21

До22

преди 2 години

Много голямо самочувствие, като ни няма нас нискоквалифицираните, не знам какво ще правите вие учените и богатите. Аре баста.

20

Анонимен

преди 2 години

инспекцията по труда не работи , масово искат работници да са по 40 50 минути по рано на работа не плащат празнични дни за нощен се води труд след 23 м кой ще им работи на тях без пари

19

Бизнесмен

преди 2 години

Мързеливи, ниско производителни, ниско квалифицирани и неблагодарни работници са българите. Бизнесмените им осигуряват хляба и им търпят глезотиите...., а те искат още и още....ненаситни. Щом плачат сега ще си вземат работници от бежанците и после да видим как ще плачат ... като няма парици за пиене и ядене... Това е тезата която 80% от "бизнесмените" лансират постоянно. Щото беден, болен и необразован народ се управлява и манипулира лесно....

18

Анонимен

преди 2 години

Див капитализъм, закривайте държавата.

17

до 19

преди 2 години

А защо ти не се изнесеш извън България да видиш какво е работа? Че всичките сте с огромно самочувствие, ама на запад 99.8% сте берачи на малини и шофьори. Защото за нищо не ставате- затова сте и бедни. Който е добре у нас, би бил добре по цял свят. Говорим за квалифицираните кадри. Разбира се, има някои сектори, които у нас са недооценени- лекари, учители и т.н.. Всичко останало с квалификация работи за заплати много над 4000лв..

16

Таня

преди 2 години

Не сум чула някъде да се скъпят за кадърни хора със знания и квалификация. При нас най-ниското възможно възнаграждение е 2000лв нето и това е за тепърва прохождащи в професията. След 2 години ще са на 4000лв и постоянно ще растат.

15

Анонимен

преди 2 години

Добрият работодател си наема качествени работници и им дава добри заплати.Некадърният,но иначе алчен го кара като през време на соца-те го лъжат,че работят,а той ги лъже,че им плаща.

14

Бобу

преди 2 години

Като съкратят, после ще почнат да ревът че няма хора кой да им работи. Те искат за малко пари да им се работи, но няма как да стане. Както каза едни в коментарите по-долу-да си изнесат работата извън България и да видят какво се нарича заплащане.

13

Анонимен

преди 2 години

Не може да искаш само да печелиш,а с работниците да се държиш като робовладелец.Защото ще има да си търсите работници със свещ.Будалите свършиха.

12

до 9

преди 2 години

Икономиката е престабилна в доста сектори. Всичко цъфти сред компаниите, които плащат 2-3-5 пъти над максималния осигурителен праг като средни заплати. На минимална у нас НИКОЙ не работи. Айде почти никой. Вдигането на минималната изсветлява сивия сектор. Само се замисли покрай КОВИД как изведнъж се вдигна рязко СРЗ, защото наглият сивак бачкатор със заплата в плик се сети, че трябва да се осигурява на реалния си доход, за да има помощ от държавата.

11

Анонимен

преди 2 години

Нашите бизнесмени като са такива тарикати,да си изнесат бизнеса в Западна Европа и да плащат по 3000 евро средна заплата,да им дойде акъла.

10

Анонимен

преди 2 години

Е какво като ги съкратят.За такава минимална заплата и тъмните не щат да работят.Айде стига с тая мантра на бизнеса.

9

анонимен

преди 2 години

При нас промишлеността ни е главно хранителна. Разширяваме производства и търсим непрекъснато работници. А без ядене никога не може и пазари винаги имаме. Даже при криза повече. Става дума за град ЯМБОЛ и близките села.

8

Анонимен

преди 2 години

Каква минимална, бе?! Кой, изобщо, работи на минимална, освен някоя чистачка в училище в провинцията?! 80% от тия, които са на минимална, взимат на ръка доста повече пари.

7

бааа го

преди 2 години

Защо до съкращения, какви са тези "бизнесмени" тогава?!

6

аноним

преди 2 години

да внасяме стомана, а ние изнасяхме. Закривахте заводи, различни производства, нищо не остана. Увеличи се безработицата и чуждите химикали, като захапиш хапка се чудищ какъв е този път

5

IVo_1

преди 2 години

Ако се казвах Щерьо Ножаров щях да се скрия некъде и да не ръся акъл... несериозно звучи компетентно мнение от ... Щерьо Ножаров. хахахахахахха

4

Анонимен

преди 2 години

за робовладелците е важно цените на стоките им да растат нагоре, а заплатите които дават да вървят надолу.

3

Анонимен

преди 2 години

Аз работим за слави трифонов и съм спокоен за моето бъдеще.

2

Анонимен

преди 2 години

При нас от 01.04.съкращават 12 души от 38 души персонал.