70

Тропически плодове

преди 2 години

В българия вече стават банани фастъци бадеми кашу на мене ми даите едно езерце с шарани и няколко кошера с овощни дръвчета вия си яще краставици домати и чушки и си гледаите овце.

69

Анонимен

преди 2 години

Има доста входове в София които пред тях са засадили цветя. Обикновенно добри съседи ги поддържат с доброволен труд, за да им е хубав и красив входа. Такива входове изглеждат приятно, пък пазарната цена на апартаментите им вътре също се вдига.

68

Бг е селска държава?

преди 2 години

Била е по царско време, когата Златния Лев е бил обезпечен и от селскостопанската ни продукция. После при соца държавата дотираше сеското стопанство. И в момента българи купуват храни от Турция, но там нямат мутрокапитализъм като тук.

67

Анонимен

преди 2 години

Наблягайте на доматите и носачките повече! Идат протести.

66

Анонимен

преди 2 години

#75 Дори и да са пустеещи, това не означава, че не са нечия собственост!

65

Анонимен

преди 2 години

Някой с турско самосъзнание е сложил - на 75.Истината боли,нали?

64

До 74

преди 2 години

Ако ти го засадиш с цветя,никой нищо няма да ти каже.Ама е под достойнството ти,нали,моме англичанке?

63

Анонимен

преди 2 години

Около София има хиляди декари пустеещи земи,или такива,които са засети с нещо,колкото да се вземат субсидии и после са зарязани и никой не ги контролира.Тези земи могат да се превърнат в райски градини и вместо да ядем безвкусния и вреден турски домат,да си ядем прекрасните български домати,чиито вкус вече забравихме.

62

Анонимен

преди 2 години

Трябва да си супер нагъл ***, да садиш каквото ти е скимнало в междублоково пространство, което де факто е общинска собственост, не личен твой терен!!

61

Анонимен

преди 2 години

И как ще бъдат опазени от ромите тези градини?! Не съм против и при нас, в Красна поляна, да направим, обаче ще трябва да има и пъдар.

60

Заинтригуван

преди 2 години

Пчеларството е бъдещето на българия модерното пчеластво градското пчеластво трябва хората да инвестират в тази кутура.

59

Анонимен

преди 2 години

#58 Трудно ми е да си представя, селяните да се заселват в центъра на София, жалко за столицата , ако е така. Във Варна, придошлите селяни живеят обикновенно в крайните квартали, в топ центара са къщите на кореняците варненци, поне засега. И такива градинки с чушки не съм виждал.

58

Анонимен

преди 2 години

В покрайнините на Париж се отглежадт зеленчуци и плодове,които са много търсени в града.Ако всеки седне на бюро,тогава кой ще ни храни?

57

Анонимен

преди 2 години

Ако отидете в Италия,ще видите на много места огромни и красиви къщи,а пред тях декари от царевица или други култури.И не се срамуват от това,а се гордеят.Айде стига вече с нашенските комплекси.Въпроса не е в това да не си селянин,а да не си ***.Има разлика

56

Подкрепете ги

преди 2 години

Хора от нас зависи колко хубав ще си направим живота. Какво по хубаво от това да има градини с храна в големите градове. Да отиваш на разходка в парка и да си набереш круши, ябълки, дюли може и череши. Това е шанс в България да се сътвори новото чудо в кръгова икономика, екология, земеделие това е бъдещето.

55

Анонимен

преди 2 години

Из народна етимологгия на думитеСЕЛОСело, сяло (сѣло) са наричали поле, обработена земя, на което ще се сее.Селата (в съвременния смисъл на думата) са "поСЕЛЕ-ния", които са се образували, когато хората започват да се за-СЕЛ-ват близо до обработваната земя - по села-та (тоест - по (до) нивите). А понякога и направо върху нивите (селата).

54

Иновации и растеж

преди 2 години

Това ще бъде високо оценено от Европейският съюз могат дори и пари да отпуснат за зелен и екологичен европейски град за пример.

53

Анонимен

преди 2 години

Бивши селяни и днешни граждани,пълни с комплекси,какво щял да си помисли някой,ако си направят градинка на пустеещото място зад блока.В същото време в Амстердам,на пенсионери се раздава всяка педя свободна земя за градинка или парник.И хората са щастливи и доволни.Хем са полезни за себе си и семейството,хем се хранят с органична продукция.Ама комплексара бай ви ***,сакън да не го вземат за селянин.А той си е такъв отвсякъде/

52

Дедо Банчо

преди 2 години

И дедо Данчо, и цело граовско и турлашко от трънско и брезнишко, и цела България да си продаде къщетата и да дойде у Софето, на нивите на Горублянци да си сади доматито и чушлето.

51

Анонимен

преди 2 години

Между градина и стопански двор има голяма разлика. На повечето българи като им кажеш градина и си представят стопанския двор с овцете и козите на баба им от село. Това не е градина. За да има градски градини трябва някой да ги контролира. Обикновенно това се прави от градинския клуб, а той се отчита на общината. За това се и плаща членски внос. Има правила какво може да се сади и какво не.