66

нищо не липся

преди 1 година

До Анонименкадърните лекари имат кабинет и в двете болници. От държанта точат НЗОК а в частната ти прибират парите. Двойна печалба...но никой не го интересува

65

то и сега е така

преди 1 година

навсякъде се доплаща и който може да си позволи ходи на частно. Пътеките са само за да източват допълнително системата. Досега трябваше да има електронна здравна карта за да има контрол и поне още две здравни каси за да може всеки да си прецени и да има конкуренция между тях

64

Ех Канада!

преди 1 година

В цял свят е така с болниците! Имаш ли пари ,всичко е точно и бързо ! Нямаш ли ,чакаш ли по реда си ! ...И в богатите страни има бедни и там има разлика между тях......Който има приятели и роднини в Западна Европа,Щатите и Канада е наясно с проблема

63

дофтура

преди 1 година

Проблема и на бедните и на богатите ще е че няма доктори няма кадри а тези който ги има да не говорим колко са кадърни а и познавам хора с пари който си заминаха и техни близки също поради факта че даже да можеш да платиш няма кой да ти свърши кадърно работата и си афиф...

62

Анонимен

преди 1 година

Че то и сега е така. Не чакам и минута за лекар нито аз, нито жена ми, нито детето, нито родителите ми. Само в частни болници. Водим детето при частен лекар, всичко се покрива от застраховка допълнителна и това е. 12:00 значи 12:00, а не да се редя като невменяем с хипохондриците в ДКЦ-то.

61

Избрахме си ги

преди 1 година

В най-бедната и най-болната страна от ЕС цялата политическа *** се състои от откровени корупционери и пазарни фундаменталисти, закриляни от Щатите и ЕНП. Като сме толкова умни и хитри, че няма нито една истинска социалдемократическа партия, сега ще сърбаме постната супичка. А тепърва какво предстои, бедна ви е фантазията.

60

Дора

преди 1 година

За какво са ни скъпите частни болници, ако не предлагат лечението, заради което се налага хората да плащат в чужбина стотици хиляди евро? Ако е толкова добро лечението в частните болници, хората не в Турция, Израел и др., а на тях ще ги платят тези пари на частно, така че да не им берем грижа на некласиралите се болници, създадени за източване на НЗОК.

59

Анонимен

преди 1 година

Добрия пример е Германия - много здравни каси и те контролират болниците по отношение на харчовете! Държавата не може да е пъдар, тя трябва да създава добри условия, ясни правила и добре работещи институции! Ние искаме сега да открием топлата вода вместо да я ползваме наготово, ама тогава няма да има вратички за далаверка!

58

Анонимен

преди 1 година

То и богатите не са много здрави :))) Единия ходи с куршум в главата, другия се хваща за кръста, явно от удари под кръста :))) После що сме харесвали жените, колкото и подмолни да са :)

57

В.

преди 1 година

Ако целта е частна здравна осигуровка, ще остане ли задължителната за всички? Ако се цели частна здравна осигуровка, прави ли се оценка за резултатите на частните пенсионни фондове? Колко участника биха направили един фонд печеливш?

56

Да го

преди 1 година

Нали кокорчо си ви каза ама не слушате.Както и не слушахте записите, всичко се сбъдва едно по едно.Да го дуат бедните.

55

Анонимен

преди 1 година

Нека да има болници за здравно-осигурени и болници за такива дето не плащат!

54

До Христо Христов

преди 1 година

От години българските болници са търговски дружества.

53

Анонимен

преди 1 година

Сега си е точно така каква е разликата

52

Анонимен

преди 1 година

Гледаш ги в очите и те те лъжат без да им мигне окото :))) Сега нема ли частни болници за мутрите? :)))

51

Пациента

преди 1 година

Добре, че сега не е така!

50

Анонимен

преди 1 година

затова в Германия има 14 здравни каси и частни застрахов.дружества за наистина допълнително здравно застраховане

49

Дора

преди 1 година

Много добре ще стане, най-после. Ще намалее броят на болниците, които се финансират от НЗОК, и финансирането на останалите болници и медицински специалисти ще стане по-добро. Добрите лекари от некласирани болници и без това работят на 2-3 места, така че пак ще можем да ги намираме - в някое от класиралото се за финансиране от НЗОК лечебно заведение. Д-р Маджаров какво - лобира за източването на НЗОК от безумен брой частни болници, докато общинските фалират?

48

на 100%

преди 1 година

Бялата мафия печели повече милиарди и от наркомафията !!

47

Анонимен

преди 1 година

НЗОК. А кск ще се казеа осигурителната каса за сигурност и отбрана? Плащал си осигурителни еноски за отбрана - одигурявст ти отбраната във време на военни действия. Щом не си си плащал вноски за отбрана, ще те отстрелват безплатно.Съига с тая гавра НЗОК. Здравеопазването трвбва да е безплатно.