54

преди 16 години

ЛЕ - ЛЕ - ТИЯ НЯМАТ ЛИ КОМПЮТРИ БЕ????????? 2008г. С ПИШЕЩИ МАШИНИ !?!?!?!? ЛЕ ЛЕ МАЛЕ

53

преди 16 години

точно така "да се премахнат кубинките" и да им се върнат чак когато започнат да си вършат работата,до тогава да ходят боси!!!!!!!

52

преди 16 години

Не умаловажавам труда на никой, който си вади хляба с честен труд. Влизайки в системата, бях напълно на ясно какво ще ми се случва и че всичко ще е истинско. Но по напрежение, едва ли тази професия може да се сравнява с останалите. Относно колегите от провинцията, само съм чувал, че наистина "морни вода не пият", но немога да го твърдя от първа ръка.

51

Никакъв

преди 16 години

Виж сега не претендирам ни най-малко за компетентност нито искам да се заяждам с теб и то за такива наистина серьозни неща !!!*** малко драматично описа нещата а ние (особенно извън столицата)знаем,че нещата не са точно такива !!!Ясно гордееш се с професията си така и трябва и то не само ти ами всекии !! Самоче би трябвало да си влязъл в системата с ясната мисъл ,че такива неща ще ти се случват нали ?Ако не е така спокойно можеш да си избереш друга професия !!!Само не съм съгласен да се омаловажават другите професии за сметка на МВР !! Аиде нищо лично !!!Респект към всяка професия !!

50

преди 16 години

Благодаря! Няма професия която не заслужава уважение. А за това което разказваш, пак ще повторя - хората са много различни и няма начин да живеем в идеалния свят. Но ти, като бивш учител сигурно имаш достатъчно наблюдение върху тези разлики.

49

Бивш учител

преди 16 години

Стискам ти ръката ,приятелю!!!Но аз прецених, че това, което съм дал на държавата е достатъчно.Между другото, обучил съм в професионалното училище в града ми половината служители на пътна полиция и още толкова на ДАИ, като ученици.При мен са се учили да кормуват, при мен са помирисали за пръв път бензин, при мен са видяли за пръв път двигателя отвътре.Но аз пък съм видял на живо след това поговорката"Пази боже , сляпо да прогледа!"А не издържах и финансово на напъна....Прочети 42.Лека служба ти желая!

48

преди 16 години

Извинявай, пропуснах да отбележа, че всичко това за което пиша ми се е случило не в Холивуд, а в БГ

47

преди 16 години

Приятелю, имам въпросче. Колко пъти /освен като пазите посолствата и ви разкарват по постовете/ са ви изкарвали на вън? И на теб лично случвало ли ти се е да видиш агитката на ЦСКА например след мач Левси-ЦСКА. И още, дали си влизал в районно което е представлява сграда на три етажа а вътре има 120 задържани, пияни и друсани фена? И ако не ти се е случвало, ще те замоля да не си толкова "компетентен". А, и още нещо да ли ти се е случвало да видиш дуло на пистолет навряно в лицето ти? Защото на мен всичко това ми се е случило.

46

Никакъв

преди 16 години

Ето за това вече съм напълно съгласен аз нямам нищо против професията напротив искам да стане престижна и уважавана както на запад !!! За съжаление трябва голямо чистене на плевел в тая насока защото грозните примериса много и се набиват на очи !!А нали се сещаш,че колкото и добри неща да има и само няколко гадни се помнят гадните !!!

45

преди 16 години

Всичко за което говоря е минало през мен и поръдлажвам да вървя по този път. Не се срамувам от професията си въпреки, че както сред служителите така и сред учителите има "черни овци", които да слагат петна на професията. Хората обаче са различни и няма как това да не се случва.

44

Никакъв

преди 16 години

Абе ти за коя държава говориш ? Така като те гледам описваш някойекшън филм и то "Холивудски" Кви преследвания кви бунтове ти не говориш за БГ МВР явно !!!Квде ги видя тия екшън сцени дето ги описваш ?Във някой от филмите по "Дискавъри" за Щатските ченгета ли ?Аз съм служил в системата в "Жандармерията"итакива батални сцени каквито описваш не съм виждал !!!Сега като ги гледам органите как са се "запретнали"да обикалят от кафе на кафе да мине смяната,че то скука голяма иначе !!!За пътна полиция няма да говорим там найстина се "работи"яко "в ползу рода"То как се правят къщи на 3 етажа и се потдържа БМВ за 100 000 евро с полицейска заплата не е лесно !!!Аз това съм го виждал а ти? А това ти дето го говориш никой не го е виждал колкото и да ни се иска !!!И да не може да се сравнява учител с полицай несравними са и то в полза на учителя !!(Всичко това важи само и единствено за БГ)

43

Бивш учител

преди 16 години

Ако си полицай, приятелю, бих искал да те познавам лично!Не за друго, бих искал да ти стисна просто ръката!!!Дано да си полицай ,и дано да има и други такива грамотни хора в полицията!

