92

Българин

преди 1 година

По-добре да студувам и да гладувам и да мириша на пот без топла вода, отколкото да давам пари на кървавият диктатор Путин който на нападна невинната Украйна без никава причина да избива украински дечица и да изнасилва украински жени.

91

Анонимен

преди 1 година

Двеста милиарда - не са проблем ! Боци лично може да ги плати с едно от шкафчетата !

90

Някой

преди 1 година

До химика 2/2, понеже ЕУ е пропито от корупция, Русия се възползва от това. Не лъжете, че в Европа няма газ или нещо такова, просто винаги когато някой заговореше за това, се казваше, че няма смисъл да се търси, защото от Русия е по-евтино или се плащаше за яки протести. Все пак Русия трябва да пази пазар. Е, видяхте ли сега колко е евтино? Отлагането на проблема не е решението му. Но ето, дойде момента да се започне работа. Тъпо, но е така. Ще страдаме ние, зелките в ЕП не ги боли. Путин също.

89

Шариков, П. П.

преди 1 година

Другари, просто се чудя -- плащат ли ви или си я обичате Россията безплатно? Знаете ли, че: България ползва 2,8 -- 3,2 млрд. куб. м газ? А най-голям потребител е софийската топлофикация? Няма да уплашите никого с путинската пропаганда; как не се запитахте: и какво правят в Россията с тези приходи от износа на нефт и газ? Ами, водят войни. Рушат и убиват. Вкл. и собствения си народ. Онези в пустинята направиха рай, а в Россията -- пустош. Чудя се, кого и какво поддържате вие?

88

Орбан е прав

преди 1 година

Прострелването не е в крака, в главата е.

87

Анонимен

преди 1 година

Цялото развитие на човечеството е развитие на енергетиката, енергиите винаги са давали тласъка на новите технологии. От огъня с дървата, до въглищата, нефта, ядрените енергии. Без енергетика няма технологии, няма развитие. ЕС е обречен. Слънчеви панели и вятърни мелници - пародия!

86

Bolth Thrower

преди 1 година

Сега разбрахте ли кой си направи харакири ??? Докато Европа е слуга на САЩ, така ще бъде. Само дето рецесията в Америка е почти сигурна, а там тези, които имам имот без да дължат пари на банките са около 5 %. Разберете, и да харесвате, и да мразите Русия, без нейните природни богатства не можеме (говоря за Европа). Няма да се учудя, ако Германия пак да е виновна за WW3, като метне атомни бомби към САЩ (ирония е, но има и такъв вариант). Свиквайте, опряха Русия до стената, и тя показа .......

85

Някой

преди 1 година

До химика, точно защото информацията е достъпна, лесно може да се провери, което лесно доказва, че изказването ти беше тотална глупост. А за самата истина, не, на мен не ми е неудобна, даже напротив. От години говоря, че има причина Русия да иска да държи изкъсо Европа с доставките си на енергия - Русия има САМО това като основен коз. Дълги години в Европа се водеше насочена политика да не се търсят ресурси в нея, ами да се взимат на готово. На лист,звучи яко,но реално ето какво стана. 1/2

84

Анонимен

преди 1 година

В ЕС от 20 години никой не е инвестирал в ядрени или други енергийни проекти освен зелените вятърни мелници и соларни панели. ЕС похарчи трилиони енергии за зелени измислици, и тези които инвестират в зелени енергии предпочитат да си хвърлят парите да се загубят, защото знаят, че ЕС ще ги компенсира, вместо да развиват енергийни проекти. На ЕС ще са му нужни поне 50 години за да развие енергетика ако се откаже от руска газ.

83

Анонимен

преди 1 година

На Русия ще и трябват няколко години да изгради инфраструктура и да пренасочи газта си към Азия. А ЕС никога няма да намери газ, защото газ просто няма кой друг да им достави. Зеленат сделка се провали, и ЕС е обречен без енергии, икономиката бавно ще спира, а може и рязко да рухне - никой не знае какво ще стане, никой не е правил прогнози и модели. До сега ЕС благоденстваше от евтините енергии от Русия, но свърши, и никой си няма идея как ще се развият нещата без енергия.

82

химика

преди 1 година

Износа на нефт формира около 10% от БВП на Русия (близо пет пъти повече от износа на газ). Но нефта се превозва основно с кораби и.....клиент е целия свят, вкл. САЩ ;). Никой не може да бутне Русия в енергийните източници! Обогатения уран 235 (горивото за АЕЦ) се произвежда на 3/4 в Русия, независимо от произхода на суровината. Просто руснаците имат най-голям капацитет за обогатяване. Зная, че на много не се харесват коментарите ми, но информацията е достъпна за проверка.

81

Анонимен

преди 1 година

ЕС тотално са го закъсали за енергия, обикалят като кyчка визитарка по целия свят да молят и да просят някой да им продаде газ, и при това положение някой ще им продава евтино, нали. САЩ могат да доставят около 10 милиарда кубаметра, Азебайджан около 8 милиарда и с тях щели да заменят 200 милиарда куб метра които сега доставя Русия.

80

Някой

преди 1 година

До химика, моля да влезеш и да провериш колко точно % от БВП е износа на енергия за Русия и пак да пишеш. Какви 2% ви гонят? Какви са тези невероятни изказвания??? Нищо чудно, че сме на това дередже. Сигурно зелките в ЕП са като теб.

79

Анонимен

преди 1 година

Тия санкции заедно със зелената сделка имат 1 цел и тя е деиндустриализацията на Европа. Толкова ли не го проумявате

78

Анонимен

преди 1 година

Отказ - добре, ама с какво ще го занебят? Със зелени енергии - вятърни мелници и соларки - смях! С водород - още по-голям смях. За производство на водорот трябва изобилие от енергия и вода, а ЕС няма нито едното, нито другото. Смeшници, за водород пак трябва в Русия да ходят.

77

Боб

преди 1 година

*** то още нищо не и станало, още ЕС купува гоз в рубли и нефт. Санкциите настъпват чак есента, когато всички освен Унгария ще спрът да купуват руски нефт.

76

химика

преди 1 година

Износа на газ формира около 2% от БВП на Русия (НЕ САМО КЪМ ЕС, А ОБЩО!!). Дали ги боли руснаците ако спрат газа към ЕС?! Не искам отговор, само си помислете. А тук парното и тока ще са от време на време през зимата. Гърците вече на правителствено ниво, при кризисно заседание миналият петък, решиха да ограничат износа към България, за да задоволят собствените си нужди - нещо, което не намери място в местните новини, журналистически коментари, или политически изявления. Защо ли?

75

Боб

преди 1 година

Тя руската енергия пак ще я купуваме, но през трета страна и на 35% по-скъпа цена..

74

Анонимен

преди 1 година

Всички довели Европа до колапс да се осъдят. До кога за кокошка няма прошка само?! Заедно и с нашите, които се направиха на по- велики борци от правителствата на развитите Германия, Франция Италия!

73

Анонимен

преди 1 година

До Зозо 75 Който има газ , ще намери начин да го транспортира .Който иска газ , ще намери начин да си го достави .Разковничето е, д а има откъде да се купи . Русия и Китай нямат проблем в това отношение . Единият продава , другият купува