1006

Антрополог

преди 1 година

Столицата ни е Търново ,София беше населено место с 900 къщи и временно беше столица - беше далеч от империята.Хода беше грешен след съединението през 1885г. ни нападнаха сърбите под руска команда и почти превзеха София.Столицата трябва да е Велико Търново или Пловдив или да се разпределят министерствата и по големите градове Русе,Варна,Бургас, Стара загора.

1005

Анонимен

преди 1 година

Днес бг, кого заблуждавате...нищо окончателно няма! СОС може да реши много неща....има си закони които все още важат за съжаление на умнокрасивитета... Паметника е държавна собственост и с него се разпорежда областният управител, набийте си го в *** грантоядски ***!!!

1004

кубанская столица

преди 1 година

*** българи! Я живея близо паметник на Димитров. Това днес е просто паметник. Ала сутрин яз ще закачам на него табелка " Паметник на *** българи". Правя каквото искам в моята страна!

1003

Анонимен

преди 1 година

Как така е взето решение, пък сесията ще е утре... И от колко човека е този общински съвет? Кворум, ала бала... Но пък няма лошо, с тези си действия и вреслива политика психодесните сами ще се закопаят, кои сме ние да им пречим...

1002

Анонимен

преди 1 година

Да се издигне там паметник на съветския крадец. Те в това са най добри на земята само дето действат грубо и затова все ги бият

1001

Анонимен

преди 1 година

Социалистическо изкуство - звучи като вакуум под наляганв

1000

Анонимен

преди 1 година

Нещо редакторите не ми допускат съкращението на тоновете камъни и бронз. Защо ли?

999

Анонимен

преди 1 година

Aма как звучи "***". За тези дето са зле с руския нека опитат да го преведат с Гугъл, Ако аз го напиша редакторите ще го изтрият

998

Анонимен

преди 1 година

През 1954 година може да не е имало проект за изграждане , а може би е имало, но през 2023 година е задължително.

997

борислав

преди 1 година

Да ли има нужните разрешителни за строеж?Или партията решила /В.Коларов/ и всички сме длъжни да гледаме съветски войници в "Княжеската градина"Поклон пред авторите на склуптурите ,но едва ли през 1954г. както и през 2023 някой желае да го гледа ,а и няма никаква полза.Обявете го на търг и желаещите да си го вземат у дома/може и на фигури/.Така той ще бъде вечно запазен защитниците на паметника ще бъдат вечно със своите герои.

996

Анонимен

преди 1 година

Преместването ежелано от малка група от обществото. 3 милиона данъкоплатци не желаят да се изразходват техните данъци за такива цели..Нека хората които искатда псе премести паметника да съберат лични средства и да го направят, но по законен наин - проект, възложител инвеститор изпълнител и всички необходими документи, които също да заплатят

995

До София

преди 1 година

Такива като теб издигнаха паметник на американските и английски пилоти, които бомбардираха София. Кой знае от кое затънтено село си дошъл...няма как да знаеш какви са разрушенията и колко са убитите!

994

Анонимен

преди 1 година

Нека не забравяме и датата 10 януари 1944 г. София е бомбардирана от англо-американската авиация. Има ранени, убити, разрушени сгради. Близо 300 000 човека напускат столицата. Нашите сегашни партньори са тогавашни агресори за България. Ами нека сегашните ни политици да си спомнят историята и да се поучат от грешките на предишните ни политици. Защото сметката я плаща народът.

993

Анонимен

преди 1 година

Сега на това място може да се премести паметникът на загиналите при бомбандировките над София американски летци.

992

Колю от Бяла Слатина

преди 1 година

Демонтирането става с добра доза експлозив.

991

СОФИЯ

преди 1 година

До АнонименАми остани си промит на село тогава. Никой в историята на България не нанася такива непоправими щети върху интелигенцията на България, както и върху военния ни елит. Съветската окупаторска армия нахлува и безчинства в България. Наистина не мога да проуемя какви хора има и защо не са заминали за любимата им Русия, а само тролят в нета?

990

Дядо Иван

преди 1 година

Трябваше да остане за да можем да продължаваме да го оскверняваме и по този начин да можем да протестираме против чудовищните деяния на ***.

989

Писна Ми

преди 1 година

Много коментари на няколко човека. Дали този паметник ще бъде премахнат итн... е все тая, хората които живеят в София последния проблем им е еди кой си паметник, най-забавното е че преместването ще струва няколко милиона на една наша фирма на едни познати и най-вероятно ще го разрушат докато го местят. Дали нЕкой го еня за България според вас ? Масово НИКОЙ освен съседките ни не са чували и не знаят за нас, никъде по света. Ама местете там бийте се в гърдите и викайте *** ***.

988

Анонимен

преди 1 година

Паметника няма да бъде преместен - идват местни избори и в края на годината тези които гласуваха за преместването ще са извън управлението

987

Да, ама друг път

преди 1 година

Докато не се случи, не вярвам. Пак ще тупат топката, като общината прехвърли отговорността на държавата. А гълъбарникът на льотчика е руско прокси. Не знам има ли друга страна, която да пази като зеницата на окото си монументи, издигнати в прослава на завоевателите ѝ. И то на завоеватели, установили режим, осъден като античовешки. Опорката "това е история" тотално издиша, защото по същата логика трябва да имаме монументи на Баязид и в Южна Добруджа на Хитлер - все пак той ни я връща от румънците