68

Меди доганов

преди 2 години

Честата смяна на името е характерна за всякакви видове роми, циркаджии и ***, също като мен!!!

67

Albanian, Plovdiv

преди 2 години

Някои спекулират, че майката на Ататюрк е българка мюсюлманка от областта Голо Бърдо, Запалдна Македония / Източна Албания. Ататюрк е говорел перфектен български език, тъй като е живял в българската махала на Солун. Полсе и военен аташе в София.

66

хъхъ

преди 2 години

На този принцип Исландия (Ice-land) и Гренландия (Green-land) трябва да си разменят имената, защото Исландия е доста зелена, а Гренландия - доста заледена. На крива ракета космосът й пречи, както се казва.

65

До 64

преди 2 години

Не е вярно!Както казах допреди стотина години винаги се е отбелязвала по картите и наричана Тракия,Мизия,Македония,Добруджа по наименованието на населяващите тия места преобладаващи древнотркаийски народи!Това България иде от презрителното наименование воулгарос дошло от гърците!Трябва да се преименува Тракия!

64

Анонимен

преди 2 години

Защото Мустафа Кемал е етнически българин, а той е бащата на турската нация, преди това са били османци. Българина Ататурк ги насочи към Европа, а турцита Ердоган към Анадола.

63

Кесар Тервел

преди 2 години

От пуйката орел не става, най-много лешояд!

62

Козъгъзъ

преди 2 години

Еее, бетер (ц)турско-помашка работа!

61

Анонимен

преди 2 години

До отСиднейАвстралияя 60Нема как да се преименува БГ, щото сме една от малкото държави по свето, дето никога не си е сменяла името, все е било България :))) Иначе ги разбирам турчетата, все пак е обидно името на държавата ти да значи пуйка на английски :))))

60

Анонимен

преди 2 години

Много правилно - всяка държава има право да си определи името и всички трябва да го произнасят така.България също трябва да поиска името и да се произнася БЪЛГАРИЯ, а не *** или бългериа или бугария

59

Анонимен

преди 2 години

Турция е велика нация а турците са велик народ

58

Туърк...Йеее.

преди 2 години

Баааси името . Да не би да има нещо общо с ТУЪРК танца , много популярен сред нееграта в САЩ и тюркския му вариант КЮЧЕК .... МНОООГО ЩЕ СЕ ТАНЦУВА В ТАЯ ДЪРЖАВА , РАЗБЙИШ ЛИ.

57

отСиднейАвстралияя

преди 2 години

Още малко и България ще се преименуват

56

Историк

преди 2 години

И пак неудачно име.... По време на Османската империя тюрки са били наричани най-дивите и проссти селяни от центарлната част на Анадола и е било ОБИДНА ДУМА . Жителите на империята тогава са държали да бъдат наричани ОСМАНЛИИ и е можело да получиш ятаган около тънката част на врата ако наречеш някого тюрк . Думата придобива популярност през 1908г. когато дисиденти и студенти учили на Запад извършват преврат в опит да придадат на Османската Империя по Европейски вид . Успяват... за кратко .

55

отСиднейАвстралия

преди 2 години

100% са постигнали успех с опитите и се готвят да го обявят под новото име за да изградят имиджа

54

отСиднейАвстралияя

преди 2 години

Името Южна Македония е свободно за сега

53

Анонимен

преди 2 години

Ми на английски Турция означава пуйка, мейби се срамуват от това.....хахахаха :)))

52

Анонимен

преди 2 години

Диви,нечовешки,безмилостни касапи и кръвопийци е бил тоз народ за това е превзел половината Азия и Европа!За това всеки се гнуси от тях

51

До 48 пич

преди 2 години

Сежа си пуснах в тубата да видя как го произнасят турците и се оказа, че е нещо от рода на: Турк(и)йе. Предполагам, че англосаксоните ще започнат да ги наричат Търк-йе щото ударенияга не ги разбира никой.

50

Пффф

преди 2 години

Каквото и име да си сменят, няма да променят нищо. И араби, и християни, и евреи се гнусят от тях. Да бе, ползват ги като работна ръка, ако нещо си надигнат плоските глави им съсипват лирата и ги натикват обратно в курника им.

49

Начии

преди 2 години

Днешната територия Турция най рано е била населена от хетите, което е безспорен научно доказан факт. Та що не заемат да си полумесечинат държавата Хетия. Хем древнно, хем славно име но разбира се не толкова колкото Македония. Северна Македония.