6

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

Добруджанската Българска Баница не може да бъде румънски продукт,защото дори името ДОБРУДЖА е Българско и идва от ДОБРО.В румънският ромски език няма дума ДОБРО,а БИНЕ.Добруджа е Българска земя и съвсем скоро някъде там ще бъде границата между Руската Федерация и България.Румънците не са Траки както нас,а роми...*** ,тоест врагове на Траките,сиреч Българите.Въобще да не Ви пука от неадекватни ромски кражби на Българщината.Правете си наша Добруджанска Българска Баница и се зъбете на тирана!

5

Знаещ

преди 1 година

В Югозападна България "кавърма" е свинско месо с праз на тиган. С други думи, е тотално мазало с това какво някой си представя под определени наименования. Вместо да търсим под вола теле, акотолкова искаме да защитим родното, да се фокусират върху наистина традиционните наименования свързани с географски райони, а не да гледат в чуждата чиния.

4

None

преди 1 година

Той им обяснява, че баницата която правят в Румъния е различна но те настояват дали можем да я защитим

3

Жоро от Есватини

преди 1 година

Каква поредна добруджанска драма...добруджанците, които познавам, твърдят, че добруджанци са най-готините хора на планетата, но се плюят един друг зад гърба си, забравяйки, че оплюваните също са добруджанци.

2

Добруджа

преди 1 година

Казва се плакета. Каква кавърма и мръвки го гонят тоя?

1

Вълчо

преди 1 година

Естествено, че ще е добруджанска! Как да я кръстят ромска баницата ли ? Или да сменят името на Добруджа на румънски! Ромите знаят, че са на българска земя ! Няма ромска дъжава, нито римска държава.!.