94

Язе

преди 2 години

До Анонимен 101 Сега и а- з да ти обясня - когато съм си наредил парите за погасяване на кредита, а банката не иска да ми ги вземе, щото блб бла бла - няма как да ми вземе жилището ..

93

Анонимен

преди 2 години

До Боби "Запорирана от ООН което е ЛЕГАЛНА ЮРИДИЧЕСКА ПРОЦЕДУРА ок там ще се разбират." Нямаш си и идея за какво говориш. Всяка държава има право да запорира сметки на лица на своя територия, ако има връзка между тях и престъпления. Няма нужда от никакви санкции от страна на ООН по въпроса.

92

Анонимен

преди 2 години

До Язе "Тук си прав - никой не може да пипа твои активи и да налага санкции без да има законово или правно основание." Нападението над суверенна държава е такова основание. Даже има специални части от законите, които третират правните взаимоотношения, когато има връзка между престъпление и инструментите на престъплението. Явно, че освен от икономика, си нямаш идея и от Право. :)

91

До 101

преди 2 години

И кво речи кредиторите ще отнемат всички природни ресурси на Русия и няма да и дават повече виртуални единици ли?

90

Анонимен

преди 2 години

До Язе "Така де, ама като ти запорират сметките в чужбиба, откъде ще платиш в долари или евро, след като тези сметки са блокирани ?!?" От доларите и еврото по сметките ти в Русия. :))))

89

Анонимен

преди 2 години

До Язе "няма как да има дефолт." Виждам, че невежеството ти те надъхва. Ще се опитам да ти го обясня по друг начин. Представи си, че си взел кредит, за да въртиш бизнес и си ипотекирал едно жилище. Бизнеса ти върви на зле и банката, при която си ипотекирал, ти вземе жилището докато погаси насрещните вземания. Същевремнно ти решаваш да строиш къща, като казваш на същата банка, че искаш със същото жилище да изплащаш вноските по стоежа. Банката казва: ти нямаш такъв актив.

88

Язе

преди 2 години

До Боби 93 Така де, ама като ти запорират сметките в чужбиба, откъде ще платиш в долари или евро, след като тези сметки са блокирани ?!?

87

Язе

преди 2 години

До Боби 88 Тук си прав - никой не може да пипа твои активи и да налага санкции без да има законово или правно основание. Или - както казват някои "специалист" - запада може да налага санкции и отнема руско имущество, но рашките нямали право да праяват същото със западни активи, тъй като...и тук следва пълна тишина....щото няма какво да кажат. Затова и когато незаконно ми блокираш сметката, аз имам право да ти платя по алтернативен начин. Алтернативното плащане го има в повечето договори.

86

Анонимен

преди 2 години

До До92Да.Ще и купят колело.....ама друг път!

85

До92

преди 2 години

А сега можеш ли да ни обясниш какво ще са реалните последствия за Русия ако кредиторите я вкарат в процедура за фалит?

84

Анонимен

преди 2 години

До Язе "Аааа, малко стопли най-накрая...Плащанияат идват от рашките, НО по сметка в чужбина..." Продължаваш да се правиш на ударен. Сметките в чужбина не са руските сметки а тези на банката получател, а те/тя не е блокирана, защото не е на руснаците. Та, откъде идват плащанията, ако Русия е "длъжника"? Я повтори. :)

83

Анонимен

преди 2 години

боби и язе, съмнявам се някога да сте виждали проспект на облигационна емисия. Още по-малко на държавна такава издадена в ДОЛАРИ и ЕВРО в която ИЗРИЧНО е казано кой Е АРБИТРАЖНИЯ СЪД в случай на спор между кредиторите и длъжника.....Мне, не е маскоффския! :)

82

Анонимен

преди 2 години

До Боби "Аз нареждам от тази сметка да се плати дълга." Вече дадох примера с тухлата четворка. Приеми, че това е рублата (защото е). Какво Русия мисли, че може да налага е едно, какво може да налага е съвсем друго. Плащане от запорирана сметка е равнозначно на неплащане. Плащане във валута и по начин различен от договорения е равнозначно на неплащане. Много е прооосто.

81

Язе

преди 2 години

До Анонимен 89 Аааа, малко стопли най-накрая...Плащанияат идват от рашките, НО по сметка в чужбина...И тук идва проблема с блокираните сметки....Значи рашките плащат, а кредитора не си иска парите, щото ....и той не знае защо.

80

Язе

преди 2 години

До Анонимен 81 Доообре, ще ти го кажа по друг начин, дано разбереш (съмхявам се, но все пак) - когато кредитора пречи на кредитополучателя да си върне парите (които са налични), няма как да има дефолт.

79

Анонимен

преди 2 години

До Язе "и получава плащанията от длъжника" Откъде постъпват плащанията "от длъжника" ако "длъжника" е Русия? :)

78

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 84 "Както казва един познат предпочитам да имам да давам отколкото да имам да вземам." Твоя познат или лъже, или е вече в затвора, или е на път за затвора. :)

77

Язе

преди 2 години

До Анонимен 78 Къв щентрален депозитар, кви пет лева, кви глупости плещиш...Тва може да е в БГ, но не и по международни бондове - там си има БАНКА (винаги голяма банка със сметки извън русия), която организира бонда, плащанията по него и получава плащанията от длъжника, които ги разпределя след преглед на актуални документи и договорени условия... Къде е този депозитар в цялата история, кви са тия смешки...???!!!???

76

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 83 "... Сами се докарахте да нямате изход." Ти все още разсъждаваш от позицията да мислиш, че руснаците са в силна позиция и че Запада е този, който ще е големия губещ от блокирането на финансовите отношения между двете страни. Явно не си много запознат как функционира света. Само ще ти дам една подсказка: наскоро (преди 3 седмици) Русия поиска, а Китай й отказа голям заем. Хммм.

75

Анонимен

преди 2 години

Както казва един познат предпочитам да имам да давам отколкото да имам да вземам. Защото когато имаш да взимаш е по-голям проблем отколкото да имаш да даваш, особено когато не могат да ти вземат нещо.