122

Инженер

преди 2 години

И сега същите "бизнесмени", които казваха "кат не щеш, ще наемем друг", реват. Защото вече този "друг" го няма. Вече няма кой да работи без пари и трябва да се плаща. Дори и тогава пак няма кой. Защото хора и специалисти не се изграждат за един ден. Това отнема години, та даже и десетилетия. И сега, грешките от миналото излизат наяве, но... късно е либе за китка.

121

Инженер

преди 2 години

След като бизнесите в БГ бяха раздадени на мутри, дълги години кретаха, а някои направо си фалираха. Заплатите бяха мизерни, при липса на елементарни условия и уважение към работниците. Квалифицираните кадри избягаха в нормални държави. Закриха масово техникумите и СПТУ-тата и нови кадри няма. Образованието престана да бъде ценност в очите на младите. И защо не - докато тези със завършен 4-ти клас пръскаха пачки у БИАД, учители и професори ровеха по кофите за хляб.

120

Работодател

преди 2 години

До Анонимен "Работодател наема стока на своя цена а не на цената която иска работника." - Ами не се наемай тогава, защо се наемаш за цена която не искаш? Заминавай някъде другаде на някой друг пазар на труда където ти ще определяш на каква цена да те наемат. Кой те принуждава да се наемаш?

119

Анонимен

преди 2 години

Даже не става въпрос и толкова за парите, колкото за отношението. В чужбина се отнасят с теб като с партньор. Примерно в компанията, където работя аз отивам в офиса, когато реша, нямам работно време, просто трябва да си свърша конкретната работа. Никога не са ми правили проблеми с отпуските, докато в БГ три години не можах да си взема дори един почивен ден. Е, как да стане? Българският шеф е по-скоро надзирател, отколкото в помощ на персонала си.

118

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 126, ХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХ като е пълен пазара с безработни що врещите, бе? Хайде наемайте ги :) Гледаме ви и ви се смеем :)

117

Работник

преди 2 години

Със сигурност идва краят на тези работодатели и тогава от некъде ще ни дойдат некакви други работодатели които ще ни дават големи заплати да живеем като материално богати хора и да се разхождаме със щастливи лица в мола да си купуваме материални придобивки, да си изпълняваме желанията и да си доставяме удоволствия в живота.

116

Анонимен

преди 2 години

До Работодател Работодател наема стока на своя цена а не на цената която иска работника. Няма никакъв пазар и а и пазара е пълен с безработни.

115

Хахахахахахахахахаха

преди 2 години

До Чорбаджия, еми това правим де! Нали виждаш как такива като теб пищят и врещят! Пътници сте :) Ще ви изчистим по един или друг начин! Хайде сипвай ракията, вземай салатат и плесни един на жена ти, че да си знае и тя мястото :)

114

факт

преди 2 години

Докато чакаме чужди инвестиции, а наш'те" бизнесмени" ще си харчат парите за глезотии и няма да инвестират ни в иновации, ни в обучение на нужните им кадри НИЩО няма да се промени в България!

113

Чорбаджия

преди 2 години

До Анонимен - никой не те кара да работиш за ниска заплата. Ако смяташ, че заплатата ти е ниска и си ощетен, взимай си шапката и се махай, никой не те принуждава, заминавай някъде където ще ти плащат колкото заслужаваш.

112

Анонимен

преди 2 години

До Ох, кеф! И африкани и афгани лекари не искат в бг, защото в Ес и САЩ ще вземат 10-15 пъти повече пара.

111

Анонимен

преди 2 години

До Работодател, глупости! Такива като теб ще бъдете премахнати по естествен път от бизнеса. Със сигурност усещате края. Тези като мен, които оценяват служителите си са тези, които ще развиват бизнеса на работодателите си! Ти си пътник!

110

Анонимен

преди 2 години

Нали имаме 200 хиляди навлеци укри,какво сте заревали,предполагам от тях над стотина хиляди могат да вършат нещо а не само да се оплакват и да капризничат!

109

Анонимен

преди 2 години

Бизнесът като увеличи заплатите няма да изпитва никакъв достига на работна ръка,но за съжаление те се държат като средновековни чорбаджий...

108

Ох, кеф!

преди 2 години

Свършиха вече безплатните БГ-робове! Квото беше - беше! От сега нататък лакомите скръндзи повече известни като БГ-богаташи и чорбаджии-изедници ги чакат фалити, и хайде на тръстиката! Прогониха милиони българи със своята лакомия! Масово заплати от по 600-700лв, а цени като в Ню Йорк, Лондон, Париж и Женева. Е не може с трици м,аймуни да ловиш! Всяко нещо си има начало и край - включително лакомията и п'ростотията!

107

Работодател

преди 2 години

До Анонимен - работодателят наема стока като теб от пазара на труда с цел въвеждането и в експлатация за реализация на бизнес проект от който да извлече печалба. Работодателят е просто един обикновен наемател на стока от пазара на труда.

106

Анонимен

преди 2 години

Дебеловратите работодатели търсели кадри. Ами да търсят като са некадърни и правят така, че да нямат кадри. Като нямат кадри да си купят от пазара краставици и домати и те да им работят.

105

Анонимен

преди 2 години

До Работодател, я пак: "наема такава стока каквато има и на цената която определя пазара." За това бизнесът ви е изтърбушен! Не наемаш каквото иам на пазара :) Наемаш заради умения(опитни служители) и способност да учи(неопитни служители). Вторите ги обучаваш за да стигнат първите! Ама как да го знаеш като си свикнал все на дотации от държавата? Няма как да го знаете! За това трябва да спрат всички помощи да еволюцията ще си свърши работата. Аз имам добра заплата. За това и не се познаваме!

104

Работодател

преди 2 години

До Пхах "Човекът проблем няма, защото е образован и работа ще си намери навсякъде в чужбина." - Много се радвам да човека, да заминава за чужбина, прав му път и много щастие в чужбина, там го чакат.

103

Реджо

преди 2 години

Урките вече са строени.От утре почват работа на плажа.На кой му пука,бизнеса дали върви,раята ,пенсионерите и Кирчо и Кокорчи,K&K,отиват за корабн,айде ,че е време е за твърда пшеница Зеления поръчва!