83

Анонимен

преди 1 година

В Бахмутското напр. продължават боевете за село Опитное,което е ключът към град Бахмут,както и в изт. покрайнини на града.Западната група "Оркестър" работи към село Клещеевка.Преминаването от югозапад на Бахмут е важно,защото ВС на РФ не вървят челно,а заобикалят основните отбранителни позиции в южните покрайнини на града.Пуснатата "месомелачка Бахмут" дава от 500-800 убити и ранени зомби нацита.Укр.ком. обаче не жали ресурси и прехвърля нови сили към Бахмут,за да не предаде този важен град.

82

Анонимен

преди 1 година

"Украйна е горда и независима страна.." Това е много голям въпрос.

81

Пян_Гъ

преди 1 година

ЛЕКО ПОВДИГАНЕ НА ЗАВЕСАТА: ***, замисляли ли сте се накого колко струва приключването на Украйна за 3 дена (което не е особен проблем за Русия)? Не? Ще ви кажа - $6 мрлд., които Victoria Nuland наля в майдана, и още няколко мрлд. ЗАЕМИ (!!!) за превъоръжаване. Това щеше да е цената (или загубата), която Западът щеше да плати за 3-дневна война. А сега знаете ли колко струва всеки един ден само на бойното поле? Не? $ 171-180 млн. Отделно ИКОНОМИЧЕСКИТ загуби. ХВАЩАЙТЕ КАЛКУЛАТОРИТЕ!!!

80

Анонимен

преди 1 година

Абе какво стана с ония големите ите тарикати от,, Азов '' нещи май вече не им се воюва толкова. Пленените в Мариопул руснаците почнаха да ги връщат на порции на зеления пъпеш, добре обработени и превъзпитани, особено ония заместник командира им с позивна,, Калина '' Май вече е Калинка след няколко месеца ласки от кадировци.

79

Анонимен

преди 1 година

Въпреки численото си превъзходство 8:1 Украйна 8 месеца не може да се справи с агитката на Спартак Москва. Това е военния провал на Путин. С 200 000 души и то не редовна армия а събрани от кол и въже дечурлига на по 18-21 години 8 месеца бъхти над милион украинска армия, по голямата част с 8 години боен опит.

78

Пян_Гъ

преди 1 година

"военният провал на Путин в Украйна"?!? Моля?!? Кой от кого е взел територия? Украйна е с 25% по-малка. Но засега, защото ще има още. Каква е тази западна неолиберална демокрация (т.е. неомарксистка!), към която толкова се стремим? На бялото казва черно и всичко си е ОК. Представяте ли си Украйна да беше завладяла 25% от Русия, а нормалните, ние, да говорим за "провала на Украйна"? Западът щеше да се задави от смях. Обаче въпросът е ЗАЩО НЕ СЕ ДАВИ ОТ СМЯХ СЕГА!

77

Анонимен

преди 1 година

"А случайно да си се замислял, че единствената цел на Русия през 2022 свързана с т.нар. СВО е просто да види доколко далеч е готов да стигне Запада? Видя" Чакай, чакай, айде стига с тая демагогия. Русия искаше демилитаризация, денацификация и сваляне на режима в Украйна. Нищо от това не постигна, плюс си причини още щети.

76

Анонимен

преди 1 година

Тигана на огъня рибата в морето. Ама нейсе, като са почнали да фантазират, да попитам а Зе-фюрера ще марширува ли на Rote Platz в Масква? Да не стане като през втората световна война, когато пленените фашистки генерали вървяха с унила походка на Червеният прощад и вместо марша на победата, стана марша на поражението?!

75

Киро

преди 1 година

До АнонименДемек ако ти пратя презервативи да спиш с жена си, то аз спя с нея? ... Мислете малко преди да ги пишете тия глупости...

74

Ей така става...

преди 1 година

Путин е бита карта, държат го само службите, но е въпрос на време и те да се обърнат срещу него. Тогава виждам два варианта - инсценирано самоубийство или изгнание в Турция или Китай...

