121

Дядо от село

преди 1 година

Цял живот работя , изплащам жилище , пенсията ми е подигравателно ниска и сега да чета това ...! За ро ми те , безплатни жилища ,без един работен ден ! Деца мои , не работете, не плащайте данъци ,не купувайте жилища хора ! От Европа , ще ви купят ,без да плащате и без да работите ...!Срам и позор е всичко ...

120

ЯМБОЛИЯ

преди 1 година

Правилна констатация. В България ромите са обект на расова дискриминация и нищо не се прави,за да се преобразуват ромските махали в квартали,като на останалите граждани на страната. Така е и във всяка сфера на социалния живот. Много от ромите са по-зле от улични кучета. И това става в Европа на 21 век. За да се нормализира живота на тези хора,Европейския Съюз трябва да бъде много твърд с българските управници и санкции срещу България до като и ромите заживеят като бели хора.

119

Дядо Боби

преди 1 година

Путин ,натисни копчето че, ми писна вече!!!!!!

118

Читател

преди 1 година

Ами господа европейци осигурете хубави жилища на ромеите а пук ние от България ще ви изпратим достатъчни количества роми

117

Анонимен

преди 1 година

А на другите?

116

Дядо Боби

преди 1 година

Ами хайде да ги осиновим!!!!!!!!Търтеите на Европа трябва да живеят в лукс!!!!!! Евро Парламента да ги осиновим да вземе всичките в Брюксел!!!!!!

115

Анонимен

преди 1 година

Да си призовават каквото щът. Даже и пари да дават. Бат Бойко ще пусне едни обществени поръчки да им направят едни модерни фургони. Ще излапа паричките. И всички ще са доволни

114

ЕС! А вашите араби?

преди 1 година

Тия в ЕС за пореден път показват колко са незапознати. Да започнем с това, че при ромите все още има кастова социална система. Тези, които просят, ровят по кофите и т.н. са точно такива. Тях даже самите роми ги ненавиждат. Те са дъното на тяхното микро общество и не подлежат на никаква интеграция. Но - например това лято ми се наложи да ремонтирам покрив на вилата. Майсторът ром, а чиракът е синът му. Направиха го перфектно! Не ги мързи, работят честно. Защото така се създава име - с труд и пот!

113

един

преди 1 година

Катя, тотално сте се объркала - никой не е длъжен да осигурява основни жизнени потребности, че и жилище. Внякои свръхбогати държави може би, но тук, дето и пари за пенсии се чудят откъде, това е невъзмжно.осведомете се, че когато тези страни са били на нивото на нашето развитие, нищо не са осигурявали, дори е било по-лошо отколкото тук, защото ние сме в ЕС. Не говорете ей така и не насъсквайте роми срещу нас, защото и без това омразата е доста голяма и от двете страни.

112

Браво ма, Катюшо!

преди 1 година

До Катя 121 Съседите ми са пестили цял живот, за да изучат двете си деца и да им дадат добър старт в живота. Каквито пари са им останали, вложили са ги в едно допълнително жилище и сега дават тази гарсониерка под наем, за да свързват двата края. Пенсиите им са смешни, макар че и той, и тя са с пълен трудов стаж и са се осигурявали. Ти обаче предлагаш да ги лишим от този допълнителен доход, за да настаним някои готованци, които цял живот щракат с пръсти и папат социал. Браво, много си умна!

111

Предлагам

преди 1 година

На ВСИЧКИ млади хора,със средно и по високо образование,работещи и осигурени, държавата да въведе облекчена схема за закупуване на жилище,като поеме 50% от цената му и без право на продаване и даване под наем 15 години.Щом е учил, работи и плаща данъци,няма значение от какъв произход е.

110

Да питам

преди 1 година

На рома жилище,а на българина дето цял живот се труди и издържа с данъци същия този ром,какво?От трите най дългото ли?Ааа,това не е ли дискриминация на останалото население по етнически признак?

109

Защо не осигурят

преди 1 година

общински жилища с нормиран наем за млади хора със средно и висше образование, за да се раждат повече деца на градивните граждани - онези, които работят, осигуряват се и пълнят хазната? Докога да даваме наготово на онези, които вегетират само за да се размножават и не знаят що е това плащане на данъци и спазване на закони (например, поне до 16 г. да ходят на училище и да се чифтосват едва след като вече работят и могат да издържат себе си и децата, които биха направили)?

108

Папата

преди 1 година

Не може ли да им ги пратим .

107

Почиващ

преди 1 година

Ромите ВИНАГИ казват ,че са българи. Така ,че си ги търсете при вас в европа

106

анонимен

преди 1 година

Другите страни имат малко роми, за разлика от нас. Лесно е да се принуди този или онзи, ами тук какво ще правим. Ще изгонят де що читаво има тук. То тук и млади няма вече да работят, отвън пари не пращат, жилища да сме им осигурявали. По-скоро ми звучи като подигравка.

105

Да се отделят

преди 1 година

Да се помага на роми със завършено средно образование, без криминално досие и социално и здравно осигурени. Така - може, инак да ги храним, па после да ни крадат родителите по селата и децата ни поне рейсове - не мерси. Те не желаят да се интегрират, искат да си клатят краката и да им се дават пари, щот не са чували за дурекс

104

Пепи

преди 1 година

Аз съм ром. Трябва ми 3стаен в Лозенец или Иван Вазов, резервен вариант Стрелбище или Гоце Делчев. Тухла, ново строителство. Ако може и гараж или поне клетка. Ако ми дадат пари мога и сам да си намеря, за да не затруднявам логистиката.

103

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 153 - А аз като Ви разправям от години , че ще дойде време да бягаме към Евразия , не ми вярвате !

102

един

преди 1 година

До Катя - доста неприятно ще се изненадате, ако прочетете как някои страни са постъпвали с тях. И то съвсем не само в Швеция. И аз имам въпрос към вас - като ние сме толкова лоши, защо имаме най-много на глава от населението, може би след Румъния, я ми отговорете? А другите, дето ги уважават и интегрират примерно, защо имат толкова малко роми?