128

Анонимен

преди 2 години

Пандемията промени всичко. Сума компании затвориха офисите си, други търсят само Remote хора. Всичко е друго. Светът е друг. Логично, който имаше възможност, избяга от града. И ние направихме така. Чарът на града е в центъра му- култура, трафик, красиви сгради. Отскачаме за 4-5 дни месечно там (пазим си апартаментите, не сме ги продали) и това е. Къщата ни е на 30мин с кола от центъра на София. Огромен двор, басейн. Токът не спира, *** няма наоколо. Почти само млади хора.

127

Анонимен

преди 2 години

Хората си мечтаят за селското спокойствие и чар, но получават отдалчено жилище в нищото покрай някое село и много часове излишно висене по околовръстните пътища от и за вкъщи.

126

до 119

преди 2 години

Имах предвид, че хората работят през собствена компания за друга. Накратко- по друго счетодовно перо се плаща и ако си на заплата ще взимаш 10к, ако си през външна компания- 40к.

125

Анонимен

преди 2 години

Къщата на село е голям кеф. С детенце на две и малко сме, преди година взехме една къща на 30км от София. Е не ни се ходи в града вече- само тук си стоим. Много е влагано в нея на времето, чудесен имот е- камък, изолация- абе разкош. И ние вложихме доста и за 4-5 месеца сами я оправихме с жена ми и сега пей сърце. Кеф голям е да има къде да избяга човек от града. Особено, ако човек може да си работи дистанционно, супер е. Из съседите има много млади хора- абе разкошно е. Пожелавам на всекиго!

124

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 2 години

Шопите тарикати се пазарят като евреи за цена на нощувка лятото. Не идвайте! Отстъпка правят за 5+ нощувки в градчето. Ако поморийския кмет запаза паркинга безплатен, елате с дом на колела за най-еФтино!!!

123

Бойко Борисов

преди 2 години

Аз живея в село Банкя и съм си много добре там! Не ми трябва ни Барселона ни Палма де Майорка!

122

Смело на село!

преди 2 години

Скоро ще се хванем за зелено, но не за краставици. Те не се пипат. Все пак, филията с мас дава прекрасен старт. Който не оцелее, гушва босилека за жалост. Така е при уродливия капитализъм по български. Който избяга преди време навън, вече си уреди живота. Някои купиха апартаменти тук даже със спестените парички, за да ги дават под наем на многознайковците драскащи тук. На печелившите ЧЕСТИТО!

121

Анонимен

преди 2 години

Сигурност,безопасност,полиция,лекар,бърза помощ,поща,аптека,детска градина...

120

Селски тарикат

преди 2 години

До SharkКакво ти пречат хората от селата които идват да живеят в Пловдив,това че имат повече пари от теб ли или че работят по добре от теб и заемат твоето работно място което не заслужаваш с мрънкането си по цял ден,или с това че имат по няколко жилища част от които дават поднаем на децата ти които не могат да си позволят свое жилище а в двустайната ти панелка е вече тясно за тях

119

Анонимен

преди 2 години

До АнонименСелата около София вече станаха пренаселени,там и цените са високи,много по-високо от колкото в София защото се населиха с хора с пари,няма конкуренция на повече магазини и те дерат яко и с храни и с всичко,а тръгнеш ли на пазар в града ,те удрят с горивата .Инфраструктурата е такава че се получават нон стоп тапи и задръствания ....

118

Анонимен

преди 2 години

Някои хора не правят разлика между село и село. Селата около София не са баш села, нито вилните зони и подбалкански местности.Който се е събуждал на село знае, че всеки един момент може да спре тока за няколко часа, постоянно се търпи кучешки лай (то и в София е така), пияниците в местната кръчма, местния дерибей, който държи кооперацията и е гъст с кмета, *** с каруци, комбайните и тракторите, мръсотията и разбитите пътища, вечна миризма на кравешки тор,риск да те ограбят и убият и т.н.

117

Анонимен

преди 2 години

До Истината - Прости ми, ама нямаше толкова много начин, допреди 6-7 години. Ти си с професията, занеш си хората, знаеш си индустрията. Ама ако беше едно просто момче на село, дето няма пари, не за университет, ами за гимназията и се налга, да бачкаш в някое стопанство за 500 лева, че да не умреш от глад, нямаше да ти е толкова лесно. Градът, може да е всякакъв, ама вече в Била по 1500 лева, в Лидл по 1700 имат. Не, не са толкова много, ама пред оная мизерия на село, си е друг живот.

116

Истината

преди 2 години

Аз избягах от София на село, а не просто на село ами в т.нар провинция. Не знам какъв мазохист трябва да си да теглиш кредит, да продадеш каквото имаш за да се навреш в някаква панелка и да слушаш ремонтите и чалгата от съседите! Винаги има начин да се реализираш, да имаш доходи и т.н - местенето в София не е решение....20 -25г кредит...това живот ли е...

115

Анонимен

преди 2 години

Да се чете "група програмсити заработиха дистанционно и си накупиха стари сеслки къщи".

114

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 136 - Спри се с тая усмивчица, дето казва "аз умен, дргутие прости", че е ... жалко. Казах ти вече - повечето нямат достатъчно земя да се издържат, а много ги притискат местните мутрофеодали. Ти като си роден в град, имал си връзки и сега имаш прфесия, много лесно, да плюеш.

113

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 131 - Защото чемята им често е по 20-30 дка, което просто не стига, а ако имат повече, някоя мутра им е "направила предложение за аренда, на което не може да откажат". Демек - мутрягата плаща 30-60 лева, субсидията "избива" разходите, ония вади стотина лева на декар, а ти трябва да си благодарен, че си взел 40 и не си в болницата след побой. А и работа на село ... АХАХАХАХ! Да, успех!

112

Анонимен

преди 2 години

"малки селища около големите градове" - Четете внимателно и не ми пишете глупости! Това не са "села", а са си села, репвърнати в предградия. Работата е, че цените там гонят или дори бият средните за градовете, защото се юрнаха много народ.

111

Shark

преди 2 години

До 129 Е точно за тези "пловдвичани" говоря де. Да си се връщат на село!

110

Анонимен

преди 2 години

До Провинциалист - Еми виж - те тука едни се изкарват, че са мега богати и живеят в някакви съвременни села, дето не са села, ами са "хъб" за новобогаташчета, които ще ти кажат, колко по-добри са от тебе и мене.

109

Анонимен

преди 2 години

До Shark - Умният човек, ще намери как да изкарава пари от всяка ситуация. Мене много ме радваше, когато работих с един "пловдивчани", как ходиха по чалготеките всеки втори ден. И какво направих? Ами организирах им няколко чалга паритата. За привилегията, да видиш известна певачка дето поименно да ти изпее песничка, даваха по 200 лева!!! ХАХ! Единия се оплакваше, че детксата градина скъпа, ама с неговата щракат с пръсти на гюбеци. Ако не вадих пари от друго, щях се преместя в тоя бизнес.