110

Някой към 114

преди 1 година

И в Германия е същото. От една година не се трае никак. Доста българи започнаха да се прибирам. Лека полека натам вървят нещата. Трябва и на всички да мълчиш и за всички да работиш. ЕС ни пороби. Белите роби на колонизаторите и на мюсюлмани и на всякъв сорт брикет от цвят под прикритие до тъмен брикет и екстра ром...

109

Анонимен

преди 1 година

В Англия е пълно с тюрбани, ходят наперено по групи и показват индийската си гордост. Всякаква гмеж от Третия свят, докарана от бизнеса, с помощта на държавата. Бизнесът трябва да се контролира от държавата и народа. Бизнесът може да докара катастрофа за населението заради алчността си и скъперничеството си. Това е излишен бизнес, който унищожава народа на държавата и докарва от Третия свят конкуренция на пазара на труда, за да падне цената на труда, да има безработица, както признаха скоро те.

108

Някой

преди 1 година

Новата тенденция тези са в такъв прираст, че ще ни заличат като бяла раса.....Горко и на планетата. Мизерия до шия....

107

Анонимен

преди 1 година

Риши Сунак ще дойде да стане барман на българските работонаематели. Веднага ще му падне производителността на труда, когато дойде. Българският работонаемател ще му покаже колко струва.

106

Някой до 111

преди 1 година

Цяла Европа стана така.... Проблема не в нас. Проблема е в управлението на Европа. Незнам как да ги нарека всички които управляват като политици и собственици на фирми и управители.... Безпрецедентни времена. Абсолютни ***. Не знам нямат усет за нищо, нито управление, ни като усет за хора, нито умения да развиват от нищо нещо гъвкавост, креативност и все са в грешната страна.... И да ги биеш по главата такива *** не е имало никога на куп в цяла Европа...

105

Пфф

преди 1 година

Това е нискоквалифицирана работа без перспективи за израстване или увеличение на заплатата. Нормално е да няма желаещи и да вкарват чужденци отвън. Никой уважаващ себе си човек не би се хванал да работи по 12 часа на ден, 6 дни седмично за жълти стотинки. Пък и като разбере, че няма осигуровки и трудов договор, вече става направо робство. За мен лично барман, сервитьор, управител в ресторант е работа за 16 до 21 годишни.

104

do 105 до 95

преди 1 година

Аз затова и не се мъча да ставам учител по литература, защото не мога. Аз правя други работи, в които не пиша текстове. А защо на ***, а не на нашите... кои наши ве? Това се мъча да ти обясня, и тоя от статията също, че вече няма наши. Липсват хора. И не е в парите проблема. Даже и да дойде мераклия е един, а липсата е голяма. А това, защо не давали заплати, дойдохте на проблема на "запада", че ни подбиват пазара на труда. Което ние правихме с тях. Гадно е, нали?

103

Хаха

преди 1 година

То това като работниците от Бангладеш, които като получили разрешително за работа в Румъния веднага се изнесли за З.ЕВропа, имаше една такава статия скоро

102

Георги Илиев Митев

преди 1 година

Жалки подмазвачи и лизачии сте вие политиците на Република България . В Република България има хиляди българи безработни , които биха заели тези работни места . Унижението на всички най-бедни и на хората с нулеви доходи ви е " безгранично " . Жестокостта ви е несломима . Такива сте след 9-ти Септември 1944 година и си останахте и до ден днешен .

101

КоктейлОтИндия

преди 1 година

Като им знам хигиената в Индия каква им е.Да ми прави на мен Индиеца коктейл.Ще дойдат тука да разнасят болести(Ако изобщо дойдат,което силно ме съмнява.

100

Анонимен

преди 1 година

Имаше една приказка"индиец"българин не храни,нещо да не се променило?

99

До 95

преди 1 година

НаВместото ти е на педя подкръста отзад. Научи граматика , преди да пишеш простотии. А сега по същество: във фирмата дават по 2000лв. бруто, това не е ти разлигавеното Софе с меките офис ду.пета. Значи на манг0 от Узбекистан ще платят квартирка, папане и билетчета за самолет. А, може и заплатка. Пак идва танто за кукуригу. Защо на Манг0, а не нашите? Бизнесмените са назначени навремето за такива, нещо като тебе, ама ти и май си само платен от тях.

98

Анонимен

преди 1 година

Глобализация сър,нашите индийци се изнасят към Европа,а ние ще си развъждаме техните брадчеди!

97

Пффф

преди 1 година

Минималната заплата в Индия за 2021 година е 428.49 USD per month, т.е. Месечна нето заплата. Не знам, сигурно им предлагат 3000 лева на месец чисто, щом индиец ще си зареже дом, семейство, приятели за да работи в БГ.

96

Гошо

преди 1 година

А вие как мислите тия от Индия и не знам си още от къде за колко лв заплата ще дойдат за 200 ли

95

до 99

преди 1 година

Братчед, кой да ги бойкотира? Те и хората по фирмите се молят да им дойдат колеги, каквито да са, че е лудница. Едно време беше петилетката, разни измислени планирания и т.н. Сега вземаш проект, не го изпълняваш за да речем 2 години, следващия проект - пак така и си аут. 3ти проект няма. Закриваш. Защото се конкурираш с германци, индиици и всякави. Никой не му пука за националност, важното е работата да върви и продукта да е готов в срок. Защото там са парите.

94

Анонимен

преди 1 година

Бойкот на всеки взел на работа индийски братчед !Като фалирате ще започнете да мислите правилно и рационално кой ще вземате и срещу какво заплащане ...

93

Бай Иван

преди 1 година

Няма да дадете на българина 2 хил лв заплата ама ще докарате от другия край на света талибани , ще им платите самолетите визите квартирите и какволи още не , ще ги доведете тук и ще ми кажете поръчай си елементарна напитка щото те тези талибани немогат да правят тия неща дето човека с 2та бона.заплата ги прави!! Простете ама тая политика аз немога да я разбера!! Е затова наще българчета ще бягат по западна Европа !!

92

до 94

преди 1 година

Явно не си работил за голяма фирма. Колко е един наем на малка квартира? 500лв? Защо да не платят на узбека 3000лв плюс 500 квартира, навместо 4000 на българина? 500лв по-малка заплата. А полета като го разхвърлят по месеците нищо не е. Значи печелят да речем 350-400 на месец наччовек. Сметни за година за 10 човека. Тея пари ще отидат за бонуси. Бизнеса си е бизнес и никой не го интересува националността, ако работата върви. А това че сме най-добрите в професията си - повярвайте, илюзия е.

91

Анонимен

преди 1 година

При нас пък щели да внасят узбеки. Интересно, като им платят квартира, храна и самолетните билети, каква заплата ще им отсекат. Може би, без пари ще работят азиатците, само за слава? Не ли по-добре да се вдигнат заплатите и да започнат да се връщат нашите хора от чужбина? Те и така си идват на крака всеки ден инженери и лекари от Афганистан и Сирия, защо не ги използваме, щом са такива работливи от Азия?