19

До 11

преди 2 години

Зимните гуми в Норвегия сигурно спасяват живои.Ама,човек във Варна знаеш ли откога не съм виждал сняг.Или ако е имало 1-2 дни,до 4-5см. покривка.

18

Анонимен

преди 2 години

Недоучените списвачи от ,,днес,,не са разбрали пак,че зимни гуми не са задължителни.ГУМИТЕ ТРЯБВА ДА СА С ГРАЙФЕР НЕ ПО МАЛКО ОТ 4мм.

17

към всесезонния

преди 2 години

към всесезонния ***: лятото всесезонните вдигат разхода значително и генерират повече шум, но на *** простака какво да обяснявам? той гледа да му е евтинко само, а не хубаво!

16

Доктор Сър Пичук

преди 2 години

Никой не кара със летни гуми през зимата или обратно със зимни през лятото, а много хора, включително аз, карат със всесезонни гуми, защото е много по-евтино да купиш 4 качествени всесезонни гуми вместо 4 летни и 4 зимни... Но разбира се гумаджиите не харесват това както и катаджиите.

15

Анонимен

преди 2 години

Под "Пътни превозни средства" аз разбирам всичко що е на пътя. Ай да видим каруците имат ли аджАба зимни гуми и с колко ще ги глобят. Хаххахха, идея си нямате какво пишете, ама пишете там нещо, ей тъй, да има. Хаххаха

14

Анонимен

преди 2 години

"По закон от 15 Ноември всички пътни превозни средства трябва да са със зимни гуми". Няма такъв закон, който да задължава гражданите да са със зимни гуми. Просто гумите трябва са с грайфер не по-малък от 4 мм., било то летни, зимни или всесезонни гуми. Закон да си купиш и поставиш зимни гуми на колата - НЯМА. Второ, какво значи всички ППС? За камиони и автобуси не се произвеждат зимни гуми, как могат да те задължат да си ги сложил? Ангелов, преди да пишеш нещо, осведоми се дали е вярно.

13

Анонимен

преди 2 години

Пак симулират дейност, това което уж сега правят трябва да го правят постоянно.

12

Анонимен

преди 2 години

А глоби за некачествени дупки ? Кой ще ни плаща разбитите коли и гуми от тея пътища? Отворковци...

11

Анонимен

преди 2 години

На автора да му налагат глоба до 500 лева за всяка неграмотно написана статия иначе ще продължи да тормози читателите.

10

Анонимен

преди 2 години

За гумите. По закон през зимата може да се кара с летни гуми с поне 4 мм грайфер и със зимни гуми с поне 1,6 мм грайфер . През лятото може да се кара и с двата вида гуми, но с грайфер поне 1,6 мм. ++++ Все пак нормалното е да се шофира с подходящи гуми и не е добре със зимни гуми през лятото и с летни гуми през зимата.

9

Фхфкфйфъ

преди 2 години

Да - има записано ограничение за минимум 4мм дълбочина на грайфера. Но това като цяло са не просто фалшиви новини. А е напълно умишлена дезинформация, целяща да заблуди хората. Никъде в българските закони няма термини наречени зимни гуми или летни гуми. А вече отделен въпрос е, че е силно препоръчително да се ползват подходящи за условията хубави гуми. Но за това няма как да се глобява.

8

Доктор Сър Пичук

преди 2 години

Ей фалшивите новини, никой не може да бъде глобен защото не кара със зимни гуми, такава глоба ще падне във всеки съд в страната. 4 мм грайфер няма нищо общо с това дали гумите са зимни или не са...

7

Анонимен

преди 2 години

Този, който е писал това, знае ли изобщо какво е значението на думите в българския език. Некачествена може да е гумата, само ако е изработена некачествено от производителя. КАТ кого ще глобява, Мишелин ли например? И разбира се лъжа е, че по закон трябва да сме със зимни гуми.

6

Анонимен

преди 2 години

Какви гуми казахге зимни ли къде пише само за грайфера пише нека да ме, спре пък аз да си имам чисто нови летни и да хукне да ме глобяват да видим ще се видим в съда

5

Нане

преди 2 години

еничарите са изгладнели, та не мож да заспят зимен сън, от как тулупа им спря и бонусите за първа линия...)))

4

Анонимен

преди 2 години

Спрете тази кофти дрога!Никъде не е казано, че са задължителни зимните гуми!Автора на статията да го пускате в редакцията след като пикае в чашка.

3

Анонимен

преди 2 години

Съвет,коги ви спрат куките кашляйте връз тях като хамави,забравят за проверки и глоби,за всичко!

2

Анонимен

преди 2 години

Те колите са пред разпадане тези за гумите се хванали. Няма кола под 15 години движещи се бараки на колела. После се чудят защо има толкова катастрофи. Ами бараките се разпадат по време на търкаляне.

1

Анонимен

преди 2 години

Срамота е на униформите да има надписи само на чужд език.