44

Анонимен

преди 2 години

Военната промишленост е едно огромно перо от бюджета на страните. Ако няма военни действия остават неизползваеми тонове оръжия и боеприпаси. За това се подклаждат конфликти по света.

43

Анонимен

преди 2 години

Това е истинската цел на двегодишните чести, последователни, нестихващи и накрая втръснали предупреждения, периодични провокации, лъжи и откровена истерия, относно евентуалната руска инвазия в Украйна. Да се насити и напълни всеки км.2 от територията на страните на бившия социалистически лагер с пиндостански окупационни войски и въоръжения. Да се бетонират тук и да отправят алчен, ненаситен, кръстоносен апетит на изток.

42

Анонимен

преди 2 години

Русия не се готви да напада, обаче Нато прегрупира войски? Нахални са.

41

Анонимен

преди 2 години

Абе какво си играете на дребно. Направо да отиват в Москва и да арестуват кeлеша Путин белезниците самолета и директно в Хага, че на всички им писна от него.

40

нострадамус

преди 2 години

Ние не можем да се борим с Русия, нито Нато, може. Но мисля че руснаците няма да ни нападнат.За Украйна не мога да кажа същото.Историята казва че КРИМ е руски. Но през 21 век, не е добре отново да се прераспределя света.

39

Анонимен

преди 2 години

Както кучетата препикават стълбове, за да си маркират територията, така и т. н. цивилизовани страни от колективния запад търсят повод, за да разположат окупационни войски в харесани територии в Източна Европа, които на по-късен етап биха могли да използват като плацдарм за инвазия в източна посока.

38

Петров

преди 2 години

Който няма собствена армия, храни чужда. Поляците са типичен пример от векове заради манията си за величие.

37

Анонимен

преди 2 години

Защо Европа стана толкова жалка - не знам. Ако не е САЩ да ни спасява г.за всеки път, когато големия лощ мечок ръмжи срещу нас, отдавна нямаше да ни има.

36

Анонимен

преди 2 години

Ненадминати агресори прикрити под камофлажа на омиротворителни войски.

35

Анонимен

преди 2 години

Чини ми се че Полша скоро ще изгуби суверенитет.

34

Анонимен

преди 2 години

Изпращали ги за да се успокоят съюзниците на НАТО??? От американските войници се притесняваме повече отколкото от измисления враг срещу който ще ни защитават!

33

Анонимен

преди 2 години

Ако може да си приберат и тукашните и тях в Полша.

32

Анонимен

преди 2 години

През 1963 г. КГБ улавя и записва съветският маршал Георгий Жуков да казва:Хората казват, че съюзниците не са ни помагали. Но не може да бъде отречено, че американците ни изпратиха материали, без които нямаше да можем да изградим резервите си и да продължим войната. Американците ни дадоха жизнено необходими експлозиви и барут. И толкова много стомана. Можехме ли наистина да създадем производството за нашите танкове без американска стомана? Сега казват, че сме си имали по много от всичко.

31

Анонимен

преди 2 години

По "Заем-Наем" е изпратено и гориво за самолети, равняващо се на 57 % от това, което самостоятелно произвежда СССР. Голяма част от американското гориво е добавено към по-некачественото съветско, за да се произведе високо-октаново гориво за самолетите.В края на войната 33 % от всички машини, с които разполага Червената армия, са предоставени от САЩ по "Заем-Наем". Повече от 20 000 реактивни системи "Катюша" са монтирани върху американските камиони "Студебейкър".

30

Анонимен

преди 2 години

"Най-видимата част от помощта е предоставянето на 400 000 джипа и камиони, 14 000 самолета, 8 000 трактора и строителни машини, както и 13 000 танка."

29

до 48

преди 2 години

РАЗГЕЛЕ един който знае какво говори :)

28

до 43

преди 2 години

не знам що не броиш полската армия :)

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 35 Байдън излезе от Афганистан за да прехвърли ресурс към Украйна. Всичкото руско оръжие от Афганистан замина за Украйна. А провала в Афганистан беше на местната власт която живуркаше с парите на Америка и ЕС и нямаше никакво намерение да воюва с талибаните. Затова най-правилното решение беше да напуснат Афганистан. А тези които бягаха и висяха по колесниците на самолетите бяха местните провалили се чиновници и "военни".

26

Анонимен

преди 2 години

Ако САЩ не ни бяха помогнали, нямаше да спечелим войната. Един срещу друг с нацистка Германия на Хитлер нямаше да можем да издържим на кръвопролитията и щяхме да загубим войната. Никой не говори открито за това нещо, а мисля, че Сталин никога не остави писмена следа за собственото си мнение. Мога все пак да кажа, че той няколко пъти е изразявал подобно мнение пред мен, пише Хрушчов в мемоарите си.

25

Анонимен

преди 2 години

В интерес на истината изобщо не се притеснявам от русофилите :) те са толкова малко, че не са от значение дори на избори :) цяла партия им направиха и се видя колко са. Оставете ги да се пенят по коментарите то друго на милите не им остава.