79

Анонимен

преди 1 година

София е кофти град, разходете си из Европа или дори повечето останали големи градове в България и ще ви стане ясно защо.

78

съгласен съм

преди 1 година

Съгласен съм с колегата по долу, който каза, че в провинцията нещата са много зле. Бих живял в провинцията единствено и само ако работя за столична фирма, която ми предоставя хоум-офис. Да работа за провинциален работодател - не никога! Не искам заплата от 1000лв., не искам от тези 1000лв половината да са в пликче. Не искам да съм част от шуробаджанащината в малкия град. За да има провинция трябва държавна политика. А такава няма. ДПС са втора политическа сила във Монтанско. Какво да си говорим.

77

Анонимен

преди 1 година

Гледаш снимката на статията и веднага ти се приисква да си купиш.

76

Глупости

преди 1 година

Това е пропаганда на брокери и строители. Истинската цена, в истински левове, е някъде около 100 евро на квадрат, а вас само ви лъжат да давате немислими суми от половин милион и повече за едни малки кутийки.

75

Ето защо 2

преди 1 година

Казвам го единствено и само, че ако млад човек реши да живее в провинцията и да работи за провинциална фирма, то неговите възможности за финансово, кариерно и интелектуално развитие рязко намаляват. В Северозападна България вече е много зле и ако не работиш в АЕЦ-а едва свързваш двата края. Не казвам, че София е най-читавия град. Не не е! Но е последен шанс за всички млади хора като мен да опитаме нещо преди да вземем следващото решение, а то е известно на всички. Терминал 2.

74

Ето защо

преди 1 година

Моята история е следната. От Враца съм. През 2017 завърших инженерна специалност в ТУ и напук на всички мои състуденти от цяла България, които останаха в София, реших да се върна в родния край - във Враца и да живея в апартамента с нашите. Няколко месеца стоях без работа, тъй като и в малкото предприятия в града трябваха връзи за да започна. Както и да е започнах на 800лв. нетна заплата, която в последтвие порасна до 1100 преди пандемията. В София сега плащам ипотека и чисто ми остават 2000к...

73

Анонимен

преди 1 година

В нормална държава за да построиш жилищен блок, трябва да има изпълнени куп изисквания, затова е скъпо. Тук ти трябва градинка и малко рушвет. Купувай народе, че не остана.

72

Анонимен

преди 1 година

Бойко обеща да свали горивата ако дойде на власт значи може и свали и имотния балон!

71

Анонимен

преди 1 година

Заробваш се с кредит за два живота и ставаш столичанин. После се жалвай , че комшията ти е луд, че улици пред блока няма, че детски градини и училища няма. Никой не ти е виновен да си гледал.

70

contractor

преди 1 година

2015 взимах 4к сега 15к, все пак апартаментите са нереално скъпи, то нема хора бре. За това се заемам сериазно да правя още човечета :))

69

Курти Куртев

преди 1 година

На какво отгоре? Повишен жизнен стандарт и заплати? Подобрено качество на строителството? Подобрена инфраструктура и облагородено междублоково пространство в кварталите? Новите гета на София - Витоша, Малинова долина, Студенти град...

68

Анонимен

преди 1 година

Малеее София се напълни с милионери пенсионери. Вярно ровят по кофите, но имат панелки за милиони. Слава на българската далновидност.

67

Анонимен

преди 1 година

2015 взимах 1260 лв. Сега съм на 4600. Не знам за вас, ама на мен ми се вижда fair enough това поскъпване спрямо дпходите.

66

до хаха

преди 1 година

Защо си мислиш, че Париж е само Айфеловата кула и Шанз-елизе. Има места в Париж, пред които София ще ти се стори цвете. А и сравнение не може да име. в София за 2к Евро ще имам гледка към Витоша, а в Париж за 12к евро ще съм в латинския квартал. Просто няма база за сравнение, да. Престанете да плюете всичко. Столица ли е скъпо е! Някои случайно да е ходил в Москва и да е проверил? Невъзможно е да си купиш и тоалетна. Нормалния руснак живее на 50км от Червения площад в Подмосковието.

65

Бай Даньо

преди 1 година

2000евро средна цена кв.м. в София. И за съжаление никога повече няма да стане по-евтино :( :( :(

64

Анонимен

преди 1 година

А акциите на Амазон са поскъпнали 5 пъти от 2015 досега. Майкрософт 7 пъти. Епъл 5 пъти. Гугъл 3 пъти. С разликата, че ако имаш акции на Амазон, Майкрософт и т.н. и искаш да ги продадеш, можеш да го направиш веднага. А ако имаш апартамент и искаш да го продадеш, ще бъде чакане за купувач, пазарене за цената, нотариуси и т.н. На апартамента 7 години ще му плащаш данъци и такси, периодично се налагат ремонти.

63

Българин007

преди 1 година

Вече по-добре под наем, иначе 30години роб на банка, със супер неясно бъдеще ...

62

Гопето

преди 1 година

Да не чувам мрънкащи, че не могат да си позволят жилище. Няма такъв филм. Ако искате, ще си купите. Затова жилищата се продават на тези цени. Всеки е с наследствен апартамент, нивичка, малко помощ от мама и тате, банката и се случват нещата.

61

не може

преди 1 година

само заплатите и пенсиите да растат,увеличават ги с хиляди проценти всяка година,малко ми се струва 100% че поскъпнали имотите,българина е въшлив с пари,нека купува,така поне малко от краденото ще се върне там,откъдето е дошло

60

Хаха

преди 1 година

Сравнявате София с Виена и Париж?