156

......

преди 15 години

Nie bulgarite sme mnogo tup narod! nqkoi hora izob6to ne si davat smetkata 4e ako kremikovci spre da proizvejda nqma da iznasqme syrovini a 6te vnasqme!Dali tova e po dobriq variqnt da vnasqme?? ne mislq 4e e po dobriq! I pri4inata e kombinata da stigne do tova polojenie e 4e mnogo ot tezi tam direktori i drygi ypravlqva6ti kradut za svetovno!!! Ako kombinata ne se izto4va 6te e mnogo po dobre za vsi4ki nas za6toto 6te moje da se obnovqt suorajeniqta i 6te ima pari za pre4istvatelni stancii i tn!Ako si mislite 4e 6te e po dobre bez Kremikovci mnogo se lujete! I tozi koito e napisal tazi statiq nqma izob6to akul da pomisli za kakvo stava na vupros!

155

преди 15 години

Само аз ли виждам приликата на Кремиковци с Топлофикация?

154

pich- ka

преди 15 години

Курумиковци- ще спре! Ще спрете и вие да се радвате!!! Смешници...

153

Роза

преди 15 години

Браво за статията, чудесна е. Кремиковци трябва да изчезне веднъж завинаги. Това нерентабилно от момента на създаването си предприятие е туморно образувание, което трябва да се изреже и КРАЙ!Стига са хленчили работещите там, ще си намерят друга работа. Те още живеят в Тошовия социализъм, горките, от вкъщи ги вземат автобусчетата и не знаят какво е това пари за транспортни разходи. Е няма заради техния страх от смяна на работата да тровят София и да набутват държавата да налива и налива пари в това скапано предприятие, дето никой не може да хване нито началото, нито края на далаверите.Без Кремиковци, час по-скоро!

152

Ха ха ха

преди 15 години

Не приятелю,на това дереже сме защото необразованите и поддаващите се на манипулиране са повече.Припомни си количествата двойки на студентските изпити /а и въобще състоянието на образованието / . И ако това не се оправи ще имаме нови въстания на лудитите. /ако претендираш че си образован ще разбереш за какво ти говоря,а иначе може да погледнеш и в гугъл :) /

151

.

преди 15 години

Кремиковци един от символите на комунизма! Но дори и по негово време проблемите, за който се говори сега, стояха на дневен ред. Даже страшно съм изненадан, че това грозно старо чудовище е оцеляло толкова години след атомната война срещу нашата икономика! Защото имаше много по ефективни и печеливши производства, унищожени по директиви от управляващите. Може би точно затова бяха унищожени, разсипани и източени. Най голямото тяхно богатство обаче , специалистите беше безвъзвратно загубено. Тези хора се разпиляха по света, то какво друго им оставаше? След тази Атомна война, в която хората не оцеляха, останаха сградите и техните *** приватизатори. Естествено, това бяха мутернско- комунистически структури, свикнали да крадат и разсипват държавата, но не и да създадат продукт. Техните бизнес умения се заключаваха в източване на ДДС, фалшиви търгове и сделки, закачане по престъпната верига на търговията на едро и тр.н. Тези си 'таланти', те се опитаха да покажат и пред Европа:Хайде, докажете че сме крадци!. Та не разбират, и няма как да разберат, че са жалки елементарни кокошкари . Действително е, в нормалните държави има голяма поддръжка на човека, решил да прави бизнес, да създава работни места и продукт. Даже и безвъзмездно пари дават , но това е още много далеч от съзнанието на нашите управляващите и 'бизнесмени' ! Затова , ' гроздето е кисало!' .Просто приемете, че не сте най-умните на тоя свят , гледайте внимателно как е в другите страни и КОПИРАЙТЕ! , нищо че няма да го разберете. Приемете на доверие, че ако парите отидат в обикновените селскостопански производители, ще е добре и за вас. Ох , знам, няма да го разберете!Та Кремиковци: Не зная точно как стоят юридически нещата , но веднага възникват въпросите:Дали тези хора могат да дават инструкции на Митал, на Правителството, кой да им е шеф, как да се управлява завода, и въобще неща, абсолютно не съвместими с реалността! Как в действителност стоят нещата, с договорите, със собствеността? Нещо много 'мирише' този Кремиковци, не е лошо да се осветли народа кой пие и кой плаща.

150

lisav

преди 15 години

За това сме на това дередже, защото всеки анонимен многознайко в нета обяснява защо сме на това дередже (ако разбрахте какво искам да кажа)

