39

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 44 - Извинявай, но това ми прилиа пвоече на перчене и хавлене, как мамиш хората.

38

Анонимен

преди 1 година

И да срагате на 44 минусчета си казвам истината. Генерирах на България 4к БВП, но генерирах на САЩ милиарди източвайки фирми от ранга на ЕОН, Унипер, БМВ, Комерцбанк, Апотекербанк, Керхер, ФиниксФарма и т.н. За всеки генерирани 4000лв БВП от мен за България, генерирах по 1 милион изкуствени харчове на ЕС (на мен). Мениджмънта изкуствено поддържа екипи от по 30 човека за работа, която може да се свърши от 10. Идеята е ясна - надписване на часове. И реално работейки там крадях от себе си.

37

До 44

преди 1 година

Гледай сега, и аз работя за 3 клиента уж 120 часа седмично (чарджат ги всеки по 40, демек 120), а реално работя по 2-3-4 часа на ден 4 дни в седмицата. Това не променя факта, че се въртят сериозни пари, плащат се сериозни данъци, компанията е българска и данък печалба се плаща тук. Говорим за мултимилионни проекти. Така че- генерираме и още как. И то много пари. Вече джуниър хората работят по 60 часа седмично, докато се научат. Но и те носят сериозни пари на хазната.

36

Анонимен

преди 1 година

""БГ ИТ сектора", както го наричаш, генерира вече около 20% от БВП при 50к работещи там." - абе кинти носим, ама според мен не генерираме почти нищо и ние. На мен в последната ми работа в DXC при реални 16 работни часа на седмица ме караха да отчитам 42, за да таксувам европейските корпорации за услуги, които не сме извършвали. Реално американската ми корпорация източваше 30-40 корпорации и банки от ЕС. На нас ни плащаха добре, но за сметка на това източвахме милиарди евро от ЕС на година.

35

Анонимен

преди 1 година

До до 34 - Оф ... пак ли ти? Стига се прави и ти на интересен!

34

7783

преди 1 година

До 3-годишния Range Rover: поръчай да напишат нещо на облегалките за главата на предните седалки - като този на Anthony Joshua. На него му пише името - така де, всеки знае кой е AJ. На твоите седалки могат да напишат примерно "фукльо".

33

до 39

преди 1 година

Драги ми смехурко "БГ ИТ сектора", както го наричаш, генерира вече около 20% от БВП при 50к работещи там. Смятай си сам какво генерирате останалите 3.3 милиона работещи. ИТ секторът плаща пенсии и заплати на лекари и учители. А най-смешното е, че в ИТ сектора не мога и да се разболея, защото получавам 80% от някакви мизерни 3600лв.. А изляза ли болничен за 1 година с истинската ми заплата, фалира държавата. Така че- по-кротко ти.

32

Анонимен

преди 1 година

затва правят тая криза, който крал и си мисли, че е изиграл системата, ся ще го занулят и него, парите де ще ги харчиш като всичко е фалирало вече, само през екрана ще потребявате неща, метавселена брат

31

Анонимен

преди 1 година

37 и 38 - какво нещо е демокрацията. Живеят на под 10км разстояние един от друг, а се целят в абсолютно различни неща. Капитализма е уникална система, жалко, че има бездомници иначе можеше да е и перфектна. Поздрави и на двата типа мислене единия е на младшия учил буржоа, другия е на лежерния, леко мързелив, но доволен от липса на ангажименти хипар.

30

Анонимен

преди 1 година

бг айти сектора така и не разбра, че лежи на гърба на останалите реално (не дигитално) , бъдете по-кротки.

