125

Анонимен

преди 1 година

"Ще ти подскажа нещо - при спекулата или имаш нарушение на закона или има дефицит на стоката." - Кажи го на едрите зърнопроизводиетли, когто задържат стоката 3-4-5 месеца, особено виждайки, че цената се надува. Няма картели тук. Всеки знае, че е в негов инверес да стиска и да спекулира на макс.

124

bilko

преди 1 година

В Тмаркет даже много стоки са с намалена цена на етикет,но после на касата излизат на стандартната цена-обяснението е ,че е пропуснато да се въведе отстъпката!

123

Albi

преди 1 година

Грабят хората. Като започнат от 7.Нормално.

122

Анонимен

преди 1 година

Преди да станат "промоционални", цените са вдигнати с 30%. Но точно тези вериги, немските, никога няма да бъдат санкционирани. Остава ни единствено да ги бойкотираме.

121

Анонимен

преди 1 година

Къде ти в 11 сутринта? Работя в една сграда, в която има магазин на Б**а. Преди Коледа бяха пуснали оферта на вакумиращи ролки и отделно вакумираща машинка. Исках ролките. Няколко пъти ходих през първите дни от 7:30 сутринта, познавам се и с персонала и те ми викат ми ролки не са ни изпращали само машинки. Толкова за промоциите даже и на склад ги нямат офертите.

120

Анонимен

преди 1 година

Аз пазарувам предимно на промоция и обикновено намирам това, което търся. Много рядко липсва. Е зависи кога отидеш. Ако искаш в събота да намериш стока, която е на промоция от понеделник, значи си голям оптимист. :-)

119

Анонимен

преди 1 година

По-лошото е, че вече да ползваш тези намаления си длъжен да им предоставяш цялата информация какво и как пазаруваш прикрито под формата на карти и смартфон приложение, така гадовете ще имат цялата информация как още по-добре да те прецакат а КЗП/КСК никакви ги няма.

118

Анонимен

преди 1 година

изхвърлих краве масло от промоция,вонеше на цитрусова плесен,разфасовали са го там където са гниели лимони..

117

Анонимен

преди 1 година

божеее,св.месо 16 лв.кашкавал 32лв...преди пазарувах с 50 лв.сега със 100.а заплатите 1000лв- бруто..Варна.

116

Така е,

преди 1 година

когато търговецът се превърне в ТЪРГАШ!!!

115

Анонимен

преди 1 година

Шефовете на такива вериги се възползват от стадното офче мислене у хората - има промоция, давай да купуваме, нищо че не ни трябва, юруш. Ако дадеш с един лев по- малко за прясно мляко, ще забогатееш ли? Така се продават МНОГО некачествени застояли стоки.

114

До 120

преди 1 година

Този пример с млякото Балкан не е спекула, а нещо друго - алчност на търговеца, стремеж към максимална печалба, ако цената не е заради монопол или картел. Няма закон, който да фиксира таван на цените. Фиксирани цени за определен период има само за парното, тока и още някои подобни.

113

Анонимен

преди 1 година

Каква спекулативна цена сънуваш?! Даваш пример, защото не можеш да дефинираш какво е спекула и всяка цена, която не ти отърва, защото я смяташ за висока, я наричаш спекула. Ще ти подскажа нещо - при спекулата или имаш нарушение на закона или има дефицит на стоката. Твоето мляко не е дефицитно, значи за да има спекула, трябва да има нарушение на закона, който слага таван на цената, а такъв закон няма.

112

Някой

преди 1 година

До АНГЕЛТова дето го казваш е много вехто сегашните промоции са много по - усъвършенствани,всяка седмица са и накрая не знаеш реалната цена а чакаш само промоцията което те заробва за магазина и те прави на будала

111

Анонимен

преди 1 година

пример давам: прясното мляко балкан от 3.99 е намалено на 2.59 , другата седмица е пак 3.99, а след още една отново намалено на 2.59??? срока на годност е голям, няма нищо общо с края на срока, а чисто и просто това е реалната цена 2.59, а не 3.99??? 3.99 е спекулативна цена!

110

Анонимен

преди 1 година

Дефинирай спекула!

109

Анонимен

преди 1 година

Много точно са описали триковете на търговците. Винаги много внимавам, какво точно купувам, защото ни лъжат с подредбата на стоките и етикетите им. Промоциите рядко са поради изтичане срока на годност, но този срок винаги трябва да се прочете преди да се купи нещо, независимо дали е на промоция или не е. При витрините с обслужване това може да го направиш чак след като са ти пакетирали стоката и там най-често изтича срока на годност.

108

Анонимен

преди 1 година

не сте ли забелязали че едни и също стоки през седмица им се намаля цената на около 30 процента, тогава това им е реалната цена с печалбата, а другата когато уж не е на промоция си е чиста СПЕКУЛА.

107

АНГЕЛ

преди 1 година

Глупости. Дадена стокае в промоция когато или срока на годност ще изтече скоро или когато магазина е заредил огромно количество от даден продукт и трябва възможно най бързо да го продаде за да освободи капитали. Всичко останали причини за промоции са по скоро маркетингови трикове и неоялна практика като на пример увеличаваш цената и след това я намаляш . Нормално промоцията да се изчерпи бързо ,ако не се изчерпи бързо значи има нещо гнило!

106

Анонимен

преди 1 година

"Промоционалните" стоки всъщност са преоценени застояли стоки, които трябва да се изхвърлят. Никога не купувам такива стоки, особено ако са за ядене. Уважавам се.