30

Трън

преди 2 години

Очевидно е че имаме двоен стандартВаксините нямат 100% ефикасност срещу заразяване, пренасяне на вируса, тежко изкарване на болеста включително и смърт, и въпреки това дават почти абсолютни права на движение, посещение на мероприятия и други в някои държавиОт друга страна преболедуването също не дава 100% гаранция от предпазване, но тук вече има ограничения - до 6 месеца, наличие на антитела и т.н.Очевидно, че не се следва каквато и да е логика а се гони самоцелно ваксиниране

29

W.

преди 2 години

Имам повече антитела от ваксиниран, бях болен преди десет месеца и нямам право на зелена карта ... това нормално ли е? В това положение са много хора.

28

Анонимен

преди 2 години

Най ме кефи някой да напише " Ей, още един лекар на моето мнение ..." "един се престраши да каже истината ... " , сред всичките лекари намери един ? ахахаххахах....

27

Лекар

преди 2 години

Да, по принцип ваксинационния и естествения имунитет по принцип са еднозначни . Но тук имаме една особеност. Ваксинацията се прави два пъти. Боледуването от К19 потиска лимфоцитите и имунокомпетентните клетки и не винаги имунитетът е достатъчен да предпази от повторно боледуване дори в рамките на 4-6 месеца след боледуването. Факт е, че установиха при много международни проучвания, че ваксините всъщност стимулират много по-добър имунен отговор.

26

Анонимен

преди 2 години

Всеки ден различни и противоречащи си новини!

25

Кой както иска

преди 2 години

Тоест страхуващите се от ваксини - няма проблем - смело да го преболедуват - после ще са безсмъртни ;-) ?

24

Анонимен

преди 2 години

*имунология

23

Анонимен

преди 2 години

Една докторка, която много иска да има някакви проучвания, а не си е направила труда да прочете друго освен учебника по монология от преди 50 години., не може да бъде фактор за правилно мнение на фона на всичките учени , университети , лаборатории , институти които не пестят нито сили нито средства да разберат за какво иде реч. Научно твърдение се прави не от един доктор, защото може да греши , а от много учени, които трябва да стигнат до неговото твърдение.

22

Анонимен

преди 2 години

СВЪРШИХА ВЕЧЕ ПРОФЕСОРИТЕ, ВЕЧЕ ОБИКНОВЕНИ ДОКТОРИ НИ ПРОБУТВАТ ТЕЗАТА...

21

Astarot

преди 2 години

Брей... Да видим статия, където на лекар му се даде да обясни, че и естественият имунитет е добър, чак не очаквах :)Нищо, че израелците вече доказаха, как имунитетът на преболедувалите пази 13 пъти по-стабилно от придобитият с ваксините.

20

Анонимен

преди 2 години

с ваксината можеше да добави, че не дава шанс на организма сам да си изгради имунитета, и така ваксинираните в бъдеще организма им ще им нужда от нова порция подкрепа на външна намеса като иглите които им слагат, докато естествено придобития имунитет става по силен и реагира много по бързо

19

Е, па...

преди 2 години

Най-сетне! Още един смел лекар се престраши да обясни нещата от гледна точка на медицината, а не от гледна точка на политиката, математиката, физиката, статистиката. Всичко, което казва е логически и медицински обосновано. Много е удобно на някои, за преболедувалите, които не са малко, да не се говори. Действително има двоен аршин за ваксинирани и преболедували, което е дискриминация. Дано все повече независими медицински специалисти да чуваме.

18

Анонимен

преди 2 години

'И какво пречи да се ваксинираш пак? Налита така правим с ваксините за грип, всяка година си поставяме, разбира се в БГ и ваксината за грип не е популярна, какво може да се очаква?!' ---- ТОГАВА КАКВО ПРАВИШ ТУКА, ВЪРИ ДЕТО Е ПОПУЛЯРНА И СЕ БОДИ, АЗ 30 Г НЕ СЪМ СЕ БОЛ СРЕЩУ ГРИП

17

Анонимен

преди 2 години

Щом говори такива неща, значи е проста антиваксърка, конспираторка, мангърка и вярва, че Бил Гейтс иска да убие хората с чип, за да им открадне киселото зеле. Ама така е, като не слуша истинските експерти от СЗО, ами само някакви интернет ***.

16

Анонимен

преди 2 години

Боже колко много приказки и да не каже нищо смислено.Все едно е гъркиня.

15

Анонимен

преди 2 години

Който мисли , че ще имаш доживотен имунитет, нещо много се е объркал. И какво пречи да се ваксинираш пак? Налита така правим с ваксините за грип, всяка година си поставяме, разбира се в БГ и ваксината за грип не е популярна, какво може да се очаква?!

14

Анонимен

преди 2 години

И ДНЕС ЗАРАБОТИХТЕ...

13

Анонимен

преди 2 години

"Придобитият" и "естественият" е едно и също!

12

Анонимен

преди 2 години

Самите ваксърчета са един порочен кръг,Бог ги е създал да помагат на света е за такива експерименти...всеки с мисията си!!

11

.

преди 2 години

Ей, най-накрая една докторка да ми хареса как се изказва! :)