29

до 34

преди 1 година

В София всеки втори кадърен специалист вече е с над 10к заплата. Не си интересен. Поне около мен е така. А 12-13-15к не стигат за нов премиум автомобил. Под Премиум се разбира не цедка за 120к, ами GLE за 250. Поне на мен не ми стигат- карам Велар, но втора употреба на 3 години. Пари за нов нямам. За да си го позволя, би следвало да взимам над 30к месечно или да го взема през фирмата си на оперативен лизинг, ама такива български номерца не харевам. Не съм написал аз долния коментар, просто казва

28

Анонимен

преди 1 година

"Досега само мъртъв не са наемали на работа"... Всичко останало се наема на работа... Щом живее значи става... И пак няма хора... При тези заплати..." - правилно. Няма и да има. Научил съм се да спирам да работя като имам пари за 8 месеца. Защо да работя по цяла година за да ходя на почивка до Малдивите за 1 седмица, като мога да работя 4 месеца и да си почивам на вилата 1 година? ;)

27

Анонимен

преди 1 година

А пък аз си мислех, че за България се отнася... А то... Защото нашата голяма фирма няма хора... Те идват все едни... Както казва един колега "Досега само мъртъв не са наемали на работа"... Всичко останало се наема на работа... Щом живее значи става... И пак няма хора... При тези заплати... Та статията е за чужбина... Макар и там да търсят постоянно хора...

26

АХАХААХАХ, бе

преди 1 година

Тоя па РАБОТОДАТЕЛ. При съкращение на щат имам право да седя на борсата 2 години. По взаимно съгласие нямам. Голям хитрец ще излезе като ми съкрати щата, направо ше умра. Сигурно е работодател на умрели от глад шивачки, дето му търпят селските номерца, вместо да си бият шута всичките и да фалира за 1-2 месеца.

25

Анонимен

преди 1 година

"Просто, мразя разни хора да мародерстват на гърба на КТ, който е от ерата на зрелия социализъм, ама това е друга тема." - защо да е мизерстване на гърба на някой си? Имам 10+ години трудов стаж и на мен също ми взимат данъци всеки месец, а не ползвам нищо в замяна. Не съм ходил на доктор от 15 години, но всеки месец ми удържат за надписаните пломби на разни зъболекарки и екскурзиите до Перу на разни доктори, нали? Това, са си мои пари, удържани от мен, за да служат за мен.

24

Анонимен

преди 1 година

"Аз си принудих/помолих работодателя да ме съкрати от 4 палки и сега съм на 2к+ на борсата и няма да пипна нищичко 10 месеца." - всъщност те излъгах, понеже още не съм взел пари от там, ама сега се сетих, че има таван на добавките за ден и ми казаха ще е нещо от сорта на 80лв...?Всъщност май ще взимам около 1,7к ама ми е все тая. Със собствено жилище наистина няма да работя идните 10 месеца, а понеже съм спестовен и не харча мога да си позволя да не работя и повече от година-две.

23

Работодател

преди 1 година

Анонимен 24, пич, аз не съм от ИКТ сектора и не мога да плащам "4 палки", щото първо 50% от персонала се занимава с почти неквалифициран труд и второ, 4 палки за теб са 5,5 палки за мен. Сега има огромно търсене за такива хора. Още на другия ден могат да си намерят работа. Никой не съм спрял и на никой не съм взел хляба от устата. Просто, мразя разни хора да мародерстват на гърба на КТ, който е от ерата на зрелия социализъм, ама това е друга тема.

22

до 18

преди 1 година

Честно казано не знам каква е тази заплата 1300 бруто в София, като дори в бюрото по труда, където качват обяви доста нископлащащи фирми по младежка заетост парите са повече. 1300 бруто си е заплата за чистачка, която стои 10 часа в някой офис. Поне ние толкова плащаме на нашата. Даже и ваучери за храна 200лв. има към тези 1300.

21

Анонимен

преди 1 година

Аз съм скачал на "работодател", така че робовладелството не върви :)))) Не мога да толерирам комунисти, дето мама и тати са били в БКП и после да ми се наричат "бизнесмени" :))))

20

Анонимен

преди 1 година

"които отказват взаимно съгласие имам горчив хап - съкращение на щата" - само ти си мислиш, че е горчив хап. Работника не печели нищо от взаимното съгласие. Като ги съкратиш поне ще могат да изберат между това дали да си тярсят нова работа или да взимат 60% от заплатите си за последните Х месеца от борсата. Аз си принудих/помолих работодателя да ме съкрати от 4 палки и сега съм на 2к+ на борсата и няма да пипна нищичко 10 месеца.