68

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 78 "и торят с квото има" Я си дай източника на инфромацията.

67

Реален случай

преди 1 година

До Анонимен 74 "Естествено, че му е по-изгодно да я продаде, кво говориш!" Не, не му е. По-изгодно му е да си прибере субсидийката и да остави продукцията да изгние на полето без да похарчи един лев, за да я прибира, логистика и съхранение. Тоя филм го гледам постоянно и това е една от причините, поради която има по-малко български плодове и зеленчуци на пазара. Същото стана и с черешите тая година. Благотворителните инициативи са похвално нещо ... ако някой друг плаща масрафа.

66

Анонимен

преди 1 година

Като чета коментарите и злобата срещу производителите и величаенето на Е.С. оставам с впечатлението, че повечето покетители в този форум нямат много общо с тракийците, а са в голямата си частност близки до монголите. Ако на българите се дават равни пари като онези дуто се дават на гърците нашето момче от Любимец може да ги подарява, а гърците само да му дишат във врата.

65

Анонимен

преди 1 година

До Реален случай Естествено, че му е по-изгодно да я продаде, кво говориш! А и не го знам тоя едър ли е, дребен ли е. Знам обаче за благотворителна инициатива на "Гората бг", които са решили да закупят 30 000 кг. дини по 25ст. на килограм от производител, който не може да си продаде продукцията и да ги подарят на нуждаещи се. Ти с твоето мрънкане нещо по-добро можеш ли да предложиш?

64

Пазарна икономика

преди 1 година

Значи, гърците усвоиха евро парите за земеделие, сега произвеждат стока с по-ниска номинална стойност Нашите аграри си купиха Бугатита, вместо селскостопанска техника, сега реват на умрело. Колко пара се открадна впт предпресъидинителните фондове няма да говорим. Дават му пари за комбайн, той си купува Бугати, сега с него да оре...

63

Анонимен

преди 1 година

1000 лева разход на декар е лъжа!Го голяма.Най-много 50 лева са разходите.

62

Реален случай

преди 1 година

До Анонимен 67 "И кво сега, заради няколко дето крадат, искаш да мразим всички производители ли? Има и малки, които не крадат и наистина се опитват да направят нещо." Не съм казвал, че няма, или че трябва да ги мразим. Само казвам, че като видите едър земеделец да плаче за изкупни цени, да си знаете, че ви залъгва. В земеделието в Бъглария има хора, които буквално изкарват пари като ... не правят нищо. Затова на тоя другар му е по-изгодно да остави реколтата на полето.

61

Реален случай

преди 1 година

... обработваемата земя в страната. Останалите 40% са резултат от държавното земеделие. Смятайте за каква разлика в ефективността (или в случая каква фрапираща неефективност на държавното земеделие) имаше.

60

Реален случай

преди 1 година

До Анонимен 64 "Модерно земеделие в РБ не е по силите на частниците" Няма НИТО ЕДНА държава в света, където държавното земеделие да е дало по-добри резултати от частното. В най-лошия случай дръжавата помага в случай на систематични рискове на частни земеделци, но това няма общо с ефективността. Чисто любопитен факт: по времето на "великия" Комунизъм в България 60% от общата земеделска продукция произведена в страната е идвала от частните стопанства, които са представлявали около 10% от ...

59

ED

преди 1 година

Субсидиите са комунистическа приумица и нямат нищо общо с пазарната икономика.

58

Анонимен

преди 1 година

Когато има субсидии е така. Реален пазар няма. Гърците могат да ги продават и на - 10 стотинки защотот печалбата им идва от субсидиите. Трябва да се забранят субсидиите в целия европейски съюз, защото те са противо капиталистически. Субсидиите са шуробаджинащина и водят до корупция ! Нека реалния пазар да определя цената, като борсите иначе винаги ще има държава, която ще се ореди с по добри субсидии и ще подбива другите!

57

Анонимен

преди 1 година

До Реален случай Е хубаво де, някой бил с майбах. И кво сега, заради няколко дето крадат, искаш да мразим всички производители ли? Има и малки, които не крадат и наистина се опитват да направят нещо. Като обобщаваш така кво постигаш в крайна сметка? Освен да изчезнат малките, а крадливите да продължат да си крадат? Каква е твоята цел наистина?

56

Анти Тяло

преди 1 година

Така стана и с розобера, сега дините после чушките и накрая всички есенници. И ще продължи така, диокато издържаме бежанци и цели гета социали...които само лежат по цял ден!!!

55

Анонимен

преди 1 година

Трябва да се наложат високи такси на вносителите и нещата ще си дойдат на мястото.

54

Реален случай

преди 1 година

До Анонимен 65 Толкова не си наясно, че чак ми е жал ...

53

Реален случай

преди 1 година

До до Реален случай Или друг реален случай: отпускат му на едрия земеделец пари по европейска програма за да си купи селскостопанска техника: дават му пари за нова: той отива и купува трета ръка от производители в Западна Европа, а разликата директно "у Жоба". Това съще е реален случай или по-точно, реалнИ случаИ. И така. А за баламите и шаранчетата остава да се пенявят по форумите колко несправедлив е живота към тия и как "ехееее, едно време колко хубаво беше" :))))

52

Анонимен

преди 1 година

Още ли не сте схванали, че съсипването на земеделието е част от плана да ни затрият? Като отнемеш възможността на един народ сам да произвежда храната си, го правиш зависим и можеш да си правиш каквото си искаш с него. Превръщаш хората в слуги. И то евтини слуги. Честито на повярвалите в светлото европейско бъдеще...

51

Анонимен

преди 1 година

Имам кайсии, праскови, череши, сливи, смокини, грозде, круши, ябълки, орехи, мушмули, малини но не мога да продавам, защото съм "дребен производител". Никой не ми дава субсидия и затова, не ми пука за олигарсите!

50

Анонимен

преди 1 година

Който не работи, няма да яде! Който не може да гледа дини да ходи да работи! Аз не се правя на неврохирург а си работя като нормален висшист!

49

до 51

преди 1 година

Изкарвам достатъчно, за да си купувам каквато диня искам, от където искам. Тебе те мързи да работиш и за това ще гледаш как 'парите изтичат в чужбина'.