22

Обективен

преди 1 година

Първо, Богоявление /Йордановден/ по светоотеческия църковен календар е след 13 дни - на 19-ти януари, и второ, традицията с хорото във водата не е православна, а езическа.

21

Ти да видиш..

преди 1 година

Чудесен повод да се напият зверски.

20

Бръм

преди 1 година

Защо през 15 минути се говори единствено за това, нима другаде в България не хвърлят кръста? Или тука главната новина е, че кмета цяла вечер с аверите е запивал в близката механа.. Искам само да попитам всички велики българи дето се правите тука и тия там дето отишли да гледат сейра.. та колко от Вас знаят на коя дата е роден Ботев и колко от тия там ще останат за честванията, ще поклонят глава през саможертвата и ще занесат поне едно цвете... или за ракия пари име, за цвете пари не давам...

19

Анонимен

преди 1 година

Лют спор в коментарите. Няма лошо за хорото- това са наши си традиции. Кофтито са участниците в него, които съм убеден, че нямат 2лв. в джоба и слугуват някъде на запад за жълти стотинки или работят тук за смешни пари под масата. Иначе казано не носят нищо на икономиката, но иначе първи патриоти и милеят държавата да вървяла нагоре. То краде всеки ден, ама иначе патриот било. В провинцията е така. Нищо не е останало от българщината. А мъж без 2лв. в джоба не е мъж, а мекотело. Мерси.

18

Анонимен

преди 1 година

Тук някакви неграмотници, наследници на бачкатори и сееляндури от комунистическо време, обясняват за "вековни традиции" :)) Колко "вековни", бе сеелянчета?! От 70та година на 20 век? :) Някакви пияндурници решили да газят в реката и да блъскат по тъпаните след като са пили цяла нощ. За какви традиции говорите? Тази пошла проява на ракиен патриотизъм е подигравка и гавра с православието и всякакви български традиции. Просташка показност. Простотия. Нищо повече.

17

Евала

преди 1 година

Що за просташки сеир е това хоро в Калофер! Пияни селя.ндури, натикани в реката, като *** в селско калище играят пиянско хоро, уж да хващат кръста. И всички "медии" в БГ се напреварват да отразяват "събитието", зер в България то е най-важното. Гоненето на кръста, на келепира. "Да живей България" - крясък повтарян от недораслеци, често заплащани с копейки и нямащи нищо общо с патриотизма.

16

Българин

преди 1 година

До 24 май не си се разхождал по витошка и графа.. всеки втори там е с неопреден пол.. :D

15

Анонимен

преди 1 година

Много се опоричи, ама па нека се почувстват някои българи макар и за един ден.... щото не е ли да се топнеш точно на тая дата в ледената вода - няма как да докажеш :D Не знам... да се пуснат после по ТВ и да се видят.

14

Wiki каза:

преди 1 година

"Сравнително разпространена в общественото пространство е тезата, че леденото хоро започва да се организира ежегодно през 1970-те години." Вековна викате :)

13

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

Не е въпрос на омраза. Просто това не е никаква традиция, още по-малко пък е древна. Съвсем нормално е здравомислещ човек да не приема подобно нещо за "традиция". А джендърите съществуват в мозъците на слабоинтелигетните.

12

Софиянец

преди 1 година

Ние ще отговорим на българското хоро с мощен американски гейпарад на жълтите павета! СЛАВА НА МАЙКА АМЕРИКА!

11

Исторически парк

преди 1 година

ШОРОСИТЕ ПАК КВИ ЧАТ ОТ ЯД! И ТРОПВАТ ДЖЕНДЪРСКО ХОРО В ЦЕНТЪРА НА АМЕРИКАНСКА СОФИЯ!

10

Анонимен

преди 1 година

Това не го пише в библията,даже и преди това го няма.Това е идея на група пияници,които са решили да се направят на мъже като танцуват в реката.Сега обаче и медиите ги подкрепят.

9

Анонимен

преди 1 година

и сега всички тия циркаджии сигурно отиват вкупом в кварталната кръчма и ще се отрежат още до 12 часа наобяд...В Пълна простотия се превърна това събитие

8

Анонимен

преди 1 година

Спрете да ги давате по телевизора и по медиите и ще изчезне това безмислено явление.Това е нещо подобно на тричането,само сега са замесени пияници с децата им.

7

Анонимен

преди 1 година

Някой диванен експерт да не забрави да се изкаже!

6

Анонимен

преди 1 година

Доказателство за примитивизъм.И сега алкохолците от Калофер ще могат отново да пият.Само едно не разбирам,къде са институциите за защита на децата.Всяка година влизат пияни във водата и мокрят децата,които реват от ужас.

5

Анонимен

преди 1 година

Простотия.

4

Куку руку

преди 1 година

Браво! За поредна година видяхме, че поне на 6-ти януари се изкъпаха. Вече съм спокоен. Сега им остава да изтрезнеят (не е сигурно дали и кога точно ще се случи), а ние ще чакаме със свити сърца следващата година, за да ни покажат всички телевизии отново "подвига" на калоферци.

3

А

преди 1 година

СТИГА С ТИЯ ГЛУПОСТИ-АМАН ОТ ПРОСТОТИЯ