90

Анонимен

преди 1 година

Целта е да предотвратят миграцията на фините в путиновия Рай.))) На руския граничен град Заполярний вече му викат Мордор, както на измислената област от Средната земя, описана в романите на Джон Толкин. Земя с кал и ***. А пък който местен жител е попаднал в разположения от финландската страна на границата Киркенес, си мисли, че е отишъл в Рая.

89

ЧЕП

преди 1 година

и ЗАЩО се ЦЕНЗУРИРА частицата ;***;.........

88

ЧЕП

преди 1 година

`Ха хаа.... лицемернициии.......*** Нъли каква радост беше ,че съборили Берлинската стена.....сега стените стАнаха 101.......

87

Гражданин

преди 1 година

Поздравления за финландците ! Така трябва да се постъпва с нечестнитге и агресивни съседи - каквато и да е ,все пак е ограда и е твърде показателно за " честните и миролю биви руснаци " Най неприятното нещо на този свят е да имаш съседи,които говорят едно ,а вършат друго !!! Вечен позор и срам за Русия !!!!

86

Анонимен

преди 1 година

То тая бодлива тел едва ли може да спре танковете ама важното е да има "лява ръка десен джоб"

85

мак

преди 1 година

ес харесва това. Демократична, антируска, изградена от европ. ценности ограда е за предпочитание от ограда спираща мигранти от останалия свят, нали.

84

северомакедонец

преди 1 година

До Анонимен Засега оградите ги строят поляци, литовци и фини... Те украинците също строиха, но освоиха парите по бързата процедура и това много им помогна

83

северомакедонец

преди 1 година

До Аноним Фините ходеха в Русия за ефтина водка. Сега ще ги спрат да ходят от шубе да не разберат, че глупостите с които ни тъпчат главите нямат нищо общо с реалиите. Те затова и поляците строят стени и затварят КППта - за по лесно, досущ като СССР през 1960

82

Анонимен

преди 1 година

Скоро руснаците ще правят огради както на времето имаше в целият соцлагер за да не бяга населението им при злите фашисти капиталисти обратни и всякакви други опасности. За тези които не знаят при опит да избягаш през границата те застрелваха и награждаваха граничаря.

81

ПЕНКО

преди 1 година

КОЙ -КАК - И КОГА Е ОПРЕДЕЛИЛ "ГРАНИЦАТА " - ОТ КЪДЕ И ДО КЪДЕ Е ФИНЛАНДИЯ ---- И ОТ КЪДЕ ДО КЪДЕ Е РУСИЯ ---- АМИ - АКО СА БРИТАНЦИТЕ !?!?!?!?!?!?!

80

Анонимен

преди 1 година

Финландия икономически е на светлинни години пред Русия!Затова руснаците бягат на там,а не си седят в матушката! Правилно правят финландците,за да си защитят страната от руския мир,от който всяка нормална страна иска да стои настрана,а руснаците искат със сила да го наложат,визирам Украйна.

79

Обективен

преди 1 година

За пръв път чувам,че финландците бягали в Русия. Знам,че едно време най-търсената лека кола във Финландия е била Лада , но защо им е да бягат в Русия ???

78

Алекс

преди 1 година

Правилно решение.Диваците трябва да са оградени и да нямат достъп до цивилизацията.Да си ходят в Сибир.

77

Финландия е лесна

преди 1 година

Финландия не принадлежи към руския свят - Русский мир, както Украйна. Там не живеят руснаци. Русия никога няма да провежда специална военна операция във Финландия. За Финландия - няколко минути и толкова с Финландия.

76

Анонимен

преди 1 година

Ракетите летят във въздуха.

75

Дядо Соци

преди 1 година

До Пенчо Каратолев Путин ликвидира велика Русия. Сбогом братушки.

74

Отговор

преди 1 година

До Олимпиец 71 Ами те са животни.

73

Помня

преди 1 година

И заровени танкове и ядрени мини трябва да има , както беше у нас една време.Ако има и един язовир ,който да ги помете....?

72

Анонимен

преди 1 година

Не мога да си обясня за какво и е на Русия тая безплодна Финландия. Но нека и те почувстват важни за малко.

71

Германец

преди 1 година

Логично, адекватно, рационално.