13

преди 16 години

Ахмедчо, прасенце турско. Когато се научиш да пишеш и говориш български, тогава ще имаш права, циганино. А дотогава, кукиш!!!

12

6yHToBHuk

преди 16 години

Народен съд!!!! Отнемане на имуществото им и даряване на болници, домове за деца и възрастни хора!!! Ежедневно полагане на обществено полезен труд от управляващите!!!!

11

Ахмед Сеян

преди 16 години

Арно,арно браво на господин Доган.Аз напълно го подкрепяме ,защо всички булгари си прави вили по морето ,а той да не може?Все пак тук е демокрация.Не може ли джамия да си построим? А колко църкви имате вие? Много ..ние сме били виновни,че високоговорителите на минарето били силни,а вашите камбани цял ден ,дрън дрън.Аз живевя до черква и направо като стане 16:30 си запушвам ужите!!!Не Доган за трепане,ами вие дето подклаждате верска нетърпимост.

10

не искаме природа! и

преди 16 години

абе кой им дава правото на тия бе? в конституцията друго пише... конак!? оджаци... ?! не знам кво е тва

9

pedro

преди 16 години

Абе какво се плюнчите! Не разбрахте ли, че всичко е тяхно?! Пари, съд, прокуратура, енергетика, инфраструктура, крайбрежие...200 фамилии ни разплакаха мамата. И ще продължават!!! Хилят ни се нагло в очите и си правят каквото искат. ДО КОГА????

8

Кирил

преди 16 години

Виновни са общинските чиновници и цялата държавна администрация, която е порестъпно обвързана с криминалните структури. В държавата има строг регламент и документи за всички строителни дейности. И спрете да тръгвате по пътя на най-малкото съпротивление - срещу "турците", така ви се натрапва! Нужна ни е имунна система против "болестите" в " организма" (държавата) за да не умре. И тази имунна система сме всички ние. Защото не стане ли работата с "лекарства", ще дойде време за "ножа". Не е луд тоя де то яде баницата, а тоя дето му я дава!

7

преди 16 години

Ако произнесеш думата Германката пред човек от по-старото поколение българи, който е идвал през лятото на своята младост по Южното Черноморие, ще усетиш, че душата му се изпълва с романтични спомени. И не може да разкаже без сълзи старата история от 1959 г., когато морето грабнало от скалите 21-годишната красавица Хела Шрьодер, на която пък по-късно поетът Христо Фотев посвещава един от най-лиричните си стихове.На това място, при скалистия бряг на Созопол, беше и поляната със Сухото дърво, край което през 80-е години на миналия век беше заснета култовата сцена от филма Голямото нощно къпане.Сега от екзотиката на поляната няма и следа, дървото е изкоренено. Най-вероятно, защото е попадало в терена от около 2 декара точно на самия нос над скалите. Някой го е маркирал с двуметров бетонен зид, зад който ще бъде устроен луксозен конак.Вече два пъти виждаме Ахмед Доган да идва с кортежа си от НСО до този строеж,но на кого се води официално, е загадка, казаха рибарите пред репортерския ни екип. Заварихме ги в сряда преди обед с въдици на скалите.Строеж на Германката? Изненадан съм, щях поне да съм чул, отговори ни кметът на община Созопол Панайот Рейзи, след като го запитахме на чие име са издадени строителните разрешения на нелегалния обект. Защото не видяхме никъде задължителната обозначителна табела за инвеститор, пусков срок, площ, вид на сградата и фирма по строителен надзор. Само главният архитект на Созопол Румен Александров можел да каже кой е инвеститорът и на какво основание строи, но в този момент специалистът бил по служебни дела в столицата. Кметът обеща, че ще се заеме лично с проблема.Отвън странният обект е направо абсурден като архитектура. Представлява три отделни едноетажни корпуса от бетон, без прозорци към сушата.Първата постройка е до главния вход и е предвидена за пропускателен пункт, в който ще бъдат устроени охраната и персоналът. На самия бряг се намира основната сграда. Гърбът й е от бетон, повече прилича на бункер, отколкото на място за летен отдих. Покривът също е от як бетон, равен, подходящ за кацане на хеликоптер. Изгледът към даляните в морето е фантастичен. Има веранда, а прозорците почват от пода и стигат до тавана. Главното помещение е около 80 кв.м, с миндерлък в П-образна форма и с два комина на тавана, предвидени за оджаци /огнища, тип камини, в центъра на стаята в типичния турски стил б.а./. Надникнахме и в бъдещите бани и тоалетни към трите спални помещения. Те ще бъдат облицовани с фаянсови плочки в сини цветя същите като в Синята джамия в Истанбул. Подът навсякъде ще бъде от паркет.На 10 метра пред основната сграда, вече върху самите скали, е излята тереса, където обитателите ще се пекат на слънце или просто ще си пият питието. Площадката е около 40 кв.м.Почти половината от обозначения за ограждане с високата стена терен засега не е оползотворена изглежда там ще има басейн. Когато се вдигне стената обаче, достъпът за простосмъртните рибари, местните жители и туристите до Герма

6

Грую

преди 16 години

...за Доган, Серигей и Симеон. Тази държава няма да се оправи без гражданска война ;(

5

Hristo

преди 16 години

Братя и сестри българи докога ще се оставяме на тия *** карабини да ни тъпчат...да мрът всички... най-вече ония *** Доган! Трябва да му се пръсне главата.........

4

преди 16 години

Българи!! Аз предлагам сега като го построят и украсят тоя Турски Конак ,да се съберем и да отидем и да го запалим и взривим та камък върху камък да не остане.. И ако пак го вдигнат пак утиваме и разрушаваме. Щом като Полиция и Държава нехаят то ние ще вземеме правосъдието в свои ръце..

3

преди 16 години

Догана е забранил на тия смешници да говорят.Все пак ако никои не знае за този строеж значи е незаконен и трябва да го разрушят

2

lisygera

преди 16 години

хахаха ама са лицемерни и нагли тези общинари ... мутрите за какво мислиш обикаляха преди изборите там... созопол ще го застроят точно като сл.бряг... а ако знаето още какви безумни строежи има ... от към каваци ... познаите дали ще може да стъпите вече на брега ... една къща 1 000 000 е там ...забравете германка, даляна и райски залив

1

преди 16 години

da vi maina.........kak moje da se stigne do takav upadak!?