73

Анонимен

преди 1 година

"България кога е пратила войници на фронта през ВСВ?" Ей, четете малко, стига сте писали глупости. През ВСВ през 1944 България изпраща 3 армии в подкрепа на Трети украински фронт които участват в изтласкването на германците от Югославия. И това не е всичко...четете ей.

72

Мужик

преди 1 година

Жужето глътна вода, скоро ще потъне и ще завлече и страната си на дъното! Да се надяваме че ще го опаткат преди да натисне червеното копче.

71

Анонимен

преди 1 година

Русия няма как да не бъде изтласкана от Украйна, въпрос на време е. Преди 9 месеца руснаците бяха на път за Киев. Вижте къде са сега като позиции и ако можете забележете тренда. Песков дори започна да мрънкя за мир. Защо, нали демилитаризират? В техните редици вече започна да се покрадва "ами ако загубим" , това само преди началото на лятото беше немислимо.

70

Анонимен

преди 1 година

"Относно НАТО, нито една страна от НАТО не воюва в Украйна" - Напротив. Не е нужно да си на фронта, за да подкрепяш едната от двете страни и дефакто да си част от конфликта пък било то и неофициално. България кога е пратила войници на фронта през ВСВ? А откога се води, че сме влезли във войната? ... :) ... Защо има разминаване в датите според теб?

69

Анонимен

преди 1 година

Руският народ и престъпното ръководство на Кремъл са си точно едно и също нещо, докато в статията се прави разграничение. Това е единственото становище в публикацията, с което не се съгласявам. Руският народ е също толкова исторически отговорен и дори престъпен в мирогледа си, колкото и ръководството на страната му.

68

Анонимен

преди 1 година

"Русия нападна Украйна първа от 3 страни . Имаше стратегическо предимство в авиация, артилерия и бронирана техника." - А случайно да си се замислял, че единствената цел на Русия през 2022 свързана с т.нар. СВО е просто да види доколко далеч е готов да стигне Запада? Видя. Войната започна съвсем наскоро, тъй като съвсем наскоро започнаха атаките по инфраструктурата. Нещо, което обикновено се прави съвсем в началото. И така. Военен провал ще бъде тогава, когато Русия бъде изгонена от украйна.

67

До Анонимен 109

преди 1 година

Прав си, чиста пропаганда си е, нито Херсон са напуснали, нито отстъпват от фронта. Относно НАТО, нито една страна от НАТО не воюва в Украйна, това че им дава оръжие, не значи че армия на НАТО участва във военните действия. Благодарете се, че НАТО не им даде ракети със среден обсег, МОсква вече щеше да е история! Русия единствено спечели враг за следващите поне 100 години.

66

Анонимен

преди 1 година

До до 102 - Ами не, аз не съм фен на Русия, но съм фен на конкуренцията т.е. не обичам монопола и не искам еднополюсен свят, което не означава, че искам Бг да е в сферата на влияние на Русия. Относно Ковид - само "слепите" още не сте разбрали какво ви се случи, затова ви съветвам да се ваксинирате. За вас друг път няма. Другите си знаем какво ни чака... :) ... Светът ще се изчисти от тези без конструктивно мислене, защото работата, за която то не е нужно, може да се върши и от роботи.

65

Анонимен

преди 1 година

Вова никога няма да е уязмив, той разчисти всички политически и социални противници в Русия, и голяма част от тези, които избягаха. Разбира ги той старите КГБ похвати - като има проблем с някой или го ликвидира, или го праща в някоя затворническа колония в Камчатка. Пък и руснаците са г0веда, трябва им пъдар с тояга да ги бие и командва, иначе в Русия ще е пълен хаос като в близкия изток. Държава създадена от прости болшевики не се управлява с мека ръка.

64

Анонимен

преди 1 година

Русия нападна Украйна първа от 3 страни . Имаше стратегическо предимство в авиация, артилерия и бронирана техника. След тези военни предимства три месеца след това да бягаш и да се оттегляш с на хората тоалетните и пералните, ако не е военна загуба, не знам кое е. Освен това военна операция ако водиш само заради самата нея и да не я свръзваш с последвалите икономически и геостратегически причини, като разширяване на НАТО и загуба на пазари то действително са военни гении и стратези. ЕВАЛА ИМ.