51

Анонимен

преди 11 месеца

Това е защото богатите и чорбаджиите решиха, че добре винаги да се плаща по-ниско от заслуженото и да се задържат парите. Алчните създадоха това.

50

Анонимен

преди 11 месеца

"Народе", България никога не е купувала евтин газ от Русия. За разлика от Германия, която се беше превърнала в колония на Русия относно газовите доставки. Но и този шок с цената на газта си отива. Европейският съюз, колкото и да му се искаше на Путин, не клекна пред руските ултиматуми.

49

Анонимен

преди 11 месеца

Много ясно, изгониха голяма група млади и способни хора с алчността си. Сега давайте по 5000лв пенсия за да живеем луксозно. Особенно в държавната администрация са супер нагли !

48

Икономист

преди 11 месеца

САЩ имат огромен БВП но каква е структурата на тоя БВП... Реално производство - около 15%.... Всичко останало - различни видове услуги. Тоест САЩ нямат достатъчно стока за собственото си население. Всичко е в "виртуалната икономика"... Е как да няма инфлация ???

47

бл.134 в Zап. парк

преди 11 месеца

Слава на Америка .Или всичко за Америка Разговор , макар и малко преиначен на двама пенсионери в трамвая: 70 лева не му стига на пенсионера на ден да харчене , имало едно големи корабчета ,като малки градове та се чудел дали да не иде до Япония , но било много скъпо 7 бона , щял да умее до Маями да го разгледа .....! 10 бона минимална заплата от нова година

46

до 47

преди 11 месеца

Баце, сега инфлацията е от принта по ковида. А принта от войната депърва ще го усетим.

45

НАРОДА

преди 11 месеца

ВОЙНАТА В УКРАЙНА Е ПРИЧИНАТА ЗА ВИСОКОТА ИНФЛАЦИЯ, ЗАЩОТО СПЯХА ЕВТИНИЯ НЕФТ И ГАЗ

44

Анонимен

преди 11 месеца

Категорично НЕ! Слугинажа към сащ и санкциите, с които си направиха сепуко - това са двата реални фактора.

43

доц. АчкоПърванчески

преди 11 месеца

Да спасим икономиката! Човечеството има огромен шанс да просперира ако успее да намери приложение на тоновете л****, които създава всеки ден! Всеки човек има собствена "фабрика" затова у дома! Измислете приложение и ще просперираме

42

Анонимен

преди 11 месеца

Слугуването към сащ води до това инфлации обедняване нали знаете какво се случва във Франция ? Макрон пожела да отиде на срещата на БРИКС и му спретнаха майдан. Франция и Германия осъзнават, че трябва да се измъкнат от този капан на сащ но страните от Източна Европа така ниско са се навели на сащ, че дърпат целия ЕС надолу. В България продължаваме да блеем и не осъзнаваме в каква беля ще ни вкарат тези продажници.

41

Анонимен

преди 11 месеца

Интересно как застаряващото население започна да "провокира инфлацията" веднага след двугодишния ви експеримент със затварянето на държавите, налагането на мерките, а сега и на санкциите.

40

Анонимен

преди 11 месеца

Печатането на пари от вашите идоли сащ, хората просто печат нищо не произвеждат нищо не работят и грабят целия свят ама му се вижда края май

39

Ама нищо общо няма

преди 11 месеца

тази инфлация с безсмислените пакети санкции срещу Русия. Нито с политиката на диверсификация на Кира и Кокора която им продиктуваха от Козяк! Със сигурност е застаряващото население причината!! А даже защо не и глобалното затопляне!! Ето една идея за статия. ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ ЛИ Е ПРИЧИНАТА ЗА ИНФЛАЦИЯТА??

38

Искат нови роби

преди 11 месеца

Цялата работа е че искат да се поддържа бройката на обикновено живеещите хора роби да се плодят и да робуват на върхушката от мутренския елит. Няма никакъв смисъл бедните работещи хора да си правят деца които да са бъдещите слуги и роби работещи и мизеруващи за кефа на чорбаджиите.

37

СофиАнец

преди 11 месеца

Инфлацията идва преди всичко от сивия сектор и от тази парична маса, която се плаща под масата и която после е в обращение. Евтините доскоро кредити също заляха пазара с огромна парична маса, която няма никакво покритие (няма нищо произведено насреща) и това само по себе си обезценява парите като цяло, колкото и трудно за разбиране е. Трета основна причина е ненамаляващото търсене заради раздадените пари с хеликоптер по време на пандемията. И последно, гледам че и трафикът си е доста сериозен?!

36

Анонимен

преди 11 месеца

До 25 Красимир . . . ***, по ***, най-***. За какви петолъчки и сърпове сънуваш? Извода от статията е, че понеже в България младите изчезват на запад и остават старите, инфлацията ще остане висока! Да ви имам социалното мислене на амеби! С такива Красимировци до пълния разпад на България! Учудващото е, че до в момента има само харесващи лайкове! На такива единственото пожелание е дълъг и мъчителен живот - на ръба на общността!

35

Анонимен

преди 11 месеца

В Испания нямало шофьори - обаче в списъците на бюрото по труда има хиляди шофьори които нямат никакво желание да работят за тези пари и условия. Нямало сервитьори, обаче безработицата сред младите е от порядъка на 30-40%, защото не им се работи по 15 часа за 1200-1500, и да спиш в мазето на хотела или 500-700кинта за наем на стая

34

Анонимен

преди 11 месеца

Слугинажа и безпрекословното подчинение на Чужди интереси правят инфлацията ! а не горките Бедни пенсионери ,дето са Работили цял живот ,а сега са обречени на глад,студ и отчаяние.

33

Щерю

преди 11 месеца

А че войната в Украйна поглъща милиарди евро, които народите в ЕС трябва някакси да платят - нито дума...

32

До Анонимен 29

преди 11 месеца

така е, прав си 100 %............................в САЩ има една печатница на долари,която се нарича Федерален Резерв.....................ЕС и Европейската централна банка (ЕЦБ) работят в същия стил...............едните печатат долари без покритие, другите-евро...............оттам идва инфлацията!!!!