42

Бивш учител

преди 16 години

Извинявам се, господин редактор, грешката с Й е механична.А се гордея с това ,че съм бил учител!Бивш съм, защото след 15 години стаж в системата, получавах чисто 220 лева , когато напуснах.С образование, с което веднага можех да стана офицер в полицията, ако не бях преминал възрастовата граница.С тези пари, можеш ли ти, драги приятелю, да издържаш жена (Също учителка) и деца?А педи 6 години колко вземаше един полицай от най-ниско ниво?220 чисто?

41

преди 16 години

На всички "специалисти" по кадровите и материално-финансовите въпроси на служителите от МВР, искам да кажа няколко неща. Първото е, че нямам нищо против против момичето /учителката по английски/ от клипа. Това което се случва там е наистина грозно. Родителите на тия деца трябва да се замислят какво си "отглеждат". Второ опитите да сравнявате труда на служител от МВР с учител показват изключителна липса на мисъл. За сравнение - дали един учител дава дежурства и смени? Дали на някой учител му се е случвало да застане пред орда от подивели футболни фенове на накоя от родните агитки? Дали някой учител се е залагал да дебне престъпници през деня и ноща и дали му се е случвало да не се прибере у дома над 36 часа? Дали някой учител е заставал пред дуло и чувал ли е учителя как свисти куршум? На тези които ще опонират, че не на всеки служител се случва, ще кажа, че всеки служител е в реален риск това да му се случи днес, а утре децата му да ги показват по телевизията като деца на геройски загинали служители по време на изпълнение на служебните си задължения. Още, дали всички класове на някой учител са такива като в клипчето? Дащото в Полицията няма "добри дечица", всеки който е там заради нещо /с изключение на потърпевшите/ е от "класа на лошите дечица" и това е всеки ден. Освен това пресата на обществото от една страна, от друга страна на ръководството и от трета на престъпниците /защото, може би някой си смятат, че полицаите са супермени могат да летят и не изпитват страх за себе си и за семействата си/ вкарва такова жестоко напрежение в ежедневието на служителите, че повярвайте това което учителката по английски е изпитала, не може дори да бъде сравнявано. И в заключение ще кажа, че всичко описано по-горе се прави от сержанти срещу 500 лв. мах и офицери серщу около 1200лв. мах /изключвам високите етажи на ръководството на МВР/. Но и при учителите ръководството по министерствата взима по една торба пари. За това моля не сравянавйте круши с ябълки - глупаво е!

40

преди 16 години

....с такива .о.л.и.г.о.ф.р.е.н.и ....

39

ASPARUH

преди 16 години

34-otnosno kirilicata ne sym na moeto PC. A policaite i sega poluchavat 13`ta zaplata no ne vsqka godina i ne v pylen razmer, po skoro moje da se nareche koledna dobavka.36- Uverqvam te patrulkite specialno kato stoqt na sqnka v patrulkite tova im e chast ot dnevniq marshrut. Vsqka patrulka si ima opredelen marshrut i opredelno mqsto kade da e v dadeniq moment. A i oshte neshto 1/3 ot "patrulkite" sa s visho obrazovanie i chakat svobodno oficersko mqsto (ne im znam novite zvaniq)

38

police man

преди 16 години

Ей хора като спорите за висшистите в полицията и неуките сержанти ами да вземите и да млъкните ли ???? Знаете ли колко сержанти има с весше образование но са сержанти по простата причина е че нямат нужните връзки за да израстнат в службата. Е все пак сме и живеем в МАЙКА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!111

37

преди 16 години

Да номер 36 - прав си - 380 лв са много малко за учителка която се занимава с такива - с тези пари не може да се оправадаят нито потрошените нерви, нито работата която върши!

36

Бивш учител

преди 16 години

Може би си сержант със средно в полицията.Може би.Само за сведение на личния състав там, заплатата на тази учителка след увеличението е 380 лева чисто.И то след стачката и увеличението.Още нещо ще те уверя, не си чешат краката учителите, не стоят на сянка с патрулката и не чакат поредната овчица да я пострижат на пътя.Ако не вярваш-питай детето си.А ти, драги ми приятелю, сам си намерил пътя да получаваш повече от 500 лева.Нарича се висше образование.Но за него трябва воля и акъл приятелю, воля и акъл.Не мисли държавата за теб, а трябва ти да мислиш.

35

Даскалеску

преди 16 години

а дали все пак ще вкарат поне един рушветчия полицай в панделата . Или най-добре десет . Поне десет , та другите да имат страх и уважение на закона . Защото полицай се става за да защитаваш гражданите , които ти плащат заплатата , а не за да ..... те разнасят по цяла Европа , че си рушветчия , мързеливец , и некадърник ......Ми така , де ......