14

Набабавифърчилото

преди 2 години

Кое е по старо? Коледарите са по Рождество Христово. А сурва карите са от хиляда години по рано . Поне. И винаги са на първия ден. Коледарите според календара . Преди Коледа беше след нова година. Дори има цвете коледарче . Кога цъфне по Коледа.

13

Ром"с

преди 2 години

До 10Нещо друго твоята глава може ли да каже,освен да ругаее ,това е приотет на *** и простаците ,когато не могат да се аргументират,а аз с тях не се цапам ....Нещо по-темата ако имаш да казваш -то казвай ...ако нямаш-то продължавай да псуваш като селски крауцар.

12

Анонимен

преди 2 години

Стара българска благословия: Да е светлина в душата ти!Да е слънце по пътя ти!Да е вдигната челото ти!Да е тежка думата ти!Да е огън в огнището ти!Да са от радост сълзите ти!Да е верен другаря ти!Да е мир в съня ти!Да е споделена обичта ти!Да е мъдрост в изборът ти!Да е здрав корена ти!Да пребъдат рожбите ти! Да Бъде!

11

Анонимен

преди 2 години

Хората са го написали още тогава . Обаче директивите на Коминтерна не позволяват да се учи по история. Дошли били с малки кончета с криви крачета . Или татари или тюрки или монголи . Абе от някъде сме биле дошли . Изрично съм питал даскалицата. Тъй че браво за труда на Серафимов. Четете бре.

10

Фотограф

преди 2 години

И откъде измислиха това Сур при траните и прабългарите? Измислят си какво ли не, без грам подкрепящи доказателства.

9

Анонимен

преди 2 години

Тоя етнограф трябва да е още и комунист. Завършил по руски учебник. Или автора Ко е копирал оттук оттам..и е станало ни рак ни риба

8

Анонимен

преди 2 години

Недейте така с подобни статии ,че активистите на някои нпо-та изпадат в ужас!

7

Ром"с

преди 2 години

Даа,май излиза ,че нищо не се знаее за сурвакането ..а тези сЪчениния ,ЧЕ,това бло е "рожба на траките и прабългарите е за повдигане на патриотичните настроения на българските граждани.Ако знее някой историята ,то знаее ,ЧЕ,между траките и прабългарите не може да има съвместителност...а прабългарите идват от Изток и там никъде не се използва този ритуал-сурвакарството!А тези "професори" станаха като днешните ви(С)шистите.

6

Активист на БСП

преди 2 години

Тато из Правец въведе сурвакарството!

5

Анонимен

преди 2 години

ЕС ще забрани и сурвакарството.Въпрос на време е!

4

Анонимен

преди 2 години

сурвакарството възниква откак е измислена държавата (институция за дране на овцете в полза на вълците)!

3

Тенгриянин

преди 2 години

Никакви траки! Траките съществуват само в глъвътъ глъвъ на Серафимов и на Фол! Българите са, които са и ще са! Всичко друго ще отмре! Слава на Тангра, Огънят на Аратеб-Раудеб лумна на 21 срещу 22 декември и освети Великата Нощ! Изречени беха свещените слова и начена годината Бури Барс! Всичко друго е ала-бала, три протокала, мандарини и банани !

2

Анонимен

преди 2 години

съвременния чалгаристанец, плод на турската анална любов, няма нищо общо с тези народи!

1

Анонимен

преди 2 години

Сурвакарството възниква със свалянето на първия крадлив управленец! Днес този обичай е досна позабранен