29

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Много хора си мислят, че приемането на еврото носи несметни богатства. Нали уж приемането в самия европейски съюз носеше същото. Да може да се пътува без виза, но това не те прави богат, въпреки че пестиш пари и чакане пред институциите. Животът си е такъв какъвто беше и преди и не става по - добре. Влезем ли в този капан, това ще е последната ни грешка.

28

Анонимен

преди 1 година

Еврото е създадено като функция на долара. По тази причина авторът му е получил Нобелова нагрда за финанси. Еврото няма как да е независима валута, тъй като всички трансакции минават през американските компютри и всички рейтингови агентства са американски. Страни от ЕС отдавна говорят за съьдаване на своя рейтингова агенция, но не се получава, именно поради пълната завоисимост на ЕС от САЩ. ФАКТ. А САЩ са на практика фалирала държава, досега я спасяваха, тази година - не се знае...

27

Коментар

преди 1 година

Защо все се натискаме да влизаме в зони и съюзи където други ни пишат директивите, а ние просто трябва да ги изпълняваме безпрекословно. Даже допълнително се аргументираме като цитираме кой е ЕС какво е казал и какво е спснал. Ние не влизаме да полчим ползи от това а да даваме ползи на тези които са благоволили да ни присъдинят. Нали не мислите че няко друг ще мисли за вас повече от самите вие. Всеки си гледа неговия интерес.

26

Йосиф

преди 1 година

Инфлация има сега и ще има и занапред и какво от това с ЛЕВА или ЕВРО Инфлация винаги ще има !!!Защо си мислите че от България зависи нещо !!! Всичко се решава в Брюксел но е крайно време да станем част от ШЕНГЕН И ЕВРОТО защото трябва да се почувстваме истински европейци. Тези професори да запазят знанията си за тях... заради тях България седи на едно и също място.....

25

Анонимен

преди 1 година

Не! на еврото! Приемането на еврото е отказ от самистоятелна държавмост. Вече пълен отказ. Това го казват в пряк текст и в Полша, която не може да я упрекнете в "руска пропаганда". Освен келепир, човекът БИ МОГЪЛ да има и родова памет и достойнство. Би могъл. Нито Великобритания искаше евро, нито др. страни, които не са от бившия Източен блок. България не е част нито от Свещената Римска империя на немския народ, нито от Австро-Умнгарската империя.

24

Анонимен

преди 1 година

Ами до края на годината няма да има правителство и няма да има приет бюджет и така ще минем метър с дефицита, а инфлацията ще се пофризира малко и ще се напъхаме в еврозоната. Ако имаме правителство ще трябва да има бюджет и ще гръмнем и от към инфлация и от към дефицит. С един параметър неизлизащ ще ни бутнат вътре, защото това вече е практика и не се държи така строго да се изпълняват Маастрихските критерии.

23

До @@@@@@@@@@@@@@@@@

преди 1 година

Обеднява ви мозъкът на мозъчни гънки на такива като теб. Хората с нормална финансова грамотност са съвсем наясно с ползите от еврозоната. От останалите за щастие нищо не зависи - те могат само да си повтарят опорките, които са кухи и лесно опровержими.

22

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

преди 1 година

МОЗЪЧНИТЕ ИНВАЛИДИ НАЗНАЧЕНИ В КОЛОНИАЛНАТА УПРАВА НЕ РАЗБРАХА ЛИ - ОПИТА НА ВСИЧКИ ВЛЕЗЛИ В ЕВРОЗОНАТА Е ЕДИН - НАРОДА ОБЕДНЯВА НА 50% ПЪРВАТА ГОДИНА СЛЕД ВЛИЗАНЕТО.

21

aaa

преди 1 година

При инфлация 20-30% не виждам как изведнъж ще стане 6-7%

20

Анонимен

преди 1 година

До 20: ами мега п р о с т си. Да ти обяснявам икономика с две изречения ли какво? Ние с е в еврото и не можем да го откажем. Референдум ще бъде незаконен както за България така и за ЕС така и спрямо валутният борд. Такива селски тарикати с лопата.... с булдозер да ги ринеш. Беж към блатная и силната рубла.

19

Анонимен

преди 1 година

До 14 "Защото не са фалиралият валути и не са във валутен борд" - тоест, само за изпаднали валути е добре да се приеме еврото? Това е нещо като дом за социално слаби валути?

18

Анонимен

преди 1 година

Еврото е колониална валута !

17

до 1

преди 1 година

До Анонимен,вярвай,си че е нещо хубаво,то това е и целта на русофилските медии като тази,всичко,което каже Русия,че е добро е добро и всичко,което каже Европа,че е лошо е лошо,до там са ви промили мозъците и даже не се и усещате,ами се мислите за много умни,ако можехте да се видите от страни колко сте смешни

16

Анонимен

преди 1 година

Тази инфлация е вносна най- вече и в полза на задлъжнелите държави. Ако не ни пуснат в Еврозоната то е защото просто не ни искат там! Всички държави в зоната са над нормата дълг спрямо БВП, някои са така задлъжнели, че е направо жалка работа! Това е политическата корупция в Еврозоната- организирано си ограбиха бюджетите с дългове и живяха на широка нога, а нашия народ опъва каиша... Дългът е много по- важен от инфлацията.

15

Владо

преди 1 година

Тоест, икономическите показатели нямат значение, а само политическото решение?! Както ни приеха в ЕС - по милост? Интересно!!!

14

Анонимен

преди 1 година

Значи Дания, Унгария, Полша, Чехия, Швеция, Швейцария не приемат еврото на мястото на националната си валута, обаче ние сме по-умни от тях?

13

Анонимен

преди 1 година

До 11: Защото не са фалиралият валути и не са във валутен борд. Това го знаеш много добре но си един руски ***.

12

Анонимен

преди 1 година

Инфлацията е по заповед на господарите които искат да ни доунищожат с еврото ?

11

Анонимен

преди 1 година

Що пак ме цензурират?

10

Анонимен

преди 1 година

А защо във валутните фиксинги от Европа виждам Датска крона DKK Исландска крона ISK Нова румънска лея RON Норвежка крона NOK Полска злота PLN Унгарски форинт HUF Чешка крона CZK Шведска крона SEK Швейцарски франк CHF? Как всички тези държави не са успели да "покрият критериите" досега? Или има друга причина да не искат да си сложат тази примка на врата?