14

Анонимен

преди 1 година

Айде да престанете да плашите хората с измишльотината за смъртоносната радиация. Навремето ни набиваха в главите глупости. След атомната бомба нищо живо не вирее хиляда години бла, бла. Нагасаки и Хирошима вижте. В Чернобил вижте. Животът си тече и за растения, животни и хора без никакви потвърждения на това дето сме ,,учили,,.А щом лъжат за нещо толкова очевадно, значи е точно обратното.

13

Прайд

преди 1 година

А за боледуващите в Сърбия от краварските уранови бомби никой нищо вече не споменава ?! Има в няколко села стотици починали от радиациата докарана от натовските демократи !

12

Анонимен

преди 1 година

Цезий 137 има период на полуразпад 30,15 до 30,2 години, само че от аварията в Чернобил минаха 36 години. За тези които не могат да смятат, пояснявам - аварията беше през 1986г, сега сме 2022. Следователно въпросния цезий все пак се е разпаднал. Реално най-опасен е плутония, само дето този в Бавария вероятно не е точно от Чернобил. Разбира се статията е политкоректна, можем да плюем само Русия.

11

Анонимен

преди 1 година

Освен звучно да се изсмея на тази глупост,друго не може да направи човек..и между другото държи ли някой сметка на тези журналисти за писането на такива глупости...

10

Анонимен

преди 1 година

Да не стане да започнат да никнат ядрени гъби, че тогава Чернобил ще ни се види като детска шега.

9

мда

преди 1 година

Никакви радиоактивни гъби няма в Бавария. Поредното всяване на страх.

8

Анонимен

преди 1 година

Обаче не казват нищо за норвежката сьомга с район на улов FAO 61 (Фукушима). Аз винаги държа една такава в хладилника, за да свети, защото му изгоря лампичката, а е със специален цокъл.

7

Анонимен

преди 1 година

Радиоактивните стронций, цезий и плутоний имат много дълъг период на полуразпад. Цезий 137 има период на полуразпад 30,15 до 30,2 години, Плутоний 238 - 88 години, Плутоний 240 - 6537 години, Стронций над 28 години. Основният замърсител, който фактически определя радиоекологичната обстановка за години и десетилетия на засегнатите територии, е цезий-137. Хората навремето не знаеха за Аварията. Научихме седмици по-късно. На 1 май 1986г. на манифестацията заваля ръждив дъжд. Властите пазеха тайна.

6

ИСТОРИЯ

преди 1 година

Точно в този район е най-голямата АЕЦ в Германия . През 1977 се е случила най-голямата авария - изтекла е много радиоактивна вода .Това удобно се спестява в новината .

5

Пияния помак

преди 1 година

Едно време в Родопите беше най-силна радиацията от Чернобил. Сега през ден бера по 10кг. манатарка и всичко продавам на кръчмите по 15лв. килото. Софиянските туристи много ядат радиоактивна гъба. Аз ям само тешешка мръвка, овче мляко и си пия ракията.

4

Анонимен

преди 1 година

И без това никой не ги бере - много бързо бягат.

3

Баба Пена от моста

преди 1 година

До АнонименИстината е ,че Европа е много по-замърсена от радиацията на бомбардировките с обеднен уран в Сърбия, там хората си *** масово от рак и не се говори за това!

2

Теодоро

преди 1 година

ПОРЕДНАТА ОПАШАТА ЛЪЖА

1

Анонимен

преди 1 година

това откъде го изкопаха след 50 г чернобил