47

{ШОК И УЖАС}

преди 1 година

Това министърче има поглед и поведение на убиец, не бих му се доверил дори за 5 минути, камо ли да ми е министър. Трябва да излизаме на протест, този с малките злобни очички е готов да трепе българи без да му мигне окото. Той Радев само такива ги избира - некви чисто луди. Само Кокорчо му се измъкна из под носа. Защото Кокорчо с неговите големи очи изглежда леко плашещ и за това Румбата го е избрал, обаче като дела, Кокорчо е голяма сила. За сега го подкрепям. Но да видим. Имам си едно на ум.

46

Анонимен

преди 1 година

Френските вериги бегаха от бг. Сега са само немски и ще бягат и те. И после трябва да търсят други.

45

Анонимен

преди 1 година

Закъсняха. Вече става неконтролируемо. Шарлатаните на Радев закопаха България. Тавани, мавани, всичко е шненди капели. Таван на наемите няма. Търговците като им вдигнат наема ще вдигнат и цените. С таван няма да се спре инфлацията. И аз искам да има таван на цените и да знам, че във всеки магазин олиото е 2,50 колкото реално трябва да струва, но както виждате само големите търговци могат да бутнат цените като купуват в огромни количества с огромни отстъпки. Дребните търговци ще фалират.

44

Анонимен

преди 1 година

Най-добрата идея в този хаос е тествана във Враца кмета е разрешил на местен производител да продава кашкавал - цената 18 лв. народа изкупил за часове всичко. Ако това стане масово големите търговци искат не искат ще си смъкнат 100% надценки на нормалните 10-20% ... И ако има кметове милеещи за съгражданите си да действат ефект ще има..

43

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Прекупвачите и търговците на веригите са офшорни. Крайният собственик е един и е картел и има адвокати.

42

Анонимен

преди 1 година

Подрекпям. Както има комисия за цените на енергията, и ефекта от нея е осезаем, така трябва да има и регулатор за надценките на основните храни. А вече който има претенции, че продава луксозно сирене и луксозни яйца, сам да си прецени дали му е изгодно или не.

41

До 39

преди 1 година

Прав си - трябва да се насърчава и подпомага българското производство, а не да се пълнят гушите на алчни спекуланти ! И вярно е, че по високите етажи това не го разбират, защото тях не ги удря директно по джоба ! Ето защо съм против партийни субсидии и супер-високи депутатски заплати !

40

Анонимен

преди 1 година

Банковите фалити в САЩ ще скочат цените още.

39

37

преди 1 година

Абсолютната истина. Хлябът в близък магазин го докарваха последно на 83 стотинки без ДДС. Търговеца го продава на 1.40. "Само" 40% надценка на основна хранителна стока, бързооборотно при това. Преди време, преди голямото увеличение, имаше още по-голяма надценка. 55 стотинки без ДДС, продажба цена 1.10лв. Наистина и посредниците папат, ама търгашите са егати алчните купилетъ

38

Правилно

преди 1 година

Точно на надценката трябва да се наложи контрол, особено за стоките от първа необходимост, защото безогледната спекула с насъщния е безБожие, и дори би трябвало да се наказва като заплаха за Държавната сигурност !!! А също и умишленото задържане на стоки по складовете , с цел изкуствено повишаване на цените им - това трябва да се преследва от закона !

37

Отечествен фронт

преди 1 година

Таван,нали 1989г с идването на капитализма таваните паднаха,стените се срутиха.Имаше и една песен че комунизма си отива на В.Кръпката.Сега давате пак на задна.

36

Анонимен

преди 1 година

Колко от основните стоки се произвеждат в България?

35

Анонимен

преди 1 година

Държавата не се погрижи за производителите, а прекупвачите станаха като рекетьори. Същото е с бързите кредити, държавата разреши всички мошеници да изнудват хората, а сега олеле. На високите етажи във властта няма един който да разбира от това което работи и кашата става пълна. Не може да се слагат политически лица, като навсякъде трябва да ръководят експерти в областта. С времето инерцията навсякъде свърши, специалистите свършиха, но с партии нищо не върви.

34

До 35

преди 1 година

Да. Нещо такова. Само, че при газта беше номера с посредниците, за да се вземе комисионна от далаверата на Асен и Киро. Комисионната според Гугъл е над 10%, което е милиарди. При основните храни комисионните започват от 2ст.на литър мляко и също стигат милиони, за да ги вкарат на пазара в голяма верига. Този таван който го обмислят е прах в очите на слепите. Сега предизборно заблуждават хората.

33

Анонимен

преди 1 година

В голяма грешка си. Няма голямо значение колко са прекупвачите по веригата, а и те се ограничават по естествен път до минималната бройка. Огромната надценка е при търговеца, който продава на крайните потребители, т.е. на всички нас.

32

Анонимен

преди 1 година

Освен таван на надценката да се сложи и ограничение на препродажбата на въпросните стоки. Сиреч една стока да не се препродава от търговец на търговец като всеки да слага по 10% и така накрая да стане примерно 50% отгоре. Надценката да се гледа от цената на едро която да е с таван също за да не започнат едни други пък да надценяват. С малко разумни мерки може да се постигнат много добри резултати.

31

Анонимен

преди 1 година

До До 29 Както при газа спряха държавното и часните веднага дигнаха цените като купуват пак от Русия но наценката скочи.

30

До 29

преди 1 година

Същото е.Крайната цена е с надценката. Търговците се интересуват само от надценката.През колкото повече търговци минава една стока, надценката скача след всеки.Така примерно Бейлис в Испания е 8 евро, а в България 28 лева. Това не е основен продукт, само правя аналогия, че се произвежда от един производител, но в България докато стигне до магазините минава през много посредници. Като няма надценка търговеца защо ще влага пари за хладилници, заплати? Търговците като нямат файда, няма да зареждат.

29

Анонимен

преди 1 година

Още яко мощни проверки, явно не са достатъчни досегашните. Вярно е, че резултат вече има, но има мегдан за много по-добър резултат.

28

Извод

преди 1 година

Само "малко" да спекулират с цените, типично по български...