149

Ха ха ха

преди 15 години

Кофти статия за кофти тема.Това ,че е надраскана наистина дилетантски обаче не я прави лесна.Темата е много сериозна и е съществена част от съсипването на Българската икономика.Пишещия тази статия ЗАБРАВЯ да спомене ,че когато са правили 10Mb HDD -в цял свят това е била технологията.С тази разлика ,че у нас разработките спират и другите ни изпреварват.Конкуренция.И така е във всичко. ТАКА Е И В КРЕМИКОВЦИ.Вместо да модернизираме завода и да сме конкурентно способни управляващите /а това са всички от 1990 до сега/ назначаваха ОТ ГЛУПАВИ ПО-ГЛУПАВИ свои доверени хора в борда на директорите.Всичко което излизаше като печалба ВЛИЗАШЕ в джобовете на властимащите.Умишлено се пропусна момента за модернизация и това доведе до упадъка на завода. СЕГА ,когато в Кремиковци се работи със стари технологии ,неефективно и неекологично ТАЗИ ОТПАДЪЧНА ЯМА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ. НО ,НЕ ЗАщОТО СЕ КАЗВА КРЕМИКОВЦИ , А ЗАЩОТО БЕ ОРГАНИЗИРАНО И МЕТОДИЧНО ДОВЕДЕНА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.Който ял - ял ,остатъците се събират и в ***. А това довежда и до написването на тази статия.Ефектна с глупави сравнения ,лош стил и АБСОЛЮТНО АКТУАЛНА. Ако мога бих променил заглавието Кремиковци не е мутрата а ***.ТА на българската икономика.Който можа я използва и сега когато мине през няколко сутеньора ще бъде зарязана. А ТОВА МАЙ СЕ СЛУЧИ И НА ДРУГИТЕ НИ ПЕЧЕЛИВШИ ПРЕДПРИЯТИЯ.И НИТО ЕДНО НЕ ОЦЕЛЯ.

148

преди 15 години

и на мен ми изглежда доста дилетантска, аман от недоучили псевдожурналистчета

147

Почитател

преди 15 години

Супер добра статия - поздравления. За това смрадливо и отровно соц. творение само взрив и за скрап. Да ми ядът к.ра всичките *** *** които го толерират вече 10 години и не го спират въпреки всички закони, разпоредби и норми.

146

РАБОТНИК

преди 15 години

ДЗУ може и да е грешка на комунизма, може би мислите че и Кремиковци е такава. Ще кажа само че търсенето на метал през последните години се увеличи многократно и цената му расте с дни. Щe допълня че Кремиковци е най-големият производител на стомана на Балканите, а всъщност и броят на производителите тук не е особено голям. Така че определено има бъдеще. Трябва само да се махне крадливото проправителсвено управление и да дойдат компетентни и грамотни хора, които не мислят само как да напълнят собствените си гуши. В смисъл всеки гледа да ги понапълни, но не на всяка цена и като загърби елементарни изискваня на техниката на безопасност. Мисля че подходящ човек, който може да изведе Комбината от умишлено предизвиканата криза, в която се намира е г-н Лилиян Вачков. Освен това не разбирам защо престъпното турско-комунистическо правителство, покри слугата си Сашо Апашо. Крайно време е този злодей и ***, тази рана на българската политика, спорт и промишленост да бъде оперативно изрязана.

145

Vseki

преди 15 години

И аз съм работил в ДЗУ Ст.Загора. Още през 1989 беше ясно, че с това производство на техника изостанала с 20 г няма шанс да се върви напред. Спомни си колко излишна администрация имаше. Спомни си и великия Атанас Атанасов - много, ама много близък приятел на др. Тодор Живков. Спомни си, че с всяка партида устройства пращахме 10% части безплатно! Нека не навлизам в излишни подробности. ДЗУ е една от многото грешки на комунизма.

144

Vseki

преди 15 години

Абсолютно си прав. Казаха го и в."Труд" в прав текст. На писачите тук ще напомня една стара българска поговорка:"*** народ - слаба държава".

143

дуду

преди 15 години

Абе тука е пълно със слаботокови,разсъждаващи с мозъка на костите на краката. И тази дурогарка от стара газора.Ами те мила всичко разрушиха и разграбиха в услуга на чужди интереси. Сами без бой се предадохме.*** демократите,*** роотстъпническа.Никога не съм предполагал ,че ще съжелявам за бай .Тошовото време.Тук в този и други форуми всеки е срещу всеки ,забравайки ,че са българи. Позор. С..рете и мъжете . Тя нашата свършва вие младото поколение/жалко/ ще духа тапетите

142

преди 15 години

Браво, много добре го каза. Абсолютно споделям мнението ти. Тук се напълни с всякъкви разбирачи. Аз работя вече почти 10 години, видял съм и зная доста неща в комбината и около него и си умирам от смях, като чета повечето коментари тук. Е, има и готини все пак.

141

преди 15 години

Ето това е резултатът от т. нар. свобода на словото - дава право на разни недоразумения да изказват некомпетентното си мнение пред голяма аудитория. Не знам кое ми привлече вниманието повече - сравнението на Кремиковци с гараж или с гарсониера. Само ми е интересно защо си не седите на природа по родните си села, а дойдохте в София? Кремиковци е тук преди повечето пишещи във форумите, а и освен това е дал възможност на една част от тях да се пишат кореняк софиянци (веднага след като родителите им взеха софийското жителство и гарсониерите именно от Кремиковци). Останете си със здраве, Кремиковци ще го има поне докато данъците на кремиковските работници са колкото заплатките, върху които ви осигуряват кирливите фирмички, в които работите. А за взрив - ще ви се, но не знам дали ще може да разказвате как е (задължително трябва да сте поне от селата от към Витоша)...

140

преди 15 години

кои са ТЕ не разбрах само

139

prayer

преди 15 години

Те не знаят какво вършат ...

138

mamut kremikowski

преди 15 години

Тези така наречени синдикални лидери си мислят, че сме нещо като футболен клуб. Някой да вади пари от джоба за да плаща заплатите ни."Кремиковци" в този му вид е обречен-ужасно енергоемко производство,доставка на суровини от другия край на света,хиляди неработещи абонати за заплата и ред други неща за които е по добре да не се говори

137

преди 15 години

и името му ще се слави во веки веков, напук на злобарите