48

реалист

преди 1 година

Каква независимост ви гони? Ние сме една шепа хора. И нямаме топки да сме независими. По-лесно е да се кланяме на султана, руснаците или американците. Барем ни пуснат малко "аванта". Нали чухте Бойко, който се хвали и с патос обяснява как бил на инструкции в посолството 3 пъти за 5 дни... Преди беше същото и по комунизма. Бяхме от най-послушните на СССР. Неслучайно и сме от последните, излезнали от Османската империя. Отчасти свободни сме били от 1885 до Първата световна, която губим и край...

47

Анонимен

преди 1 година

До 47:Украинските тролчета са хвърляли кал по Левски.Гаврят се с историята ни и само я изкривяват,за да ни настройват срещу Русия,а истината е че по негово време територията на днешна Украйна е била част от Руската империя и реално като плюят все едно плюят и срещу себе си.

46

Анонимен

преди 1 година

Левски,Ботев, Каравелов са леви хора , искащи демократическа република, а не назначен от някого монарх.Сблъскват се челно с тогавашните чорбаджии.Днес същите пак управляват и са олигархия, а който иска демокрация му викат популист.Продават си болниците в градовете и ги е страх от ДПС.Умпрели от страх предават всеки по- достоен колега и човек в Бг.Нищо не се е променило.

45

Обективен

преди 1 година

Левски е бил класически либерал. Повлиян от американската и френската революции. Той е считал, че отговорността за съдбата на всеки народ и индивид е в неговите ръце. Именно затова е желал да се освободим сами. Бил е наясно, че абсолютно всички Велики сили искат васал на Балканите, а не самостоятелна, независима и силна държава, която да се явява като конкурент в бъдеще. Това тогава се е считало за нещо като "ерес", "лудост" от повечето българи, които са свикнали да имат господар. Днес е същото.

44

Анонимен

преди 1 година

Не само наивник и мечтател.Като цяло са го смятали за провален човек, даже некадърник.Алчен за пари и власт, ако слушаш какво мислят за него в Добродетелната дружина и меценатите Христо и Евлоги Георгиеви.Левски е част от лявия сектор, заедно с Ботев и Каравелов и останалите дейци на последвалото Априлско въстание.Богатите не са искали да си развалят рахатлъка с Османците.Че сега е същото.Празнуват Левски, а всяка партия върти бизнес в Турция.Продават се за една екскурзия,продават болници в Бг

43

Левски-велик

преди 1 година

Левски се е борил за силна, свободна и независима България. Със собствен път на развитие, който защитава интиресите САМО на българския народ. Без да се съобразява с Великите сили. Без значение кои са те... Той е искал самата България да е Велика сила, наравно с останалите, защото е считал, че българите не са нещо по-малко от англичани, руснаци, османци, французи и т.н. Човекът е бил идеалист - патриот, който и днес, и в онези дни са считали за обречен наивник...

42

Респект

преди 1 година

Вечна ти слава, Апостоле. Поклон пред достойното ти дело! Добре, че имаме поне теб и можем да се кълнем в името ти.

41

Анонимен

преди 1 година

Малко акъл трябва да има, на 18 е датата на смъртта на Апостола, не 19

40

За 48

преди 1 година

Хи-хи. За някои ще бъде празник да напомнят, че заветът на Левски бил да бъдем и останем завинаги евроатлантици. Нищо че го четохме наскоро тоз бисер.

39

Патриот

преди 1 година

Вчера се навършиха 150 години, стига сте продължавали тази измама с 19

38

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 52. Ей сега ще започна да се пуля в антисоциалните мрежи понеже си нямам друга работа.

37

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 51. Османска империя и Турция са различни неща. Турция е жалък остатък от Османската империя. Води се наследник но само тя така си мисли.

36

Анонимен

преди 1 година

който не даде вето на турчина в соц мрежи на днешния ден така че всички да го видят, не е никакъв българин и не уважава делото на левски

35

Анонимен

преди 1 година

не знам защо нашите мохамедани реват по Османската империя , едините по на юг са си наша кръв и има една малка част преселени за размирици алевити противници на султана около Кърджали , те отдавна са претопени с наша кръв и да ходят да си правят ДНК и да не залитат по мегаломаниите на Ердоган , виждате от корупционното управление в Турция колко умряха при земетресението и това население там не е турско.

34

Анонимен

преди 1 година

хайде да ви видя. надраскайте във фейсо анти-турски лозунги по случай днешния ден да видим какво ще ви сполети. нали сте патреоти?

33

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 47. Дрън дрън ерина и пълни глупости на търкалета.

32

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 45. Смъртта не се празнува бе. Отдава се почит. Но няма да се учудя да се приема като празник от населението.

31

Анонимен

преди 1 година

по онова време (1860) в америка са измислени ККК и се говори че Левчо е имал триметрово знаме на клана в квартирата си

30

Анонимен

преди 1 година

Ами долно скитско племе, предава най- смелите и талантливите.Сега като чета форума и като слушам разни нагаждачи историци излиза, че Левски се е борил не с Турция, а с граф Игнатиев и Русия.Всякаш сме били пет века под руска власт, а не под ислямска.Трагедия БГ.Празнуват на два дебна смъртта му.Все едно Америка да празнува 4 'ли и на 5, а французите на 14 и 15 падането на Бастилията.

29

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 43. В наше време не е добре понеже са се навъдили безкрайно множество олита като тебе.