52

до 56

преди 1 година

ИТ балона го чакам да се спука вече 20 години, през които само пасивният ми доход е шестцифрен годишно. С инвестиции и авоари имам да изхраня деца за 4 живота. И си чакам да се спука де. Спука ли се, ще си почивам и ще обикалям света. Ама бачкаторите ще се спукат, по-скоро, че техният труд е заменим от машина- няма да има нужда от шофьори, склададжии, берачи на малини, сервитьори. Всичко ще се замени от машини.

51

Анонимен

преди 1 година

Ай ти нищо не правят половината са разработчици на джава игри само около 10% са истински програмисти които наистина могат нещо

50

до 53

преди 1 година

Точно това щях да предложа. Бизнес аналистите в ИТ сектора не взимат много (5к е доста ниска заплата за сектора), но доста повече от всякакви държавни служители.

49

Анонимен

преди 1 година

Сега като се спука ИТ балона ще се преквалифицират масово. Не може всички да "работят" в социалните мрежи. Трябва и някой да произвежда реалните стоки.

48

Анонимен

преди 1 година

Да си наемат германци, като няма.

47

Анонимен

преди 1 година

Гледам пак спорове за ИТ сектора. ИТ хората движат света. Самолети, автомобили, машини, болници, банки. Продължаваме с автоматизирано земеделие, строителство. Всичко е дигитално. Всичко. Не създавали икономика?! Това може да го каже само някой всезнайко панелен шкембак шофьор. Любими са ми аутсайдерите, които не могат нищо и пеят как без тях ИТ-тата са гола вода. Да, ама не.

46

До 39

преди 1 година

Сменете сектора. Аз завърших финанси в УНСС. Работил съм като финансов анализатор, а сега съм бизнес анализатор в IT сектора за 5000 лева чисто.

45

Аха

преди 1 година

Да дадат по 5к на каплак, да видиш как веднага ще се намерят хора...

44

Нет Рубля, Нет Газь

преди 1 година

Профила на Бананова Република от 4тия Свят!

43

Гост

преди 1 година

мои познати хванаха чужбина,там работата е тежка,като тази тук но поне им плащат в Холандия вземат след приспадане на квартира по 3500 евро чисти тук работеха за по 800 лв и се подиграваха с тях

42

До 40

преди 1 година

Всъщност сте много прав/права. Аз съм в IT сектора и мога да потвърдя, че голяма част от този бизнес не е от особена важност. Т.е. може да се мине и без него, "светът няма да спре да се върти". Доста колеги работят по проекти и продукти, които реално не са необходими... Или поне са доста далеч от "първа необходимост". Но пък имат добър маркетинг и се имат за много "модерни". Въпросът е, че хората, които могат да вършат тази работа не са много. Затова взимат 4-5-6-8-10-15 хиляди лева месечно.

41

Анонимен

преди 1 година

Икономиката навремето беше много престижна специалност и доходоносна, защото ти даваше право да работиш в цялата държавна администрация като финансист, икономист, счетоводител и т.н, но се обезцени в последствие

40

до 39

преди 1 година

А кой те караше да завършваш икономика?! Да не питам... Стани финансов консултант. Любимо ми е тройкаджии от УНСС да ми предлагат финансовите си услуги и да ги запитвам защо, аджеба, като толкова разбират от финанси годишно печелят колкото аз за 2 седмици. Забавни сте икономистите. Всеки втори- икономист. Иначе- да, в ДА заплатите са смешни и сриват средната за страната. При средна за София 2300, ако махнем сив сектор и ДА става 6000.

39

Анонимен

преди 1 година

В БГ , за да имаш много пари трябва да си схемаджия

38

ИСТИНАТА

преди 1 година

Демек търсят се бачкатори с нисък ценз, та да не баучат за заплати :))) След още 5 годиники някъде, така наречените бг бизнесмени ще трябва да вкарват така бленуваните кадри от някъде....ама освен от някое племе от Африка не знам откъде другаде....хората по Индия и Пакистан отдавна минаха тия надници дето дават в момента при нас. Даже вече срешам Индийски фирми търсят да наемат бг кадри....понеже вече идвало по-евтино хахахаха...докъде стигнахме...до под кривата круша у гората телилейска

37

До НАП

преди 1 година

Че ти като си в НАП как тъй не си се научил да крадеш?Не ставаш за тая работа!

36

Анонимен

преди 1 година

Повечето фирми се преориентират от латинска америка, Африка и югоизточна Азия към локации с по-нископлатена работна ръка като България. Най-вече шивашката индустрия и някои по-трудоемки отрасли в производството на машинни части.

35

Анонимен

преди 1 година

За готвачи винаги ще има работа, защото без храна не може човек да живее.

34

До:32

преди 1 година

Програмисти - да, но те не създават икономика, не произвеждат онова, от което имат необходимост мнозинството!

33

НАП

преди 1 година

Завърших икономика, след конкурс започнах работа в НАП като инспектор по приходите. Получавам смешните 1200 лв.