43

Анонимен

преди 2 години

Принципно най-висок процент увеличение имат хората, които сега ще взимат минималната пенсия, а от тях най-голямо е увеличението при хората, които и през 2020 са били на минималната пенсия - с 23,33%. Най-малко е реалното увеличение при хората с пенсия на тавана - от 1440 на 1500 лева, което е 4,17%, като при тях ако сметнем и добавката изобщо няма увеличение. Все пак добавката не е пенсия и не трябва да я включваме

42

До 46

преди 2 години

Точно така.Но когато добавката отпадне,през юли ще има нова индексация.

41

До 45

преди 2 години

Заради твоя Борисов сега сме на това дередже.Пенсионерите му бяха трън в очите.Всяка година се увеличаваха по 2 пъти ток,вода,парно и др.,а той подхвърляше по 5% веднъж в годината.За справка-само миналата есен румънците вдигнаха на своите пенсионери с 40 % пенсиите.Ако не беше 12 годишния геноцид,сега щеше да е съвсем друго.

40

Стар Софиянец

преди 2 години

Проверих в НОИ. Сега изчислената ми пенсия е увеличена с 12,51%. Това без добавката, която не е пенсия и скоро ще отпадне напълно.

39

та така

преди 2 години

Борисов даваше по 50 но от сърце ! тия всички го обвиняваха че раздавал за да си купел гласове . сега същите тия дават по 60 но със свито сърце щото хич не им се дават , но ги е страх да ги спрът . та това е промяната за която толко се говори , а цените се качват ли качват , това също спада към промяната за която гласуваха умните и красивите .

38

До 43

преди 2 години

Благодаря ти, но това е ужасно, както винаги правителството пак излъга, а хората се надяваха.

37

Figo

преди 2 години

До FigoFigo кажи какво става, че баща ми няма пик и не може да провери горкияМоето увеличение е 5,22 процента, а на 1 приятел 6,7 процента. Доста под очакванията. Не знам кой от нашите управници ще влиза в обяснителен режим, но това е свинщина!

36

ЬЬЬ

преди 2 години

На снимката липсва монетата от 50 ст.,към която,предвид растежа на цените и инфлацията,клони банкнотата от 50 лв. НАЗДРАВЕ, БЪЛГАРИ!!!

35

До 31

преди 2 години

Така е, прав си, без труда на тия хора сме за никъде. Това не изключва другото - ако си достатъчно умен няма да работиш вреден труд, дори и да си инженер, а тоя Кремиковци явно е балък.

34

Анонимен

преди 2 години

До Георги Готово, и връщат всички вноски които сме правили от заплатите си за 10г.

33

До Figo

преди 2 години

Figo кажи какво става, че баща ми няма пик и не може да провери горкия

32

Figo

преди 2 години

Колеги пенсионери проверете с ПИК в НОИ размера на новите си пенсии.Ще бъдете потресени.Новата година започва с голяма лъжа!

31

Георги

преди 2 години

Да се прекрати изплащането на пенсии за 10 години напред. Хем ще се съберат пари, хем ще видим какви деца са възпитали пенсионерите и дали ще ги гледат и издържат.

30

до Добавка

преди 2 години

Всъщност пенсията трябва да е забита като сума и еднаква за всички работили. Да се определи сумата, която трябва на всеки да му се удържи от заплатите и когато се събере, повече да не се взимат пари за пенсия от заплатата му. Ако си работил на висока заплата, ще я събереш по-бързо, ако не си учил и бачкаш на мизерна такава - ще си креташ и 20 години, докато я събереш. След това всеки да си решава дали ще си заделя нещо настрана или ще си харчи по друг начин парите от заплата.

29

Figo

преди 2 години

Моята пенсия е увеличена с 5,22 процента. Ай честито!

28

Реалист

преди 2 години

Добавката не е пенсия и би трябвало да отпадне като приключи с Ковид-19. После оставаме само с новия размер на пенсията. Минималната пенсия се вдига от 300 на 370 лева, което е 23,33% увеличение, което е грешка водеща до уравниловка на пенсиите и лишава работещите от стимул да се осигуряват на реалните си доходи.

27

Георги

преди 2 години

Пенсии изобщо не трябва да се изплащат на хора, работили за комунистически идеали. Имаш ли и един ден труд по време на соца - няма пенсия! Това е все едно да плащаш пенсия за стаж по тероризъм.

26

До 20

преди 2 години

Многознайко., ако не си стъпвал във вредно производство, няма как да знаеш, че там работят и инженери, а пък работниците все още не са заменени от роботи. И ако не са работещите в такива производства, няма да имаш даже и блажна боя да си боядисаш портата на коптора. Такива като тебе високо хвърчат и ниско падат и един ден щ го разбереш.

25

Добавка

преди 2 години

С 50 лева добавка при ГЕРБ имахме тавана от 1440 плюс 50 са 1490 лева. След ГЕРБ с 120 лева добавка 1440 плюс 120 е 1560 лева, колкото и през 2022 година, 1500 плюс 60 е пак 1560 лева, т.е. няма увеличение . Минимална пенсия не трябва да има, а всеки да си получава пенсията според стажа и размера на осигуровките.

24

Анонимен

преди 2 години

Начи ще взимаме все същите пари.Всичко е измислено така да стане в края на краищата.Всичко е точно!