т. Плащането с банкова карта не се облага с такса!

180

анти

преди 10 месеца

Тези докога ще реват? Когато започнат да издават касови бележки (фискален бон) на клиентите, тогава да имат претенции. Какво стана със задължителното свързване на касовите им апарати с НАП? Пълен контрол на тези крадци, които укриват данъци, не плащат осигуровки и заплати!

179

Анонимен

преди 10 месеца

До без паника 181 Работиш за него и ти хвърля трохички, съответно той требва да ги плаща осигуровките, ако ги плаща въобще, дреме му на дедовия за плебеите, нали той е добре :))) Явно вече требва сами да си плащаме осигуровките и да работим за без пари на робовладелците, мъдро решение :)))

178

Истината!

преди 10 месеца

В ЕС дори когато наемаш жилище ти искат извлечение от банката за преводи на последните 3 заплати, че работиш и имаш доходи, за да плащаш наем! Ние тук живеем в миналия век и още се лъжем!

177

следят ,следят !

преди 10 месеца

Не се тревожете ! Освен данъцит за пенси оцигуровки ,печалба и др си има една камара КОСВЕНИ данъци така че няма чявек който нищо да не плаща веднага мога да ви дам пример за неплащаш официално данъцъци който плаща повече на държавата косвени данъци отколкото вие официани данъци ,много зависи от професията някои професии са много повече засегнати от косвени данъци от други и това не е справедливо но го има във играта --- предполагам не съм сбъркал И или Й

176

Анонимен

преди 10 месеца

До 174: 152 съм не 153. С какво съм запознат и с какво не аз си знам по добре от теб. Давам ти жокер: Под цифрова валута нямам предвид биткоин."Които също ще бъде регулиран много скоро". А цифрово евро и цифров долар които се контролират от централните банки.

175

Анонимен

преди 10 месеца

И аз си искам парите кеш ! Защо да ги тегля после от картата и да плащам на банката, за да си взема парите??? Тъпо е ! 6млн Българи теглят по 70ст на теглене = 4 200 000 месечно... Срамота !

174

Заплата

преди 10 месеца

Заплатата трябва да бъде превеждана по банков път и то веднага в края на изработения месец, а не в края на следващия. В Германия заплатите се превеждат от 25 число до края на месеца, който се изработва! Не на другия!

173

без паника

преди 10 месеца

До АнонименКойто толкова вярва в осигуряването, може да си направи допълнително такова. Също може да каже на шефа си, че иска да получава с 200-300-500 лв по-малка заплата, които да отиват за осигуровки. Иначе много държим на осигуровките и вярваме в тях, ама само когато друг ги плаща...

172

???

преди 10 месеца

Не мога да повярвам, че в 2023 година някой работещ ще си иска парите кеш и да не минават през банкова сметка. Този човек как ще изтегли кредит от банка ако му потрябва?

171

Анонимен

преди 10 месеца

До Съдебен искИ ПАК ОПИРАМЕ ДО ПОЛИТИЦИТЕ...СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ КАЖАТ ДА ВИЕ СТЕ СЕ ОСИГУРЯВАЛИ НА ТАКИВА И ТАКИВА ДОХОДИ,НО СЕГА СИТУАЦИЯТА Е ДРУГА ЗАРАДИ ВОЙНАТА В МИАНМАР И ВИЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ МИНИМАЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ...

170

Анонимен

преди 10 месеца

Анаболовия джeндър как така не е излезнал още да реве по някоя медия?

169

Анонимен

преди 10 месеца

До без паника 174Има паника, щото им е навик на робовладелците да те осигуряват на минимална, а то я доживееш до 70 г. до пенсия, я не, луда работа :)) Сега сме 5 милиона, след 20 години сигурно ще сме 4, отде пари за пенсии :))