37

Анонимен

преди 1 година

До Еко активист АЕЦ спира автоматично ако се разлюлее. АКо пропадне основата всичко се погребва долу. Но според тебе не трябва да строим нищо тогава.

36

Еко активист

преди 1 година

Но да строим АЕЦ в земетръсна зона не е проблем

35

Анонимен

преди 1 година

София е най-застрашена. Намира се върху опасна зона, до опасни съседни зони както Крупник и се строят високи блокове и насеелвние се струпва. При срутване ще са милиони жертви. Села с едноетажни къщи извън зоните са най-безопасни.

34

Анонимен

преди 1 година

Свърши времето когато земята и природата бяха приятели на хората и приютиха българите за да си направят дом където да се приютят.

33

Анонимен

преди 1 година

То ако е до 7 пак добре, да не е 8.5 нещо, че следва конец !

32

Строител

преди 1 година

Големи експерти тук бе. 2 камъка един върху друг неса сложили но вече дават акъли какви разрушения ще има. Запомнете едно. В България жилищното строителство е по качествено от САЩ .Там се използва сухо и леко строителство и при един ураган къщата ти отива на дървото . В Турция бетона е с 3 пъти по ниско съдържание на цимент . Освен това чакъла им е като морски пясък.А строителния контрол е толкова безпощаден ,че ако не направиш нещата както трябва просто фалираш!

31

Ау

преди 1 година

Не виждам какво иска да каже автора със случайната карта ,която няма почти нищо общо със статията?

30

Промити мозъци

преди 1 година

МВР нито са специалисти нито компетентни за Земетръсните зони! Sorry!

29

Анонимен

преди 1 година

Всички зони са застрашени, но - за щастие - вероятностите това да се случи в БГ са извънредно малки!

28

Анонимен

преди 1 година

до 19 Темата е за зони у нас където може да удари 7 и нагоре по Рихтер. В Стражица 1986-та година беше 5,7. В Свищов при Вранчанското земетресение 1977-мa година 7,2, а в Румъния 7,6.

27

re: 21

преди 1 година

И тогава когато падне апартамента и се изравни със земята ще намеря повод да си изпратиш заема към банката. Печалбарска работа

26

Анонимен

преди 1 година

До Зико - Ти хомофоб хренов и само руски какашки кушаеш , а govedo недоклатено.

25

ВЪПРОСЧЕ?

преди 1 година

Сега трябва да ме е страх от земетресение ли......опасността винаги я е имало и винаги ще я има.

24

До Зико

преди 1 година

Същото за теб и родните и цяла Турция но директно 10

23

До 20

преди 1 година

Дано да си прав,но най-добре е природата да не ни тества.

22

ФАКТ

преди 1 година

Най много ще пострада китния столичен ''квартал'' Манастирски Ливади. Там сградите с еклатят и про по-силен вятър, ако друсне едно такова хорце квото друсна Турция......

21

Ха ха ха

преди 1 година

Към 10 коментар ,някой сложил - .Ха ха ха не знае къде се намира България .Ха ха ха азиатец ли ,турчин ли е ама е смешно ха ха ха,боже какви човечета има на тази земя

20

Анонимен

преди 1 година

Всеки със собствено жилище трябва добре да огледа дома си и ако е нужно да извика специалисти да преценят дали е сеизмично устойчив и да вземе навреме мерки,ако не е,за да не ни сполети съдбата на Турция.

19

дум

преди 1 година

В раницата за първа необходимост трябва стои само договора за ипотеката или потребителския кредит

18

АНГЕЛ

преди 1 година

В България несе строи като в Турция. Тук се ползва качествен бетон а не керпич като в Турция. Освен това строителен надзор няма как да даде акт 16 на новопостроена сграда без противоземетръсни шайби. Старите панелки са доказано най еластичната конструкция в света.Дори и да ставе силно земетресение ще има само повредени сгради и минимално жертви!